OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Opencart.
#4481
Καλησπέρα παιδιά, πραγματικά αυτή τη στιγμή είμαι κάπως έτσι :

Εικόνα

και εξηγω αμέσως γιατί.

Χωρίς να έχω προσθέσει ΤΙΠΟΤΑ νέο στο site, extension, προϊόν ή άλλη δομική αλλαγή, ΚΑΠΟΙΑ μόνο από τα urls των κατηγοριών ( SEF urls ) πετούν 404 error, αλλά ΜΟΝΟ στην ελληνική γλώσσα. :o :o

Το εντόπισα όταν πήγα να φιλτράρω ( mega filter pro ) κάποια προϊόντα μίας κατηγορίας, και ενώ η κατηγορία δούλευε κανονικά, με τα arguments από το φίλτρο, πετούσε 404.

Έκανα μερικά refresh, είδα αν είχα ξεχάσει την κατηγορία απενεργοποιημένη και απλά φόρτωνε από την cache κλπ, τίποτα, 404. Μετά πήγα από συνήθεια σε μερικές κύριες κατηγορίες του καταστήματος, 404 και εκεί. Σε άλλες, δουλεύει κανονικότατα.

Σβήνω όλα τα urls από την βάση, κάνω repair + optimize tables ( είναι σε Innodb οπότε μόνο το optimization δούλεψε ) στην mysql, τα ίδια. Κάνω generate τα urls από το extension που έχω ( complete seo package : https://www.opencart.com/index.php?rout ... 486&page=4 ) ενώ έχω σβήσει τα πάντα πρώτα, τίποτα.

Τα urls των προϊόντων δουλεύουν κανονικά, ΜΕΡΙΚΩΝ όμως κατηγοριών όχι! Οι ίδιες κατηγορίες αυτές, στην Αγγλική γλώσσα, δουλεύουν κανονικά.

Με non-sef url δουλεύουν όλα κανονικά. Εννοείται cache είναι όλες απενεργοποιημένες, το mod rewrite στον apache ενεργό και το htaccess απείραχτο από όταν έγινε η εγκατάσταση όπου και μέχρι στιγμής δούλευαν τα πάντα ρολόι.

Διάβασα κάποια σχεδόν παρόμοια threads και στο internet, αλλά δεν κατέληξα κάπου. Προς το παρόν απενεργοποίησα τα sef urls από το opencart μέσα, αλλά δε το θεωρώ λύση. Επίσης στο error log δεν έχει κάτι νέο, ή που να συνδέεται με το πρόβλημα ( τουλάχιστον όχι εμφανώς, είναι κάτι errors που τα έβγαζε πάντα και έχουν να κάνουν με άλλα θέματα, το έχω κρατημένο πάντως ).

Μήπως έχει κάποιος καμία ιδέα; :?: :?:
#4483
Update αναφορικά με τη συμπεριφορά του προβλήματος :

Δίνοντας ένα οποιοδήποτε διαφορετικό sef url στην κατηγορία, το οποίο όμως να ΜΗΝ περιέχει το παλιό sef url, δουλεύει.

Δηλαδή :

Παλιό url : /katigoria
νέο url : /123456

ΔΕΝ δουλεύει όμως αν κάνω το παρακάτω :

Παλιό url : /katigoria
Νέο url : /katigoria1

Πολύ περίεργο...

Γνωρίζει κάποιος αν πέραν του url alias υπάρχει κάποιος άλλος πίνακας που να επηρεάζει τα urls, ή τον συσχετισμό των url με τα category id; Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως ξεφύτρωσε ένα τέτοιο πρόβλημα στα καλά του καθούμενου.

Γεια σας. Χρησιμοποιώ το OC 3039 με το Journal και[…]

Πολύ καλά κάνεις και το λες, εννοείτε ότι χρειάζετ[…]

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!