OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Υποστήριξη διαχείρισης διακομιστών & συζητήσεις για hosting.
#419
Στα πλαίσια του νέου της προγράμματος παραπομπής (Referral Program), η Digital Ocean προσφέρει πίστωση 10$ δολάρια σε όσους φίλους δημιουργήσουν λογαριασμό πατώντας εδώ.

Κερδίζοντας, βοηθάτε παράλληλα και την Ελληνική κοινότητα
Χρησιμοποιώντας τον παραπάνω σύνδεσμο για τη δημιουργία ενός νέου λογαριασμό στην Digital Ocean ωφελείστε εσείς με άμεση πίστωση 10$ και παράλληλα βοηθάτε την Ελληνική κοινότητα να λάβει 25$ πίστωσης εφόσον δημιουργήσετε Droplet και στη πορεία πραγματοποιήσετε πληρωμές hosting τουλάχιστον 25$.

Αρχικά για να εξερευνήσετε το περιβάλλον, η δημιουργία λογαριασμού στην Digital Ocean είναι δωρεάν και δεν προϋποθέτει την χρήση πιστωτικής κάρτας ή paypal. Οι χρεώσεις ξεκινούν μόνον όταν δημιουργήσετε κάποιο Droplet (δηλαδή νέο virtual server).

Αποκτήστε το δικό σας κωδικό refferal
Όταν εγγραφείτε, μπορείτε να βρείτε στον λογαριασμό σας τον δικό σας κωδικό refferal και να τον προωθήσετε στους φίλους σας (ή στην υπογραφή σας στο φόρουμ) για να έχετε κι εσείς το όφελος των 25$. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα παραπομπής διαβάστε εδώ.
#5411
Έχω hosting στην Digitalocean με 10$ τον μήνα (2 GB, 1 vCPU 50 GB, 2 TB) και μπορώ να πω ότι είναι καλό όμως ανακάλυψα την Scaleway όπου για ακριβώς τα ίδια πράγματα πληρώνω €3.99. Στην μισή τιμή παίρνεις της ίδιες παραμέτρους.
#5422
Καλή και η Scaleway για πολύ budget καταστάσεις όμως. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι οι επιδόσεις των instances της Scaleway είναι σαφώς χαμηλότερες από αυτές των ανάλογων droplets της Digitalocean γιατί ως γνωστόν ότι πληρώσεις παίρνεις. Πλέον η πιο συμφέρουσα budget λύση θα έλεγα είναι η υπηρεσία cloud της Hetzner που κοστολογείται ανάμεσα στα επίπεδα της Scaleway και Digitalocean και δίνει γενναιόδωρες παροχές.
#5425
Για δείξε στατιστικά συγκρίνοντας όμοια πράγματα να δούμε που υπερέχει η DO. Άκου budget καταστάσεις, τι θα ακούσουμε ακόμη.
Μία υπηρεσία cloud hosting των €3.99 που ανέφερες θεωρείται τελείως budget από κάθε άποψη και δεν νομίζω κανένας developer που σέβεται τους πελάτες του να διαφωνεί σε κάτι τέτοιο.
Όσον αφορά τις διαφορές τους, βασικότερη είναι αυτή του bandwith. Στην Scaleway στα χρήματα που ανέφερες προσφέρουν 200Mbit ενώ η DO τουλάχιστον 300Μbit αλλά και οι γενικότερες επιδόσεις είναι εμφανώς καλύτερες στην DO. Επίσης η DO παρέχει αυτόματα backups και μία πλειάδα δυνατοτήτων που η Scaleway δεν πλησιάζει καν. Σε κάθε περίπτωση δεν με αφορά προσωπικά η υποστήριξη της τάδε ή της δείνα υπηρεσίας hosting. Εδώ κάνουμε κουβέντα και όποιος διαφωνεί με κάτι οφείλει να το κάνει με σεβασμό. Εκφράσεις τύπου "τι θα ακούσουμε ακόμη" δεν είναι αποδεκτές από κανέναν προς κανέναν, πόσο μάλιστα στον ιδιοκτήτη του site που σου δίνει βήμα για να προβάλλεσαι.
#5430
Αυτές οι υπηρεσίες είναι σαν το χρηματιστήριο. Κάποτε η καλύτερη λύση ήταν η Linode και η DO ήταν ανερχόμενη όπως είναι σήμερα η Scaleway. Σήμερα αντικειμενικά τις περισσότερες δυνατότητες τις παρέχει η DO, όμως για μένα αυτήν την περίοδο η πιο συμφέρουσα υπηρεσία όπως προανέφερα είναι το cloud hosting της Hetzner.

Έτσι για την ιστορία, το thread αυτό που απάντησες είναι του 2014 και το μόνο site πλέον που διατηρώ σε DO είναι αυτό το φόρουμ. Σήμερα κατά 99% χρησιμοποιώ dedicated servers γιατί το cloud hosting υψηλών προδιαγραφών είναι κάπως ασύμφορο σε sites πελατών που έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα. Επειδή το OpenCart χρησιμοποιεί MyISAM και όχι InnoDB δεν είναι εύκολο να υλοποιήσει κανείς οικονομικά load balanced instances σε cloud γιατί η βάση όλων των load balanced intances θα έπρεπε να παραμείνει σε ένα instance με υψηλές προδιαγραφές.

Στα συμβάντα βρήκα κάτι, αλλά δεν ξέρω αν σχετίζε[…]

Νέο Facebook Group OpenCart Hellas

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες, θα θέλαμε να σας εν[…]

Ναι , τώρα την εμφανίζει σωστά. Ναι, διέγραψε τις […]

Μακάρι να λύθηκε γιατί είναι όντως θέμα τα email κ[…]

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!