Υποστήριξη Επεκτάσεων & Θεμάτων
#5814 από endersali
11 Ιουλ 2019, 12:29
Καλημέρα στην ομάδα,
Υπάρχει extension συμφωνα με Περιοχή και βάρος να υπολογίσει μεταφορικά
Π.Χ
ΝΟΜΟΣ - ΠΕΡΙΟΧΗ - 1-25 kg - 25-250 kg - 250-1000 kg
Αιτωλοακαρνανία Άγιος Βλάσιος 8 € 25 € 45 €
#5816 από Alexandra
12 Ιουλ 2019, 14:01
Καλησπέρα,

Αυτό το θέμα έχει απαντηθεί πολλές φορές στο φόρουμ.

Καταρχάς να πούμε ότι τα περισσότερα καταστήματα δεν ακολουθούν την προσέγγιση που αναφέρεις, αλλά εφαρμόζουν μία πιο απλή και κατανοητή (για τον πελάτη) πολιτική χρεώσεων αποστολών που ανάλογα την περιοχή αποστολής στις περισσότερες περιοχές αποστολής υπάρχει όφελος, ενώ σε κάποιες εξαιρέσεις όχι. Έτσι διαμορφώνουν την πολιτική τους ώστε από το μέσο όρο να προκύπτει ισοζύγιο ή και όφελος.

Για βαριά δε προϊόντα, χρησιμοποιούνται συνήθως ειδικές μεταφορικές και όχι ταχυμεταφορικές που έχουν χαμηλό κόστος μεταφοράς στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας.

Τώρα, αν επιμένεις να το υλοποιήσεις όπως θες, να πούμε πρώτα ότι αν είσαι σε οικονομικό περιβάλλον hosting και ορίσεις σε ένα κατάστημα πολλές παραμέτρους υπολογισμού των μεταφορικών, επιβαρύνεται περισσότερο η απόδοση του site και παραμένει επιβαρυμένη αν ο πελάτης φτάσει στο chekcout και επιστρέψει για κάποιον λόγο στον κατάλογο, καθώς το σύστημα θα έχει πάρει τα στοιχεία του πελάτη στο checkout και θα υπολογίζει σε κάθε φόρτωμα σελίδας τα μεταφορικά στο cart module.

Αν λοιπόν εξακολουθείς να θες να το κάνεις, μπορείς να δημιουργήσεις περισσότερες ζώνες για την Ελλάδα ή / και άλλες χώρες και να δημιουργήσεις ξεχωριστές γεωγραφικές ζώνες με τις ζώνες που έφτιαξες. Έτσι με το υπάρχον extension Αποστολής βάσει βάρους θα μπορείς να ορίζεις μεταφορικά ανάλογα την γεωγραφική ζώνη.

Για προσαρμογή των μεταφορικών με περισσότερα κριτήρια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποιο εμπορικό extension όπως το X-Shipping Pro.

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕΛΗ

Μέλη σε αυτό το φόρουμ: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες