OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Opencart.
#8166
Το eshop μου ειναι το https://plakakia.eu

Γιατί όταν κλικάρω στο σύνδεσμο ενός προϊόντος που μου βγάζει η αναζήτηση του google δε μεταφέρομαι στο προϊόν; Αναζητώ δηλαδή στο google κάποια προιόντα από το eshop και όταν πατάω πάνω στο σύνδεσμό τους, δε τα βρίσκει, ενώ κάποια άλλα τα βρίσκει; Το eshop μου είναι διγλωσσικό. Μου πετάει μήνυμα "Η σελίδα που ζητήσατε δεν βρέθηκε!". Τι μπορώ να κάνω προκειμένου να μη γίνεται αυτό;

1ο παράδειγμα: Επιλέγω «Εικόνες Google», πατάω “plakakia ANTRACITE 20X20 Β' ΔΙΑΛΟΓΗ” κι όταν κλικάρω πάνω στο προϊόν δε το βρίσκει καθόλου στο eshop μου.
2ο παράδειγμα: Στο Google Search γράφω “ΜΠΑΝΙΕΡΑ QUADRA WHITE 170X70” κλικάρω σ’ αυτό και δεν βρίσκει το προιόν.
3ο παράδειγμα:: Στο Google Search γράφω africa antracite 20x33, πατάω στο σύνδεσμο και το βρίσκει κανονικά.

Παρατηρώ όμως ότι στην αναζήτηση του opencart plakakia.eu που έχω φτιάξει τα βρίσκει όλα, και αυτά που δεν τα βρίσκει σωστά το google search, αλλά με άλλο product id. Στο google το συσχετίζει με λάθος product id, παλιότερο. Έχω απηυδήσει γιατί γίνεται αυτό;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος optprime την 04 Απρ 2023, 9:44, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
#8167
Καλησπέρα,

Τι έκδοση OpenCart έχεις;
Το site σου επιθυμείς να είναι δίγλωσσο, Αγγλικά/Ελληνικά ή μόνο Ελληνικά;
#8168
Η έκδοση είναι 3.3.7 και ναι επιτρέπω και τις 2 αν και η βασική είναι ελληνικά. Πάντως τα αγγλικά δεν ειναι σε πολλά σημεία ρυθμισμένα.

Παίζει κάποιο ρόλο η γλώσσα; Επίσης παίζουν κάποιο ρόλο τα SEO URL;
#8169
Καλησπέρα,

- Το OpenCart ως προεπιλογή, ανακατευθύνει τον επισκέπτη στο περιεχόμενο ανάλογα το locale του browser μέχρι να επιλεγεί γλώσσα και να καταχωρηθεί στο session.

- Εφόσον δεν έχει εισαχθεί όλο το περιεχόμενο και στις δύο γλώσσες, αν δεν σου είναι απολύτως απαραίτητη η Αγγλική γλώσσα, μπορείς να την απενεργοποιήσεις και να λυθεί το πρόβλημα

- Αν το site είναι απαραίτητο να είναι το δίγλωσσο, χρειάζεται είτε τροποποίηση* για να φορτώνει την γλώσσα ανάλογα το SEO URL ή να εγκαταστήσεις κάποιο SEO extension πχ Complete SEO Package.

* Την τροποποίηση (η οποία θα απευθύνεται κυρίως σε developers που κατανοούν τι κάνουν), θα την ανεβάσω κάποια στιγμή ως FIX στο φόρουμ μόλις βρω χρόνο.
#8171
Δε γίνεται να μην είναι τελείως απαραίτητη; Eshop είναι αν την ανοίξει κάποιος ξένος που ζει ελλάδα ή κάποιος από εξωτερικό;

Το Complete SEO Package το βρίσκω στα 100 ευρω απαγορευτικό.

Πάντως έχω φτιάξει μια εφαρμογή, μια γέφυρα που ενώνει ένα λογιστικό ERP πρόγραμμα με το opencart. Δηλαδή τραβάει τα προϊόντα της λογιστικής εφαρμογής και τα ανεβάζει στο eshop. Οπότε όλες οι ενημερώσεις γίνονται αυτόματα και συστεμικά με κώδικα php. Ενημερώνω το seo_url πεδίο κάθε προϊόντος αλλά μόνο το αγγλικό πεδίο και όχι το ελληνικό. Και αυτό γιατί αν τα τρέξω στον υπολογιστή μου, σε localhost, αν έχω συμπληρωμένα και τις 2 γλώσσες του seo_url ενός προιόντος, και πάω στη σελίδα στο eshop μου και πατήσω πάνω σε ένα προιόν θα σκάσει, δε θα το βρει, μιας και έχω τα ελληνικά σαν προκαθορισμένα. Ενώ σατ διαδίκτυο το βρίσκει την ανοίγει. Δηλαδή το seo_url δεν λειτουργεί σε localhost στην προκαθορισμένη γλώσσα.

όλο αυτό παίζει κάποιο ρόλο;
#8172
Σε αυτό που ρωτάς δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν γνωρίζω τι έχεις κάνει. Αν επείγεσαι, προτείνω να αγοράσεις μία επέκταση SEO και να έχουν και οι δύο γλώσσες seo urls.

Αν δεν επείγεσαι, μόλις βρω χρόνο θα ανεβάσω στο φόρουμ το FIX για το θέμα αυτόματης επιλογής γλώσσας βάσει seo url και επίσης θα ανεβάσω στο marketplace επέκταση που να παράγει αυτόματα seo urls για όλες τις γλώσσες και μετατροπή Ελληνικών σε greeklish.
#8174
Δεν παίζει ρόλο τι έχω φτιάξει. Πρέπει και τα 2 πεδία των γλωσσών του seo_url ενός προιόντος να είναι συμπληρωμένα (με unique κλειδιά περιγραφές εννοείται);

Επίσης λειτουργεί καλύτερα με seo url ενεργοποιημένο ή όχι;

Τέλος γιατί δεν λειτουργεί το seo_url στο localhost ενώ έχω ενεργοποιημένο το mod_rewrite στον apache?

Θα περιμένω την επέκτασή σου . Δεν βιάζομαι να γίνει αύριο μεθαύριο αλλά μη φτάσουμε και Πάσχα :D
#8175
- Εννοείται ότι πρέπει να έχεις και τις δύο γλώσσες με seo url. Αν είναι δίγλωσσο, πως αλλοιώς θα γίνει το redirection στην σελίδα με την κατάλληλη γλώσσα;

Τέλος γιατί δεν λειτουργεί το seo_url στο localhost ενώ έχω ενεργοποιημένο το mod_rewrite στον apache?
Σε αυτό σου απάντησα ότι δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για το local setup σου. Η δωρεάν υποστήριξη έχει όρια.

- Δεν μπορώ να δεσμευτώ σε τέτοια θέματα. Θα είναι όποτε θα είναι -ελπίζω σύντομα πχ Ιανουάριο. Αυτά παρέχονται εθελοντικά στον ελεύθερο χρόνο μας. Αν επείγει, μπορείς να αγοράσεις εμπορική επέκταση. 100 δολάρια για επιχείρηση/κατάστημα που χρειάζεται υλοποίηση SEO, δεν είναι απαγορευτικό ποσό.
#8184
Ναι οκ έχω κάνει ότι ρυθμίσεις γινόταν.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω γιατί αν γράψω στο google search ένα προϊόν της σελίδας μου, πχ το AFRICA NARANJA 20X33,3 και πατήσω πάνω στο σύνδεσμο που εμφανίζει με ανακατευθύνει στη σελίδα του προϊόντος σωστότατα, ενώ αν γράψω στο search κάποιο άλλο, πχ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ 80Χ60 29205, θα μ ου βγάλει μήνυμα ότι το προϊόν δεν βρέθηκε. Παρατηρώ ότι στο πρώτο παράδειγμα, το σωστό, το url πάνω είναι σωστό, αυτό που του έχω δώσει στο ελληνικό πεδίο seo_url με σωστό κωδικό product_id, ενώσ τη δεύτερη περίπτωση δεν έχει πάρει κανένα seo_url, έχει βάλει ονομασία χωρίς seo_url και με λάθος product_id.

Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του bug που έλεγες και για το οποίο θα ανεβάσεις κάποια τροποποίηση μετά τις γιορτές Ή είναι κάτι άλλο;
#8185
Εμένα από Google AFRICA NARANJA 20X33,3, με βγάζει σε route=product/product&product_id=373.

To FIX θα το ανεβάσω σύντομα, ίσως αμέσως μετά τις γιορτές γιατί το χρειάζεται πελάτης και έτσι κι αλλιώς πρέπει να το ξανακοιτάξω. Αυτό λύνει το πρόβλημα με το locale των browsers σε κάποιες εκδόσεις OC. Να πατάς ένα link στο Google, να σε πηγαίνει στην σωστή σελίδα προϊόντος αλλά και να επιλέγει την σωστή γλώσσα καταστήματος ανάλογα το SEO URL.

Στο κατάστημα σου η επιλογή γλώσσας είναι με λευκό χρώμα και δεν φαίνεται καν.
Πληρωμή με Klarna

Καλησπέρα, Ευχαριστώ για την απάντηση. Για να βοη[…]

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!