OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Opencart.
#1566
Καλησπέρα παιδιά, αναρωτιόμουνα μηπως θα μπορουσε κάποιος να με βοηθησει για το πως να κανω την αναζήτηση να ψαχνει και στα attributes..

Ευχαριστώ πολύ

Το Opencart μου ειναι στην εκδοση 2.0.0
#1567
Καλησπέρα, καλωσόρισες στην ελληνική κοινότητα OpenCart.

Αντί για extension αναζήτησης είναι προτιμότερο να αγοράσεις ένα extension που να εμφανίζει αυτόματα τις διαθέσιμες επιλογές των χαρακτηριστικών σαν φίλτρο αριστερά πχ όπως συμβαίνει στο κατάστημα του Πλαισίου. Έτσι θα μπορεί ο πελάτης να δει τις διαθέσιμες επιλογές, ακόμα και αν δεν γνωρίζει όλα τα πιθανά χαρακτηριστικά.
#1568
Θα μπορουσες να με προτείνεις ενα extension? Το μονο attribute που με ενδιαφέρει ειναι τα μοντέλα.

Δηλαδή, ενα προίον μπαινει σε διαφορετικα μοντέλα, οποτε οποιο μοντελο και να πατησει ο πελατης θελω να του βγαλει το προιον, δεν με ενδιαφερει συγκεκριμενα να βλεπει κιολλας..
Απο οτι ειδα μπορει να κανω κ λαθος βεβαια, ειναι ευκολο αυτο 2-3-4 γραμμες κωδικα, αλλα το θεμα ειναι δεν ξερω καλα απο php :P
Ευχαριστώ πολύ
#1569
Δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι, γιατί έχω χρησιμοποιήσει δύο και είναι όλα αποκλειστικά για έκδοση 1.5.χ.χ.

Όχι, σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι που μπορεί να υλοποιηθεί με 2-3 γραμμές κώδικα...

Το κυριότερο πλεονέκτημα αυτών των extensions είναι ότι εμφανίζουν αυτόματα με ajax το αποτελεσμα της αναζήτησης με το που επιλέγεις κάποιο χαρακτηριστικό ή επιλογή, ορίσεις εύρος τιμών, κλπ.
Αν δεν σε ενδιαφέρει η δυνατότητα ajax, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα υπάρχοντα φίλτρα του OpenCart που κάνουν σχεδόν την ίδια δουλειά αλλά με πολύ περισσότερο κόπο σεταρίσματος και ρυθμίσεων.

Εγώ σου προτείνω πάντως extension με ajax.
#1575
Καταρχάς να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας, κατα δεύτερον, δεν καταλάβατε τη χρειάζομαι, ενα μελανοδοχείο ας πούμε μπαίνει σε 10 μοντέλα εκτυπωτών, εγώ θελω να περάσω τους εκτυπωτές στα attributes, ώστε εαν ο πελάτης πατήσει το μοντέλο του εκτυπωτή του, να του βγάλει σαν αποτέλεσμα το αντίστοιχο συμβατό μελάνοδοχείο. :mrgreen: :mrgreen:
#1576
Αυτό ακριβώς κάνουν τα φίλτρα και μάλλον εσύ δεν κατάλαβες. Υπάρχουν δύο λύσεις / προσεγγίσεις φίλτρων. Τα φίλτρα που υποστηρίζουν τα πάντα (κατηγορίες, κατασκευαστές, επιλογές, χαρακτηριστικά, tags, κλπ) και τα φίλτρα που υποστηρίζουν μόνο κατηγορίες.

Α) Με φίλτρα που συνδυάζουν κατηγορίες, χαρακτηριστικά ή και άλλα.
- Δημιουργείς μία κατηγορία μελάνια, και υποκατηγορίες την κάθε μάρκα εκτυπωτή.
- Περνάς όλα τα μελάνια σου στην κάθε κατηγορία / μάρκα.
- Σε κάθε μελάνι περνάς τα μοντέλα εκτυπωτών που υποστηρίζει - όχι comma separated - αλλά κάθε μοντέλο ως ξεχωριστό attribute. Αυτό υποθέτω ότι δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα, γιατί το κάθε μελάνι δεν νομίζω να είναι συμβατό και με πάρα πολλούς εκτυπωτές.
- Άλλη λύση (μάλλον πιο βολική), αντί για χαρακτηριστικά, είναι να εισάγεις τα μοντέλα στα tags (ετικέτες).
- Όταν ο πελάτης πάει στην κατηγορία μελάνια, αριστερά, θα εμφανίζεται μία λίστα με τις κατηγορίες / μάρκες εκτυπωτών και μία λίστα με όλα τα μοντέλα. Ανάλογα τι κατηγορία θα επιλέγει θα μπορεί το φίλτρο να εμφανίζει μόνο τα συμβατά μοντέλα. Από αυτά ο πελάτης θα διαλέγει το μοντέλο και θα εμφανίζεται το μελάνι.
Στο παραπάνω παράδειγμα αν το φίλτρο υποστηρίζει κατασκαυαστές μπορείς να περάσεις τις μάρκες στους κατασκευαστές και να είναι όλα τα μελάνια στην κατηγορία "μελάνια" χωρίς υποκατηγορίες / μάρκες.

Β) Με άλλου τύπου φίλτρο που εμφανίζει την κάθε υποκατηγορία όταν ο πελάτης επιλέξει την προηγούμενη μητρική (ancestor).
- Φτιάχνεις κατηγορίες και υποκατηγορίες για όλες τις μάρκες εκτυπωτών και τα μοντέλα.
- Αναθέτεις τα μελάνια όπου ανήκουν
- Ο πελάτης πλέον από μία λίστα επιλέγει αρχικά τη μάρκα εκτυπωτή. Όταν επιλέξει, εμφανίζεται με ajax άλλη λίστα με τα μελάνια και όταν επιλέξει κι εκεί εμφανίζονται τα μελάνια. Θα μπορούσε να υπάρχει και ενδιάμεση λίστα με το αν ο εκτυπωτής είναι laser, inkjet, όλα, κλπ.
#1577
Κατάλαβα τι εννοείς και ευχαριστώ για την επεξήγηση, δεν νομίζεις όμως ότι ειναι πιο εύκολο-βολικό απλά να μετατρέψεις την αναζήτηση ώστε να ψάχνει πχ και στα tags, attributes etc? Τι εννοώ, το να περάσω τα μοντέλα εκτυπωτών σε ένα αντίστοιχο συμβατό τους μελάνη είναι εύκολο και δύσκολο, διότι ένα μελανοδοχείο μπορεί να υποστηρίζεται απο 10-20 εκτυπωτές, όπως και ένας εκτυπωτής μπορεί να υποστηρίζει πάνω απο έναν κωδικό μελανοδοχείου, όποτε αν ειναι να τα περάσω ετσι, θα με πάρει πάνω απο 5 λεπτά για το κάθε προϊον γιατί είναι interchangeble και δεν μπορώ να τα κάνω copy/paste, αναγκαστικά πρέπει να τα γράφω με το χέρι λόγω ότι δεν υπάρχει τέτοια λίστα πρέπει αν τα βρίσκω μόνος μου, και είναι γύρω στους 2000 κωδικούς,
Τα φίλτρα έτσι όπως το αναφέρεις είναι κάτι δευτερεύων το οποίο εννοείται οτι ειναι χρησιμότατο.

Τι προτείνεις;
#1579
Αν σε καλύπτουν τα tags, λειτουργεί η αναζήτηση εκεί, δοκίμασε το.
Σχετικά με το αν είναι δευτερεύοντα τα φίλτρα... βρες μου ένα σοβαρό κατάστημα που δεν έχει αναζήτηση με φίλτρα. Ειδικά για προϊόντα όπως τα μελάνια, εδώ και χρόνια οι καταναλωτές έχουν συνηθίσει να τα αγοράζουν με κάποιου είδους φίλτρα που παρουσιάζουν στον πελάτη προεπιλεγμένες μάρκες και μοντέλα. Αν δεν έχεις φίλτρα τη σήμερον ημέρα, είναι σαν να κόβεις αποδείξεις σε κατάστημα λιανικής με μπλοκάκι :D

Γεια σας. Χρησιμοποιώ το OC 3039 με το Journal και[…]

Πολύ καλά κάνεις και το λες, εννοείτε ότι χρειάζετ[…]

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!