OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Opencart.
Από dimitris212
#30
Καλησπέρα χρησιμοποιώ σε ένα δίγλωσσο eshop 650 περίπου προϊόντων την έκδοση 1.5.5.1

Έχει προκύψει ανάγκη να μειώσω κάποιες τιμές ή αυξήσω κάποιες άλλες, υπάρχει κάποιο module να το κάνω με εύκολο τρόπο και όχι με ένα ένα προϊόν?
Άβαταρ μέλους
Από Alexandra
#31
Καλημέρα,

Αν ενδιαφέρεσαι να αλλάξεις μόνο τιμές (ή οτιδήποτε άλλο βρίσκεται στο table oc_product) δεν χρειάζεσαι κάποιο εξειδικευμένο module. Για τον ίδιο λόγο δεν παίζει ρόλο και πόσες γλώσσες έχει το site εφόσον χρησιμοποιείς μόνον αυτό το table.

1. Από το phpMyAdmin επιλέγεις τη βάση σου και μετά επιλέγεις το table oc_product.
2. Πατάς το tab "Export" και στο "Format" επιλέγεις "CSV", πατάς GO και αποθηκεύεις το csv αρχείο. (Σημείωση αν χρειάζεσαι να εισαχθούν οι ονομασίες των στηλών στο csv, πρέπει να τικάρεις το "Put columns names in the first row" όταν κάνεις export.)
3. Ανοίγεις το CSV αρχείο στο Excell και τροποποιείς τις τιμές όπως θέλεις και σώζεις το αρχείο πάλι ως csv. Μπορείς να αναγνωρίσεις τα προϊόντα από τη στήλη model.
4. Στην δική μου περίπτωση επειδή δουλεύω με Linux, χρησιμοποιώ το Libre Office. Όταν το Calc (αντίστοιχο του Excel) σώζει το αρχείο, σαν διαχωριστικό των στηλών, εισάγει tabs ανάμεσα στις στήλες. Αν χρησιμοποιείς Excel ενδέχεται να προσθέτει κόμμα, ή κάτι άλλο. Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις ανοίγοντας το csv σε ένα απλό editor πχ notepad++ και βλέποντας τι delimiter έχει εισάγει.
5. Από το phpMyAdmin επιλέγεις πάλι τη βάση σου και μετά επιλέγεις το table oc_product και πατάς το tab "Import"
6. Στο "Format" επιλέγεις "CSV", στο "Format-Specific Options" τικάρεις το "Replace table data with file" και στο "Columns separated with" δηλώνεις "\t" για tab ή "," για κόμμα - χωρίς τα εισαγωγικά - ανάλογα με το τι χρησιμοποιεί η εφαρμογή σου (το Libre Office χρησιμοποιεί tabs) και πατάς GO.

Παρόλο που φαίνονται πολλά τα βήματα δεν είναι κάτι πολύπλοκο, απλά τα έγραψα αναλυτικά για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα σε περίπτωση αμφιβολίας.

Εναλλακτικά υπάρχει και το module import/export tool που πραγματοποιεί τα παραπάνω αυτόματα.
Από dimitris212
#33
Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση και αναλυτική απάντησή σου απλά επειδή δεν θα το κάνω πάντα εγώ (την αλλαγή τιμών, θα την κάνει η γραμματεία), δεν μπορώ να της πω μπες Phpadmin κτλ θα βγάλει σπυριά. :roll:

Το module import/export tool δουλεύει μόνο με μία γλώσσα και την άλλη γλώσσα αν θυμάμαι καλά την διαγράφει (εννοώ τα περιεχόμενα)
Μακάρι να δούλευε με περισσότερες από μία.
Άβαταρ μέλους
Από Alexandra
#34
Κατανοητό, υπάρχει ένα extension που ονομάζεται csv import/export. Με αυτό από τη διαχείριση του Opencart, μπορείς να διαλέξεις όποιο table θέλεις από μία λίστα και να το εξάγεις σαν csv. Μετά την τροποποίηση το ξαναεισάγεις πάλι από εκεί. Το μόνο που θα πρέπει να ρυθμίσεις είναι από το πρόγραμμα επεξεργασίας (excel κλπ) ή από τις γενικές τοπικές ρυθμίσεις του λειτουργικού να χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα delimiters (tab, κόμμα κλπ). Δεν θυμάμαι τι delimiter χρησιμοποιεί το εν λόγω extension ή αν υποστηρίζει διάφορα delimiters, αλλά μπορείς να το τσεκάρεις αν κάνεις export και ανοίξεις το αρχείο σε ένα text editor.
Άβαταρ μέλους
Από Alexandra
#37
Πρέπει να το έχουν αποσύρει γιατί πλέον βλέπω μόνο εμπορικά. Σου έστειλα με mail μία παλιά δωρεάν έκδοση που βρήκα να δοκιμάσεις αν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου. Επειδή είναι πολύ απλό extension θεωρητικά θα πρέπει να λειτουργεί και με νεότερες εκδόσεις Opencart. Αλλιώς πας αναγκαστικά σε εμπορική λύση...

Γεια σας. Χρησιμοποιώ το OC 3039 με το Journal και[…]

Πολύ καλά κάνεις και το λες, εννοείτε ότι χρειάζετ[…]

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!