OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Εδώ μπορείτε να ζητάτε προσφορές ανάπτυξης καταστημάτων & εφαρμογών
#7454
Χρειάζομαι την βοήθεια ειδικού επαγγελματία για την σύνδεση του καταστήματός μου με την βάση δεδομένων προμηθευτή μέσω api.
Ορισμένες πληροφορίες για όποιον ενδιαφέρεται
1. Ο προμηθευτής έχει αποστείλει λινκ με την api εφαρμογή και τις λειτουργίες που μπορεί να εκτελεστούν.
2. στην ιστοσελίδα μου θέλω να εγκαταστήσω μία επέκταση για εισαγωγή προϊόντων, έχω καταλήξει αλλά θα ακούσω τον ειδικό, για να χειριστώ τις μορφοποιήσεις των εισαγόμενων δεδομένων
3. στην ιστοσελίδα υπάρχει SEO επέκταση
4. το site λειτουργεί ζωντανά
4. oc 3.0.3.2 / journal 3
Αυτό που θέλω, σε γενικές γραμμές
1. Επιλογή των κατηγοριών / προϊόντων που θα εισαχθούν από την βάση του προμηθευτή
2. Επιλογή των ενημερώσεων διαθεσιμότητας και τιμών σε συγκεκριμένη μέρα / ώρα
3. Βοήθεια με την μορφοποίηση και αντιστοίχιση των εισαγόμενων δεδομένων με κατηγορίες / φίλτρα / χαρακτηριστικά / τιμές του καταστήματος.

Έχω μελετήσει την επέκταση και την api εφαρμογή του προμηθευτή, καταλαβαίνω ως ένα βαθμό τις λειτουργίες αλλά δεν μπορώ να διαχειριστώ τις τεχνικές της σύνδεσης, του χρονοπρογραμματισμού και άλλων σημαντικών θεμάτων της api.
Όποιος ενδιαφέρεται να κάνει προσφορά, ας μου ζητήσει όποια άλλη πληροφορία κρίνει πως είναι απαραίτητη.
#7455
Καλησπέρα,

Η ανάπτυξη επέκτασης εισαγωγής και συγχρονισμού δεδομένων όπως κατηγορίες / προϊόντα / επιλογές / χαρακτηριστικά / κατασκευαστές μέσω API είναι διαδικασία με σχετικό κόστος ανάπτυξης που προσωπικά θα το εκτιμούσα από 2000€ και άνω, ανάλογα τις ανάγκες.

Προτείνω να ρωτήσεις τον προμηθευτή αν παρέχει τα δεδομένα και σε μορφή JSON, XML, κλπ όπου θα μπορούσες και μόνος σου να χρησιμοποιήσεις κάποια έτοιμη επέκταση Import/Export για να εισάγεις και να ανανεώνεις τα δεδομένα.
#7456
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Δεν έγινα κατανοητός έτσι όπως τα διατύπωσα.
Ο προμηθευτής δίνει με την μορφή json. Επέκταση import/export σκέφτομαι αυτή https://www.opencart.com/index.php?rout ... _license=1
Χρειάζομαι τεχνική βοήθεια για την σύνδεση και το κατέβασμα των προϊόντων για να μην αντιμετωπίσω προβλήματα.
#7459
Καλησπέρα,

Η επέκταση που διάλεξες είναι πολύ καλή και ο developer της ίσως ο πιο εξυπηρετικός στο marketplace.

Αν χρειάζεσαι τεχνική υποστήριξη για την εισαγωγή του JSON μπορείς είτε να επικοινωνήσεις με εμάς στο peoplescode.com ή με οποιονδήποτε άλλο developer στο φόρουμ έχει ασχοληθεί με Import σε OpenCart.

Επί τη ευκαιρία, θα ήθελα να αναφέρω κάτι για τις ανανεώσεις περιεχομένου από επεκτάσεις Import. Οι περισσότερες χρησιμοποιούν τα native model classes του OpenCart. Όταν ανανεώνουν το περιεχόμενο σε προϊόντα, κατηγορίες, κατασκευαστές, ακόμα και αν η SEO URL παραμένει η ίδια. Επειδή ακριβώς χρησιμοποιούν τα native classes για edit, η ενσωματωμένη λειτουργία ανανέωσης διαγράφει την υφιστάμενη καταχώρηση SEO URL στη βάση και δημιουργεί ξανά την ίδια με νέο ID. Έτσι σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα ο πίνακας των SEO URL μπορεί να φτάσει να έχει IDs της τάξης των εκατομμυρίων και να αυξάνεται συνεχώς.

Ως προσθήκη στα παραπάνω, έχω αναπτύξει μία επέκταση αυτόματης δημιουργίας διευθύνσεων SEO URL από τους τίτλους των κατηγοριών, προϊόντων, κατασκευαστών, πληροφοριών σε Greeklish. Ελληνικοί χαρακτήρες μετατρέπονται σε λατινικούς βάσει του προτύπου ΕΛΟΤ 743 / ISO 843 και οι λατινικοί χαρακτήρες με πνεύματα, διαλυτικά, κλπ (πχ. ä, ,ß, æ, ç, κλπ), μετατρέπονται σε απλούς λατινικούς χαρακτήρες (πχ. a, ss, ae, c, κλπ). Η μετατροπή σε Greeklish είναι βελτιωμένη σε σχέση με εκείνες που βρίσκει κανείς σε επεκτάσεις Import. Είναι πολύ αποδοτική σε πόρους, 10 χιλιάδες+ SEO URL σε miliseconds. Ελέγχει διπλοκαταχωρήσεις SEO URL και τις τροποποιεί ώστε να είναι μοναδικές. Και το καλύτερο απ' όλα καταλαβαίνει αν η SEO URL δημιουργείται από model που τρέχει από εξωτερική επέκταση και δεν παράγει τη SEO URL, αλλά μπορεί και τρέχει στο τέλος του Import/Ανανέωσης και ελέγχει συνολικά και δημιουργεί μόνο όσες SEO URL χρειάζεται. Έτσι τα IDs παραμένουν ανέπαφα. Η επέκταση αυτή μέχρι τώρα δινόταν μόνο σε πελάτες μας στα πακέτα OpenCart Advanced e-Shop. Σύντομα θα την παρέχουμε OpenSource από το e-Shop μας.
#7460
Το ταχύτερο δυνατό θα έρθω σε επικοινωνία μαζί σας για την τεχνική υποστήριξη. Αν καταλαβαίνω σωστά πρέπει να σας αποστείλω αίτημα μέσω της φόρμας του site σας.

Σε ότι αφορά τις διπλοεγγραφές των url , φαίνεται ότι είναι ένα σημαντικό ζήτημα που αγνοούσα.
Σημειώνω ως σημαντικό ότι ήδη υπάρχει εφαρμογή ανεπτυγμένη από εσάς. Δεν ξέρω αν με καλύπτει το complete seo package που έχω ήδη εγκατεστημένο. Έχει επιλογή για αναζήτηση και διαγραφή διπλών url.
#7461
Καλημέρα,

Ναι, μπορείς να επικοινωνήσεις από τη φόρμα. Ωστόσο, θα σου πρότεινα πρώτα να πειραματιστείς γιατί είναι κάτι που με την τεχνική υποστήριξη του developer της επέκτασης ίσως μπορείς να το κάνεις και μόνος σου.

Το complete seo package νομίζω θα σε καλύψει.

Η επέκταση Auto SEO γράφτηκε αρχικά το 2016 ως αυτόνομη επέκταση με σκοπό να παράγει σωστά greeklish seo urls για τους πελάτες μας που χρησιμοποιούσαν τις τότε δύο πιο δημοφιλείς επεκτάσεις SEO. Αργότερα προέκυψε η ανάγκη και προστέθηκε δυνατότητα να λειτουργεί συνδυαστικά με επεκτάσεις SEO και επεκτάσεις Import για να μην διαγράφονται/εγγράφονται άσκοπα SEO urls αν υπάρχουν ήδη.
#7462
Θα δεχθώ την προτροπή σας και θα το παλέψω.
Θα δω τι μπορώ να κάνω τεστάροντας μικρό αριθμό προϊόντων, αφού έχει πετύχει η σύνδεση.
Αν δεν μπορέσω θα επανέλθω.
Σας ευχαριστώ και πάλι για τον πολύτιμο χρόνο σας.

Αγαπητοί φίλοι θα ήθελα την άποψη σας, 1. Ποια θα[…]

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις Φορολογικό Μηχανισμό ή […]

Καλημέρα, Τα προγράμματα ERP που αντιπροσωπεύουμε[…]

ΟΚ το βρήκα τελικά μπαίνοντας στον κώδικα.

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!