Ρυθμίσεις Εφαρμογής
#5464 από billbillakos
29 Οκτ 2018, 0:03
Είναι η πρώτη φορά που μου ζητούν να ασχοληθώ με eshop που θα πουλάει και στο εξωτερικό. Με προβληματίζουν 3 πράγματα:

1. Η γέφυρα που τυχόν χρειαστεί για πληρωμές με πιστωτική/χρεωστική μιας και η τράπεζα θα είναι...στη Βουλγαρία
2. Τα μεταφορικά, που δε ξέρω πως ακριβώς θα το σετάρω σε παγκόσμια κλίμακα μιας και μέχρι τώρα εχω δουλέψει μονο ενα σταθερό flat rate για αποστολή 4€.
3. Ο ΦΠΑ, που θα πρέπει λογικά να υπολογίζεται βάσει τοποθεσίας του αγοραστή(;). Εγω οταν αγοράζω πχ απο yootheme συνδρομή με χρεώνει με 24%. Επίσης προφανώς στη προκειμένη περιπτωση δε θα βάλουμε το πρόσθετο "ΜΕ ΦΠΑ" καθώς οι τιμές θα είναι χωρίς φπα, σωστά; κι αναλογα με τη τοποθεσία τους θα χρεώνονται ανάλογα;

tips θα εκτιμηθούν ΠΟΛΥ!
#5467 από Opencart-Hellas
30 Οκτ 2018, 0:35
Καλησπέρα,

Για τράπεζες στην Βουλγαρία ενδέχεται να έχουν ήδη έτοιμες λύσεις και στην iSense. Ρίξε πρώτα μία ματιά στο marketplace του opencart.com και αν δε βρεις κάτι, ρώτησε στην iSense αν έχουν αναπτύξει δικό τους extension. Αν και πάλι δεν βρεθεί λύση, μετά οποιοσδήποτε developer μπορεί να στο φτιάξει αν λάβεις δοκιμαστικό περιβάλλον και τεχνικές προδιαγραφές από την τράπεζα και φυσικά αν είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις σεβαστό ποσό γιατί θα είναι πώληση oneoff για όποιον το φτιάξει από την Ελλάδα.

Τα μεταφορικά μπορείς να τα εφαρμόσεις είτε με το weight based σε συνδυασμό με γεωγραφικές ζώνες είτε με κάποιο εξειδικευμένο extension. Προσωπικά θεωρώ ότι με το weight based θα είσαι οκ.

Και ο ΦΠΑ μπορεί να υπολογιστεί με ζώνες ανάλογα την διεύθυνση που θα δηλώνει ο πελάτης. Εννοείται ότι αρχικά θα λαμβάνει την τιμή της χώρας του καταστήματος και στο checkout θα υπολογίζεται ανάλογα.
Σε κάθε περίπτωση η πολιτική θα οριστεί από τον λογιστή. Πιο σύνθετη υλοποίηση είναι αν σου ζητηθεί να αφαιρείται ο ΦΠΑ σε περιπτώσεις πελατών B2B με ΑΦΜ που είναι στο VIES και να πραγματοποιείται έλεγχος του ΑΦΜ στο VIES και validation του ΑΦΜ. Δεν είναι κάτι τραγικό στην υλοποίηση αλλά θέλει αρκετό coding και τροποποιήσεις. Υπάρχουν αν ψάξεις κάποιες τέτοιες έτοιμες λύσεις στο marketplace αλλά δεν τις έχω δοκιμάσει γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις γράφω δικά μου extensions.

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕΛΗ

Μέλη σε αυτό το φόρουμ: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες