OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Δωρεάν επεκτάσεις, τροποποιήσεις (MODs, vQmods) από τα μέλη του forum.
#6083
Μετάφραση Βάσης δεδομένων για τις εκδόσεις OpenCart v3.x.x & v2.x.x

Περιγραφή

Το OpenCart χρησιμοποιεί δύο πηγές για την εμφάνιση μεταφρασμένων κειμένων:
 • Τα αρχεία μετάφρασης. Αυτά είναι κανονικά αρχεία κειμένου που εγκαθίστανται στους φακέλους "admin/language/" και "catalog/language/" και μπορούν να τροποποιηθούν από εφαρμογές επεξεργασίας κειμένου όπως το notepad++. Μπορείτε να κατεβάσετε αυτήν την μετάφραση από το Markletplace του OpenCart.com στη διεύθυνση:
  https://www.opencart.com/index.php?rout ... 27s%20Code
 • Τους πίνακες (tables) της βάσης δεδομένων. Εκεί βρίσκονται καταχωρήσεις όπως ονομασίες χωρών, ζώνες χωρών κλπ, τις οποίες μπορείτε να δημιουργήσετε / τροποποιήσετε χειροκίνητα από τη Διαχείριση του καταστήματος. Η παρούσα Ελληνική μετάφραση καλύπτει την αυτόματη μετάφραση της βάσης δεδομένων.

Εγκατάσταση

 1. !!! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !!! Πριν κάνετε οποιαδήποτε εισαγωγή στη βάση, πάρτε ένα αντίγραφο της βάσης δεδομένων του OpenCart.
 2. Αποσυμπιέστε τοπικά το αρχείο zip που κατεβάσατε. Στον φάκελο που δημιουργήθηκε περιλαμβάνονται τρία αρχεία με κατάληξη ".sql". Ανάλογα με το πως θέλετε να διαμορφωθούν οι ζώνες για την Ελλάδα, επιλέξτε να εισάγετε ένα από τα ακόλουθα αρχεία:
  α) OC_DB_Greek_Translation_01_Perifereies_*****.sql - για δημιουργία ζωνών με τις 13 περιφέρειες της Ελλάδας με κωδικούς ISO (Προτείνεται).
  β) OC_DB_Greek_Translation_02_Nomoi_*****.sql για δημιουργία ζωνών με το παλαιότερο σύστημα 52 νομών της Ελλάδας με κωδικούς ISO.
  γ) OC_DB_Greek_Translation_03_Perifereiakes_Enotites_*****.sql για δημιουργία ζωνών με τις 74 περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας χωρίς κωδικούς ISO.
 3. Αν κατά την εγκατάσταση του OpenCart είχατε δηλώσει διαφορετικό (πρόθεμα) prefix από το προεπιλεγμένο 'oc_' για τους πίνακες (tables) της βάσης δεδομένων, ανοίξτε το αρχείο ".sql" που επιλέξατε και με έναν επεξεργαστή κειμένου όπως το notepad++ κάντε αναζήτηση και αντικατάσταση με το δικό σας πρόθεμα. (Αν δεν γνωρίζετε το πρόθεμα που έχει δηλωθεί, μπορείτε να ελέγξετε τι είναι δηλωμένο στο αρχείο config.php του OpenCart στην σταθερή DB_PREFIX).
 4. Συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του λογαριασμού φιλοξενίας σας (cPanel, Plesk, κλπ) και από το εργαλείο διαχείρισης της βάσης δεδομένων (phpMyAdmin, κλπ) επιλέξτε τη βάση δεδομένων του OpenCart. Στο επάνω μενού πατήστε "Import" και στην επιλογή "File to import" πατήστε "Browse". Από το αναδυόμενο παράθυρο, αφού μεταβείτε στον φάκελο του αποσυμπιεσμένου αρχείου, επιλέξτε το αρχείο "OC_DB_Greek_Translation_*****.sql" και πατήστε "GO".
 5. Σημείωση: Αν μετά την εισαγωγή αντιμετωπίσετε πρόβλημα εμφάνισης των νέων δεδομένων (πχ Ζώνες, κλπ), στον φάκελο του OpenCart "system/storage/cache/" διαγράψτε τα αρχεία με πρόθεμα cache.*

Η μετάφραση της βάσης δεδομένων καλύπτει τα πεδία:

 • Ονομασία Ελλάδας
 • Τίτλοι πληροφοριών
 • Κλάσεις μήκους
 • Κλάσεις βάρους
 • Καταστάσεις παραγγελίας
 • Ενέργειες επιστροφής
 • Αιτίες επιστροφής
 • Καταστάσεις επιστροφής
 • Καταστάσεις αποθέματος
 • Θέματα δωροεπιταγής
 • Ελληνικές ζώνες (ανάλογα το αρχείο .sql που επιλέξατε)
 • Ελληνικές ρυθμίσεις: Χώρα Ελλάδα, Ζώνη Αττική, Προεπιλεγμένο νόμισμα Ευρώ, Προεπιλεγμένοι όροι χρήσης.

Ελληνική Μετάφραση Καταλόγου και Διαχείρισης

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την Ελληνική μετάφραση καταλόγου και διαχείρισης για την έκδοση 2.x.x από το κατάστημα extensions του OpenCart.com στην ακόλουθη διεύθυνση:
http://www.opencart.com/index.php?route ... n_id=20271


Σας ενημερώνουμε ότι αυτό το υλικό διέπεται από την άδεια χρήσης:

Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνής
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την άδεια χρήσης, παρακαλώ διαβάστε το πλήρες κείμενο της άδειας creativecommons στη διεύθυνση:
http://creativecommons.org/licenses/by-nd/4.0/deed.el

Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2020
Υποστηριζόμενες εκδόσεις:
v2.0.0.0 ~ v2.3.0.2
v3.0.0.0 ~ v3.0.3.6
Πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.

Εντέλει ήταν κάποιο πρόβλημα του Opencart. Επικοιν[…]

Επειδή το extension της Lightning κασάρει Js και C[…]

Ναι τέλεια! Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου!

Καλησπέρα, Το OpenCart είναι εν γένει ασφαλές, α[…]

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!