OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν διαδικασίες εγκατάστασης / αναβάθμισης της εφαρμογής.
#6379
Καλημέρα,

Έχω στην κατοχή μου μία εγκατάσταση Opencart 1.5.6.4 (Multistore 4 sites, Multilanguage & SEO URL module με Multilanguage supported , Journal theme) την οποία θέλω να πάω σε 3.0.3.3. Θα ήθελα την βοήθειά σας στις εξής ερωτήσεις:
1. Βλέπω από προηγούμενες αναρτήσεις ότι προτείνετε καθαρή εγκατάσταση για την μεταφορά. Οπότε έχω φτιάξει μια καινούργια εγκατάσταση σε Opecart3 με 4 subdomains (site1, sit2, site3, site4) πάνω στον ίδιο server και σκέφτομαι να δουλέψω εκεί το migration. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, αν αλλάξω τα folders και config files (από τα subdomains στα κανονικά sites) θα δουλέψει? Υπάρχει άλλον καλύτερος τρόπος ή να προσέξω κάτι?
2. Δεν με πειράζει να πληρώσω για το Migration οπότε έχω αρχίσει να ψάχνω λύσεις επικοινωνώντας με διάφορους Vendors. Το ExcelPort δεν υποστηρίζει το Module για τα SEO URLs που έχω (Opencart SEO Pack PRO) οπότε δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω.
3. Έχω έρθει σε επαφή με το next-cart.com και δείχνουν να καταλαβαίνουν τι θέλω. Υπάρχει εμπειρία με αυτούς?
4. Έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο? Τα sites είναι active πολλά χρόνια με αξιοπρεπή παρουσία. Δεν θέλω να πάρω το migration όλο πάνω μου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε βοήθειά σας.
#6382
Καλησπέρα,

1. Δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα, απλά μετά θα πρέπει τα τροποποιήσεις τα config.php, admin/config.php και να δηλώσεις τα νέα URL των multirstores στη βάση. Επειδή θα είσαι με migrated περιεχόμενο, οι υφιστάμενες παραγγελίες θα πετάνε σφάλμα Javascript στο δοκιμαστικό περιβάλλον κατά την επισκόπηση γιατί στις παραγγελίες υπάρχει δηλωμένο το αρχικό URL των καταστημάτων.

2. Αν τα SEO δεδομένα έχουν δημιουργηθεί αυτόματα από το SEO extension, μπορείς να μεταφέρεις τα πάντα που μπορεί να μεταφέρει το Excel port και μετά να τα ξαναδημιουργήσεις από το SEO extension. Αν έχουν γίνει χειροκίνητες παρεμβάσεις στα SEO δεδομένα, πχ προσαρμογές σε meta, SEO urls, τότε χρειάζεται ειδική μεταχείριση και είναι αρκετά πιο χρονοβόρο/κοστοβόρο.

3. Δεν τους έχω δοκιμάσει, τα migrations τα κάνουμε in-house.

4. Πάρε προσφορές από πολλούς και χρησιμοποίησε την λογική σου. Αν κάτι μοιάζει too good to be true, συνήθως είναι...
#6383
Ευχαριστώ πάρε πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Οι απαντήσεις είναι κατατοπιστικές.

Σχετικά με το 2 (SEO URLs) τα δεδομένα δεν έχουν δημιουργηθεί αυτόματα. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι δουλειά και χωρίς να ξέρω πως μπορεί να γίνει, είναι σωστή η λογική ... να γίνει εγκατάσταση του Extension στο καινούργιο περιβάλλον και μετά migration με mapping των fields από το παλιό στο καινούργιο?

Στο 3, με το In-house εννοείτε την peoplescode.com?
#6385
Σχετικά με το 2 (SEO URLs) τα δεδομένα δεν έχουν δημιουργηθεί αυτόματα. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι δουλειά και χωρίς να ξέρω πως μπορεί να γίνει, είναι σωστή η λογική ... να γίνει εγκατάσταση του Extension στο καινούργιο περιβάλλον και μετά migration με mapping των fields από το παλιό στο καινούργιο?
Εμείς μεταφέρουμε τα δεδομένα με Excelport και εγκαθιστούμε το SEO extension για να δημιουργήσει την δομή της βάσης. Αν υπάρχουν χειροκίνητες προσαρμογές στα SEO δεδομένα κάνουμε μαζικό update τα δεδομένα από τους παλιούς πίνακες στους νέους με custom queries.

Στο 3, με το In-house εννοείτε την peoplescode.com?
Ναι
#6392
Γενικά καλό στα migration (ειδικά με πολλά data), να καταλαβαίνεις τι κάνεις για να μην το μετανιώσεις οταν θα είναι αργά.
Έχω κάνει πολλά migrations απο άλλες πλατφόρμες προς το opencart και πάντα με custom queries. Οι αυτοματοποιημένες λύσεις είτε δεν περιλαμβάνουν κάποια data που εσυ σαν πελάτης υποθετεις οτι θα βάλουν, είτε σκαλώνουν σε custom-ιες που εχουν γίνει με τα χρόνια. Επίσης ορισμένες online λύσεις μπορούν να ανεβάσουν πολύ το κόστος (αναλόγως τα data).

@Alexandra Το ExcelPort το χρησιμοποιείται για αναβαθμίσεις; ή και για migrations απο αλλες πλατφόρμες; Γιατί όχι κατευθείαν με custom queries;

Σε ολες τις περιπτώσεις κράτα backup, ολα local και οταν είσαι σίγουρος οτι εγινε η δουλεία τότε ανεβάζεις.

Thnx
#6398
@Alexandra Το ExcelPort το χρησιμοποιείται για αναβαθμίσεις; ή και για migrations απο αλλες πλατφόρμες; Γιατί όχι κατευθείαν με custom queries;
Excelport χρησιμοποιούμε για αναβαθμίσεις OpenCart. Για άλλες πλατφόρμες γίνεται με custom queries με εξαίρεση το Woo. Για μεταφορά από Woocommerce σε OpenCart έχουμε αναπτύξει script που κάνει parse το περιεχόμενο και μετατρέπει τα entities που έχουν δημιουργηθεί από plugins μορφοποίησης όπως το Page Builder, σε κανονικά HTML tags.
#6401
Alexandra έγραψε: 25 Μάιος 2020, 13:31 Excelport χρησιμοποιούμε για αναβαθμίσεις OpenCart. Για άλλες πλατφόρμες γίνεται με custom queries με εξαίρεση το Woo. Για μεταφορά από Woocommerce σε OpenCart έχουμε αναπτύξει script που κάνει parse το περιεχόμενο και μετατρέπει τα entities που έχουν δημιουργηθεί από plugins μορφοποίησης όπως το Page Builder, σε κανονικά HTML tags.
Thanks,
ευτυχως αυτό δεν εχει χρειαστεί να το κάνω!! :D

Καλησπέρα, Ξέρει κανείς πως μπορώ να αλλάξω το la[…]

Καλησπέρα Αλεξάνδρα, η μεταβλητή αυτή είναι ήδη σ[…]

Καλησπέρα, βρήκες κάποια άκρη?

Καλησπέρα, μήπως βρήκες κάποια άκρη με αυτό το θέμ[…]

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!