OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Opencart.
#6562
Καλησπέρα. Σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα υποδημάτων, γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε όταν γίνεται μια φυσική πώληση στο φυσικό κατάστημα, να αφαιρείται απόθεμα από το opencart? (ψάχνω μια λύση χωρίς να χρησιμοποιήσω κάποιο ακριβό erp και retail management σύστημα). Κάθε προϊόν (παπούτσι) έχει νούμερα (options). Κάθε παπούτσι έχει barcode.
Πείτε μου τις γνώμες και τις ιδέες σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
#6564
Καλησπέρα,

Οι περισσότεροι ανοίγουν έναν λογαριασμό πελάτη γι αυτόν τον σκοπό και κάνουν εικονικές παραγγελίες από το κατάστημα.
#6566
Κάποιος πιο σωστός τρόπος υπάρχει? Έχω ακούσει για κάποιες εφαρμογές σε Android που σκαναρεις το barcode και κάπως αφαιρείς το απόθεμα από εκεί? Ισχύει αυτό? Υπάρχει κάτι τέτοιο και για pc?
#6567
Αν δεν έχετε ERP, τότε ίσως είναι καιρός να αποκτήσετε :)
Οι γέφυρες που έχουμε έχουν τη δυνατότητα είτε ανά συγκεκριμένο χρόνο, είτε με tigger στην SQL να αφαιρούν το απόθεμα από το Opencart.

Μιλάμε πάντα για συνολική λύση η οποία θα βοηθήσει και την επιχείρηση γενικά.

Τυπικά αναφέρω πως μεγάλο eshop με παπούτσια χρησιμοποιεί τις δικές μας λύσεις.
#6568
Κάποιος πιο σωστός τρόπος υπάρχει? Έχω ακούσει για κάποιες εφαρμογές σε Android που σκαναρεις το barcode και κάπως αφαιρείς το απόθεμα από εκεί? Ισχύει αυτό? Υπάρχει κάτι τέτοιο και για pc?
Καλημέρα,

Υπάρχει αυτή η επέκταση για σκανάρισμα και ανανέωση από κινητό που πρέπει να σε καλύπτει. Για αντίστοιχη λειτουργικότητα σε PC θα χρειαστεί ένα Barcode scanner χειρός και να αναπτυχθεί μία επέκταση που θα αναγνωρίζει το scanner και να κάνει αυτό που χρειάζεσαι. Θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε κάτι τέτοιο, ωστόσο εφόσον θεωρείς τη λύση ERP ακριβή, μάλλον το κόστος ανάπτυξης δεν θα σε κάλυπτε.

Όπως σε παρότρυνε και ο φίλος d-w.gr προηγουμένως, τελικά ίσως ο πιο "σωστός" τρόπος είναι να αγοράσεις κάποιο ERP. Ενημερωτικά, εμείς διαθέτουμε γέφυρα για SoftOne και Galaxy που συγχρονίζουν μέσω API το απόθεμα από το online κατάστημα στο φυσικό σε πραγματικό χρόνο και από το φυσικό στο online ανά τακτά διαστήματα με Cron.
#6573
Μια ακόμα ερώτηση. Ας πούμε ότι μπορώ να φτιάξω μια εξωτερική εφαρμογή η οποία θα τρέχει στο ταμείο και το απόθεμα θα μειώνεται από εκεί. Υπάρχει κάποιο api για τα προϊόντα ώστε να επικοινωνήσει η εφαρμογή μου με το opencart ή πρέπει να γίνει με επικοινωνία κατευθείαν με τη βαση?
#6574
- Το OpenCart διαθέτει API. Ωστόσο τα services του χρησιμεύουν προς το παρόν στη δημιουργία/διαχείριση παραγγελιών.

- Αν γνωρίζεις PHP είναι σχετικά εύκολο να δημιουργήσεις δικό σου service για να διαχειρίζεται το απόθεμα προϊόντων. Αν δεν γνωρίζεις, μπορούμε να αναπτύξουμε εμείς κατά παραγγελία οποιοδήποτε custom service χρειάζεσαι (η πιο extereme υλοποίηση που μου έχει ζητηθεί, ήταν να συγχρονίζεται on the fly το απόθεμα σε πολλά απομακρυσμένα OpenCart μεταξύ τους και ταυτόχρονα να ενημερώνεται και ένα κεντρικό ERP).

- Επίσης, υπάρχει και αυτό το Restful API που εγκαθίσταται ως επέκταση και παρέχει πάρα πολλά services που μπορούν να καλύψουν σχεδόν τις περισσότερες περιπτώσεις.

- Έτσι ακαδημαϊκά, τα ERP συνήθως δεν υποστηρίζουν κλήσεις σε εξωτερικό API (πχ eshop) και αναγκαστικά το εξωτερικό API κάνει κλήση στο API του ERP (αν διαθέτει) για να ενημερωθεί.

- Αν το λογισμικό (ERP) που διαχειρίζεται το απόθεμα του φυσικού καταστήματος δεν διαθέτει API, τότε χρειάζεται να αναπτυχθεί μία γέφυρα που να επικοινωνεί με τον SQL server του ERP και μετά επικοινωνεί με το OpenCart είτε με απομακρυσμένη σύνδεση απευθείας στη βάση (δεν το συνιστώ), είτε με δημιουργία κάποιου τοπικού API (πιο περίπλοκο) για επικοινωνία με το API του OpenCart . Σε κάθε περίπτωση η υλοποίηση αμφίδρομης γέφυρας στο OpenCart είναι πάντα πιο εύκολη, τόσο στην υλοποίηση όσο και στις μελλοντικές τροποποιήσεις που ενδέχεται να χρειαστούν. Γι' αυτό και τελικά συμφέρει να επιλέγουμε ERP που διαθέτουν API.

Επικοινώνησες με την υποστήριξη του Journal; Έχουν[…]

Cookies

Ενά κατατοπιστικό άρθρο είναι το παρακάτω: https:[…]

Σας ευχαριστω παρα πολυ για το χρονο σας θα ξεκινη[…]

Τελικά το τοποθέτησα πάνω από το <?php if ($de[…]

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!