Ρυθμίσεις Εφαρμογής
#5464 από billbillakos
29 Οκτ 2018, 0:03
Είναι η πρώτη φορά που μου ζητούν να ασχοληθώ με eshop που θα πουλάει και στο εξωτερικό. Με προβληματίζουν 3 πράγματα:

1. Η γέφυρα που τυχόν χρειαστεί για πληρωμές με πιστωτική/χρεωστική μιας και η τράπεζα θα είναι...στη Βουλγαρία
2. Τα μεταφορικά, που δε ξέρω πως ακριβώς θα το σετάρω σε παγκόσμια κλίμακα μιας και μέχρι τώρα εχω δουλέψει μονο ενα σταθερό flat rate για αποστολή 4€.
3. Ο ΦΠΑ, που θα πρέπει λογικά να υπολογίζεται βάσει τοποθεσίας του αγοραστή(;). Εγω οταν αγοράζω πχ απο yootheme συνδρομή με χρεώνει με 24%. Επίσης προφανώς στη προκειμένη περιπτωση δε θα βάλουμε το πρόσθετο "ΜΕ ΦΠΑ" καθώς οι τιμές θα είναι χωρίς φπα, σωστά; κι αναλογα με τη τοποθεσία τους θα χρεώνονται ανάλογα;

tips θα εκτιμηθούν ΠΟΛΥ!
#5467 από Alexandra
30 Οκτ 2018, 0:35
Καλησπέρα,

Για τράπεζες στην Βουλγαρία ενδέχεται να έχουν ήδη έτοιμες λύσεις και στην iSense. Ρίξε πρώτα μία ματιά στο marketplace του opencart.com και αν δε βρεις κάτι, ρώτησε στην iSense αν έχουν αναπτύξει δικό τους extension. Αν και πάλι δεν βρεθεί λύση, μετά οποιοσδήποτε developer μπορεί να στο φτιάξει αν λάβεις δοκιμαστικό περιβάλλον και τεχνικές προδιαγραφές από την τράπεζα και φυσικά αν είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις σεβαστό ποσό γιατί θα είναι πώληση oneoff για όποιον το φτιάξει από την Ελλάδα.

Τα μεταφορικά μπορείς να τα εφαρμόσεις είτε με το weight based σε συνδυασμό με γεωγραφικές ζώνες είτε με κάποιο εξειδικευμένο extension. Προσωπικά θεωρώ ότι με το weight based θα είσαι οκ.

Και ο ΦΠΑ μπορεί να υπολογιστεί με ζώνες ανάλογα την διεύθυνση που θα δηλώνει ο πελάτης. Εννοείται ότι αρχικά θα λαμβάνει την τιμή της χώρας του καταστήματος και στο checkout θα υπολογίζεται ανάλογα.
Σε κάθε περίπτωση η πολιτική θα οριστεί από τον λογιστή. Πιο σύνθετη υλοποίηση είναι αν σου ζητηθεί να αφαιρείται ο ΦΠΑ σε περιπτώσεις πελατών B2B με ΑΦΜ που είναι στο VIES και να πραγματοποιείται έλεγχος του ΑΦΜ στο VIES και validation του ΑΦΜ. Δεν είναι κάτι τραγικό στην υλοποίηση αλλά θέλει αρκετό coding και τροποποιήσεις. Υπάρχουν αν ψάξεις κάποιες τέτοιες έτοιμες λύσεις στο marketplace αλλά δεν τις έχω δοκιμάσει γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις γράφω δικά μου extensions.
#5547 από OldMen
08 Ιαν 2019, 13:00
Για να μην ανοίγω νέο topic κι επειδή αυτό που χρειάζομαι είναι σχετικό να ρωτήσω κι εγώ.
Έχω ένα κατάστημα που έχει σταθερή τιμή χρέωσης μεταφορικών και από 39€ και πάνω είναι δωρεάν. Οι τιμές στο διαχειριστικό μπαίνουν καθαρές χωρίς ΦΠΑ και υπολογίζονται όλα στο καλάθι - checkout.
Τώρα ο πελάτης μου ζήτησε να προσθέσω και μεταφορικά για Κύπρο (15€ κανονικά και 18€ express).
Οπότε ενεργοποίησα στις αποστολές το Royal Mail και έβαλα Διεθνές Οικονομικό 15€ και Διεθνές Πρότυπο 18€ ώστε να επιλέγει ο πελάτης τι επιθυμεί (δεν ξέρω αν είναι το ορθό). Προσάρμοσα ώστε αυτό ο τρόπος αποστολής να εμφανίζεται μόνο για Κύπρο και ο κλασικός με τη σταθερή τιμή χρέωσης μόνο για Ελλάδα.
Το πρόβλημα μου όμως είναι και εκεί θα ήθελα τη βοήθειά σας, ότι στην περίπτωση της Κύπρου δεν μου προσθέτει το φόρο (ΦΠΑ) που μου προσθέτει στην Ελλάδα. Οπότε το αποτέλεσμα είναι να βγαίνουν τα προϊόντα στη Κύπρο με άλλη τιμή αφού δεν μπαίνει το ΦΠΑ.
Τι δεν κάνω σωστά ή τι χρειάζεται για να λύσω αυτό το πρόβλημα;
Να σημειώσω ότι δουλεύω σε OC 2.1.0.2 με Journal2.
#5548 από Alexandra
10 Ιαν 2019, 22:12
Καλησπέρα,

Πρόσθεσε την Κύπρο στη γεωγραφική ζώνη που έχει ανατεθεί στον φορολογικό συντελεστή των προϊόντων.
#5549 από OldMen
11 Ιαν 2019, 9:29
Καλημέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μου δίνει την επιλογή να προσθέσω άλλη γεωγραφική ζώνη. Το είδα κι εγώ αυτό και σκέφτηκα να το κάνω αλλά δεν μου δίνει αυτή τη δυνατότητα. Επισυνάπτω screenshot.
Πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη Δημοσίευση.
#5551 από Alexandra
13 Ιαν 2019, 14:59
Μάλλον δεν κατάλαβες, είπα να προσθέσεις την Κύπρο στη γεωγραφική ζώνη του ΦΠΑ εν προκειμένω την γεωγραφική ζώνη Ελλάδα. Εξηγούμαι αναλυτικότερα:

Αν υποθέσουμε ότι θα εφαρμόζεις Ελληνικό ΦΠΑ παντού:
- Μετονόμασε την γεωγραφική ζώνη "Ελλάδα" σε GR VAT για εφαρμογή Ελληνικού ΦΠΑ. Σε αυτήν τη ζώνη πρόσθεσε την Ελλάδα και την Κύπρο. Ανάθεσε Αυτήν την ζώνη στον φορολογικό συντελεστή 24% και τον φορολογικό συντελεστή στην φορολογική κλάση που θα εφαρμόζεται σε όλα τα προϊόντα και τις μεθόδους αποστολής.
- Δημιούργησε μία γεωγραφική ζώνη Greece Shipping και ανάθεσε την Ελλάδα και μία ζώνη Cyprus Shipping και ανάθεσε την Κύπρο. Ανάλογα τη μέθοδο αποστολής ανάθεσε και γεωγραφική ζώνη που θες.
#5554 από OldMen
14 Ιαν 2019, 10:13
Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι για το χρόνο σου, αλλά ή κάτι δεν μου το αναφέρεις σωστά ή εγώ δυσκολεύομαι πολύ για να το κατανοήσω.
Μου γράφεις στην αρχή "Μετονόμασε την γεωγραφική ζώνη "Ελλάδα" σε GR VAT για εφαρμογή Ελληνικού ΦΠΑ." και μετά μου λες "Δημιούργησε μία γεωγραφική ζώνη Greece Shipping και ανάθεσε την Ελλάδα και μία ζώνη Cyprus Shipping και ανάθεσε την Κύπρο."
Μήπως κάποιο από τα δυο είναι λάθος; Ρωτάω γιατί μπερδεύτηκα. Και πάλι σε ευχαριστώ για το χρόνο σου αν και μπορεί να φαίνεται λίγο χαζή η απορία μου.
Για να γίνει πιο σαφές τι έχω κάνει επισυνάπτω και ένα screenshot από τη Γεωγραφική Ζώνη Ελλάδα και από τη Γεωγραφική Ζώνη Κύπρος.
Πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη Δημοσίευση.
#5556 από Alexandra
14 Ιαν 2019, 21:03
Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις. Αν δεν είναι κατανοητό στο αναδιατυπώνω:

- Φτιάξε μία γεωγραφική ζώνη GR VAT για εφαρμογή Ελληνικού ΦΠΑ σε όσες χώρες θες να εφαρμόζεται ΦΠΑ. Σε αυτήν τη γεωγραφική ζώνη πρόσθεσε τις χώρες Ελλάδα και Κύπρο.
- Ανάθεσε την γεωγραφική ζώνη GR VAT στον φορολογικό συντελεστή 24%
- Ανάθεσε τον φορολογικό 24% συντελεστή στην φορολογική κλάση που θα εφαρμόζει ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα και τις μεθόδους αποστολής.
- Δημιούργησε μία γεωγραφική ζώνη Greece Shipping και ανάθεσε την χώρα Ελλάδα
- Δημιούργησε μία ζώνη Cyprus Shipping και ανάθεσε την χώρα Κύπρο.
- Ανάλογα τη μέθοδο αποστολής ανάθεσε και γεωγραφική ζώνη που θες.
#5557 από OldMen
14 Ιαν 2019, 23:21
Τελικά νομίζω ότι το κατάφερα με την καθοδήγησή σου και σε ευχαριστώ πολύ.
Σίγουρα δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις, έχεις δίκιο σε αυτό, απλά αυτό που δεν μπορούσα να κατανοήσω ήταν πως θα έχω 3 ουσιαστικά γεωγραφικές ζώνες και η μία από αυτές θα χρησιμεύει στο φόρο ενώ οι άλλες δυο στο τόπο αποστολής.
Τέλος καλό όλα καλά και πάλι σ' ευχαριστώ.

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕΛΗ

Μέλη σε αυτό το φόρουμ: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες