OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν διαδικασίες εγκατάστασης / αναβάθμισης της εφαρμογής.
#2416
Καλησπέρα την κοινότητα,

προετοιμάζομαι σιγά σιγά για την αναβάθμιση απο 2.0.3.1 σε 2.1.0.1 αφού πρώτα σιγουρευτώ για όλα τα extension που έχω εγκαταστήσει ότι είναι συμβατά. Διαβάζω διάφορα ότι δεν δημιουργεί κάποια tables στη βάση και ότι κατά την αναβάθμιση βγάζει αρκετά λάθη. Θα θελα να μάθω από κάποιον που έχει πραγματοποιήσει την αναβάθμιση αν ισχύουν αυτά τα λάθη ή έχουν διορθωθεί. Θα ήταν καλύτερα ίσως να περιμένω λιγάκι?
#2426
Καλημέρα, αν δεν έχεις ελεύθερο χρόνο να κάνεις beta testing, προτείνω να παραμένεις στην προηγούμενη έκδοση για τουλάχιστον 2-3 μήνες αφότου βγαίνει η κάθε καινούργια ώστε να εντοπισθούν και να λυθούν τα περισσότερα bugs. (Εξαίρεση αποτελούν εκδόσεις που διορθώνουν γνωστά προβλήματα ή προσθέτουν απαραίτητες λειτουργίες).
#2511
Το έχει καταφέρει κανείς να εγκαταστήσει την καινούρια έκδοση? Τι προβλήματα συναντήσατε ? έχουν βγει κάποια fix για τα προβλήματα?
#2522
Καλησπέρα παιδιά,

έκανα και έγω αναβάθμιση σε 2.1.0.1 και μου βγάζει αυτά τα errors

Warning: vsprintf(): Too few arguments in admin/controller/dashboard/activity.php on line 19

Επίσης στους customers μου βγάζει το εξής:

Permission Denied!

και στα Orders:

Notice: Undefined index: key in /admin/controller/sale/order.php on line 328

Γιατί συμβάινει αυτό?

Χάνει τους customers με τo update?

Νόμισα είναι stable η έκδοση 2.1.0.1
#2529
Καλημέρα

@htwp Έχω ξεκινήσει ένα νέο κατάστημα για πελάτη και έχω δοκιμάσει πάνω του δύο δικά μου extensions, ένα Order Total και μία μέθοδο πληρωμής σε τράπεζα. Μέχρι στιγμής δεν είδα κάτι περίεργο και έχω κάνει εκτεταμένο έλεγχο στα extensions. Το μόνο bug που εντόπισα ήταν στο checkout, αν δεν επιλέξεις τους όρους, κολλάει το javascript και πρέπει να πας ένα βήμα πίσω.

@geolits Αν δεν έχεις σοβαρές γνώσεις developing για να διορθώνεις μόνος σου τα bugs, δεν θα σου πρότεινα να χρησιμοποιείς τις τελευταίες εκδόσεις πριν περάσει ένα χρονικό διάστημα 2-3 μηνών ώστε να λυθούν όποια προβλήματα εντοπιστούν από την ομάδα ανάπτυξης της εφαρμογής ή από την κοινότητα. Σχετικά με το πρόβλημα σου, από ποια έκδοση αναβάθμισες σε 2.1.0.1;
#2531
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Απλά νόμισα πως όταν δίνεται μια νέα έκδοση έχει δοκιμαστεί και η αναβάθμηση απο την προηγούμενη έκδοση.

Απο 2.0.3.1 σε 2.1.0.1
#2536
Καλησπέρα

Δοκίμασε να αποθηκεύσεις ξανά τις ρυθμίσεις του καταστήματος και να αναθέσεις ξανά όλα τα δικαιώματα στον διαχειριστή και να αποθηκεύσεις.
#2641
Γεια σας παιδιά,

ξαναδοκίμασα να κάνω update, έδωσα ξανά δικαιώματα στον administrator, και πήγα και στο store settings.

Ta errors εξακολουθούν να υπάρχουν αλλά εντόπισα ένα πολύ περίεργο πράγμα:

1ον χρησιμοποιώ το opencartseopackpro extension το οποίο προσθέτει, εκτός των άλλων, στην καρτέλα "Store" να βάζω τα πεδία και στα ελληνικά και στα αγγλικά. (Το extension αυτό υποστηρίζει και το opencart 2.1.0.1 θεωρητικά)

Το περίεργο είναι πως με το update, μου άλλαξε τα δεδομένα των δύο καρτελών, μου έβαλε τα πεδία του General tab στο Store tab , και τα πεδία του Store tab στο General tab και έχασε και τα πεδία εκεί της πολυγλωσσικότητας, δεν είχε δηλαδή να τα βάλω σε δυο γλώσσες και επίσης δεν κράτησε το περιεχόμενό τους , αλλά είχε κάτι του στιλ "<b>Notice</b>: Array to string conversion in <b>admin/view/template/setting/setting.tpl</b> on line <b>48</b>Array"

Επίσης μέσα στα settings Μου βγάζει και ένα άλλο error:

Notice: Error: Unknown column 'name' in 'order clause'
Error No: 1054
SELECT * FROM `oc_api` ORDER BY name ASC in /system/library/db/mysqli.php on line 41Notice: Trying to get property of non-object in /admin/model/user/api.php on line 77
#2644
Καλησπέρα,

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω τα ίδια και τα ίδια....

Επειδή κανένα κατάστημα δεν είναι ίδιο και τα περισσότερα καταστήματα έχουν διαφορετικά extensions, mods και προσθήκες στη βάση, η διαδικασία της αναβάθμισης από το script αναβάθμισης που παρέχει το OpenCart είναι πάντα μία ιδιαιτέρα πολύπλοκη διαδικασία που συχνά παρουσιάζει επιπλοκές.
Γι αυτό πρέπει πάντα να πραγματοποιείται από χρήστες που διαθέτουν αρκετή εμπειρία σε προγραμματισμό. Αν δεν έχεις την εμπειρία να μπορείς συγκρίνεις τους πίνακες ενός "υγιούς" καταστήματος τελευταίας έκδοσης με το κατάστημα που αναβάθμισες, θα σου πρότεινα να το αναθέσεις σε κάποιον ειδικό.

Εναλλακτικά, με λίγο παραπάνω κόπο και κόστος, μπορείς να ακολουθήσεις μία διαφορετική μέθοδο που είναι πιο ασφαλής και έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας - χωρίς να σημαίνει ότι και αυτή γίνεται με κλειστά τα μάτια. Η διαδικασία έχει ως εξής. Στήνεις ένα φρέσκο κατάστημα στην τελευταία έκδοση με το template και τα extensions που θέλεις και βεβαιώνεσαι οτι όλα λειτουργούν σωστά. Μετά χρησιμοποιείς κάποιο σοβαρό εργαλείο import/export για να εξάγεις και να εισάγεις από το παλιό στο νέο κατάστημα, κατηγορίες, προϊόντα, επιλογές, χαρακτηριστικά, πληροφορίες, πελάτες και παραγγελίες και ότι άλλο μπορεί να αναβαθμιστεί.

Καλησπέρα στην ομάδα, θέλω να ρωτήσω το εξής: Σε O[…]

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, σκεφτείτε η ε[…]

Έλεγξε αν έχεις πολύ μεγάλα αρχεία εικόνων και αν […]

Κάνε ένα restart τον σερβερ. (βασικα την λειτουργι[…]

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!