Γενική Υποστήριξη
#5649 από jimpap
10 Απρ 2019, 12:18
Χαίρετε.
Κάποιος που κάνει τώρα έναρξη επαγγέλματος , χωρίς να έχει φυσικό κατάστημα παρά μόνο το e-shop, είναι καλυμμένος φορολογικά με το τιμολόγιο(παραστατικό) που εκδίδει το opencart; Χρειάζεται ταμειακή μηχανή ή φορολογικό μηχανισμό ή κάποιο λογιστικό πρόγραμμα επιπλέον; Πως γίνεται να είσαι νόμιμος;;
Αν μπορεί κάποιος να το ξεδιαλύνει θα του ήμουν υπόχρεος.
Ευχαριστώ πολύ.
Τελευταία επεξεργασία από jimpap και 12 Απρ 2019, 10:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
#5650 από d-w.gr
10 Απρ 2019, 14:08
Φυσικό κατάστημα θεωρείται και το σπίτι σου αν αυτό έχει δηλωθεί στη ΔΟΥ ως έδρα.
Σε αρκετές περιπτώσεις η εφορία δεν σε αφήνει να κάνεις έδρα το σπίτι σου όταν έχεις εμπόρευμα μια και τίθεται θέμα ιδιωτικού ασύλου (αν το λέω σωστά).

Ο ΚΦΑΣ προβλέπει πως εκτός ειδικών περιπτώσεων (βλέπε γιατρούς κλπ), είναι υποχρεωτική η χρήση ταμειακής, είτε λογισμικό με ΕΑΦΔΣΣ, πάντα σε ότι αφορά τις λιανικές συναλλαγές.
Σε περίπτωση έκδοσης παραστατικών σε επιτηδευματίες, το τιμολόγιο μπορεί να είναι αθεώρητο και σε ένα απλό Word, αρκεί να τηρούνται οι προδιαγραφές που ορίζει ο ΚΦΑΣ.

Το ότι δεν θα έχεις βιτρίνα γιατί ο χώρος σου είναι σε υπόγειο/αποθήκη/όροφο δεν ενδιαφέρει κανέναν, αρκεί να τηρούνται οι ανάλογες προϋποθέσεις.
Σε μη υγειονομικού ενδιαφέροντος κατάστημα συνήθως δεν έχεις κανένα πρόβλημα.
#5651 από jimpap
12 Απρ 2019, 10:26
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Άρα για λιανική θες ταμειακή και pos να υποθέσω... και επισυνάπτεις την απόδειξη μαζί με την παραγγελία από το opencart σωστά;
#5653 από d-w.gr
15 Απρ 2019, 7:27
Σε συζήτηση με λογιστή πελάτη μου πριν από 2-3 χρόνια μου είχε πει πως δεν επιτρέπεται να υπάρχει οτιδήποτε άλλο μαζί με την απόδειξη.
Αυτό που θέλαμε εμείς τότε ήταν να παίρνει ο πελάτης ένα packing list.
Ήταν ανένδοτος.

Συζήτησέ το με το λογιστή σου και από αυτόν θα καταλήξεις στο τι θα κάνεις και όχι από αυτά που σου λέω εγώ ή όποιος άλλος.

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕΛΗ

Μέλη σε αυτό το φόρουμ: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 12 επισκέπτες