Εγκατάσταση, Αναβάθμιση
#3038 από new_man
19 Φεβ 2016, 14:54
Καλησπέρα σε όλους,

Μετά από ένα διάστημα αποχής έτυχε να χρειαστεί να ασχοληθώ ξανά με το OC και έρχομαι με μια απορία στη κοινότητα που φημίζεται για το support της.
Υπάρχει τρόπος μέσω των ήδη ανεβασμένων αρχείων να βρώ το theme που χρησιμοποιείται σε ένα eshop?
Το ρωτάω επειδή στα settings στο σημείο του template γράφει default ....άρα στήθηκε έτσι από τον προηγούμενο. Το όλο ερώτημα έχει να κάνει με ενδεχόμενη αναβάθμιση του από έκδοση 1.5.6 σε νεότερη και αν δεν κάνω λάθος θα πρέπει να είναι συμβατό και το theme (διορθώστε με αν κάνω λάθος).
Να ενημερώσω ότι έχω δεί προηγούμενα posts που αναφέρουν ότι ιδιαίτερα θέματα ασφάλειας δεν έχουν οι νεότερες εκδόσεις, απλά τίθεται το θέμα να έρθει σε νεότερη έκδοση απλά (βλέπε 2.0.3.1 ή 2.1.0.1)
Να σημειώσω ότι κοίταξα και τις αρχικές φωτό που είχαν κρατηθεί σαν backup μπας και βρώ κάτι που να με βοηθούσε να το εντοπίσω αλλά δεν......
#3039 από htwp
19 Φεβ 2016, 15:00
Καλησπέρα,
λογικά θα έπρεπε να το έγραφε στις ρυθμίσεις. Ως τώρα δεν μου έχει ξανατύχει να υπάρχει άλλο theme εγκατεστημένο και να μην αναφέρεται στις ρυθμίσεις. Αυτό που μπορώ να φανταστώ και μου έχει τύχει είναι να έχουν πάρει το default theme και να έχει γίνει τροποποίηση σε μεγάλο βαθμό, που αν έχει γίνει κάτι τέτοιο θα χάσεις όλες τις αλλαγές σε αναβάθμιση. Αν έχεις πρόσβαση σε ftp θα μπορούσες να πας στην διαδρομή: catalog/view/theme όπου και θα δείς πέρα από το default ποιο άλλο Theme είναι ή ήταν κάποια στιγμή εγκατεστημένο.
#3040 από new_man
19 Φεβ 2016, 15:19
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου.
Το έχω ήδη κοιτάξει αυτό και αναγράφει μόνο το default....δεν έχει κάτι άλλο.
Τώρα αν έγινε τόσο πολύ πείραγμα στο αρχικό όπως αναφέρεις, για εξοικονόμιση μερικών ευρώ όπου το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ καλύτερο από αισθητικής άποψης με κάποιο έτοιμο, πραγματικά πάω πάσο.
Δεν υπάρχει δηλαδή τρόπος να έχει χρησιμοποιηθεί κάποιο άλλο και απλά να περάστηκε με την ονομασία default μέσα?
#3041 από htwp
19 Φεβ 2016, 15:51
Αν βρεις κάποιον λόγο (λογικό πάντα) γιατί κάποιος να το κανει αυτό και να μπει σε τέτοια διαδικασία τι να πω. Το να προσθέσεις 1-2 theme είναι τόσο εύκολο και γρήγορο που μου μοιάζει απίθανο να έχει γίνει κάτι τέτοιο που λες. Το πιο πιθανόν είναι να έχει γίνει custom δουλειά.
#3063 από new_man
25 Φεβ 2016, 12:58
Επανέρχομαι στο θέμα, θέτοντας το εξής ερώτημα.
Αν θέλω να κρατήσω το θέμα (το default) με τις αλλαγές που έχουν γίνει σε αυτό αλλά ταυτόχρονα να κάνω αλλαγή στην έκδοση του OC, ποιά αρχεία από την καινούργια έκδοση που έχουν να κάνουν με το template δεν πρέπει να ανεβάσω ώστε να διατηρηθούν οι όποιες αλλαγές αλλά να έχει αναβαθμιστεί το κατάστημα?
Αρκούν μόνο oι φάκελοι upload\catalog\view\theme\default\stylesheet και upload\catalog\view\theme\default\image να μην ανέβουν ή μόνο το αρχείο stylesheet.css?

Ευχαριστώ
#3067 από Alexandra
27 Φεβ 2016, 1:41
Καλησπέρα, όλα τα αρχεία του default template βρίσκονται στον φάκελο catalog/view/theme/default. Εφόσον όμως πραγματοποιήσεις αναβάθμιση θα πρέπει να εγκαταστήσεις και template που να υποστηρίζει την τρέχουσα έκδοση.

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕΛΗ

Μέλη σε αυτό το φόρουμ: Google [Bot] και 4 επισκέπτες