OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Opencart.
Άβαταρ μέλους
Από kukalex
#1587
Καλησπέρα,

Έχω την 1.5.6.4 (μετά από αναβαθμίσεις) και ενώ όλα λειτουργούσαν τέλεια, χθες ανέβασα 2-3 xml αρχεία στο vqmod/xml για να δω ποιο τελικά μου κάνει, κι από εκείνη τη στιγμή έχω το εξής πρόβλημα:
Πατώντας το view μιας νέας παραγγελίας από το dashboard, μου βγάζει σε blank screen αυτό:
Notice: Undefined variable: vqmod in /home.../vqmod/vqcache/vq2-system_engine_controller.php on line 56
Fatal error: Call to a member function modCheck() on non-object in /home.../vqmod/vqcache/vq2-system_engine_controller.php on line 56

Το ίδιο συμβαίνει κι όταν πατήσω view από το 'orders', ενώ μου ανοίγει κανονικά με το edit.
To notice της 1ης γραμμής (Undefined variable:...) μου εμφανίζεται και στα error logs, ενώ το vqmod cache περιέχει αυτά φαίνονται στην επισυναπτόμενη image.

Διέγραψα όλα τα νέα xml από το vqmod, καθάρισα το vqmod cache και error logs, καθάρισα cookies & cache του browser, μέχρι και restart στο pc αλλά και πάλι μου βγάζει το ίδιο error.

Αν είναι γνωστό το πρόβλημα και γνωρίζει κάποιος πως αντιμετωπίζεται, η όποια βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kukalex την 23 Μάιος 2015, 21:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Από Alexandra
#1588
Καλησπέρα,

Δοκίμασε να διαγράψεις και το αρχείο vqmod/mods.cache και να ξαναδιαγράψεις τα αρχεία στον φάκελο vqmod/vqcache. Αν έκανες αναβάθμιση στο vqmod, έλεγξε αν οι φάκελοι vqmod και vqmod/vqcache ανήκουν στον χρήστη του λογαριασμού (για να είναι εγγράψιμοι) και αν έχουν permissions 755. Επίσης τσέκαρε μήπως διέγραψες κατά λάθος κάποια άλλα χρήσιμα αρχεία xml.
Άβαταρ μέλους
Από kukalex
#1589
Καλησπέρα και πάλι,
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Διέγραψα και το mods.cache και ξανά τα περιεχόμενα του vqcache ενώ όλοι φάκελοι είναι 755.
Το πως να ελέγξω αν ανήκουν στον χρήστη του λογαριασμού δεν ξέρω.

Η αλήθεια είναι ότι μετά τις αναβαθμίσεις, το παλιό site το έχω κρατήσει backup σε subdirectory στο ίδιο root, μετά έκανα copy το vqmod από το παλιό στο νέο, αλλά και πάλι μετά το copy (στο νέο) έκανα install και πήρα το μήνυμα ότι το vqmod έχει εγκατασταθεί με επιτυχία σαν να ήταν η 1η φορά εγκατάστασης.

Μήπως να το διαγράψω τελείως και να το εγκαταστήσω από την αρχή αφού πρώτα σώσω τα xml που περιέχει για να τα ανεβάσω μετά; Μπορεί αυτή η κίνηση να έχει επίπτωση στην λειτουργία του site;

Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
Από Alexandra
#1590
Στο cPanel δεν μπορείς να δεις user/group από το filemanager. Αυτό μπορείς να το ελέγξεις αν έχεις ενεργοποιήσει πρόσβαση μέσω shell και μπεις μέσω terminal με ssh.
Αν έχεις shared hosting 99.9% τα user/group θα είναι σωστά λόγω του τρόπου που κάνεις login και μεταφορτώνονται τα αρχεία. Πρόβλημα συνήθως παρουσιάζεται αν είσαι σε VPS που ενδέχεται να κάνεις login ως root και τα αρχεία που ανέβηκαν να ανήκουν στον root αντί για τον χρήστη του domain.

Για να το ξαναεγκαταστήσεις, δεν χρειάζεται να πειράξεις τον φάκελο του vqmod. Αντίγραψε από το zip μίας φρέσκιας εγκατάστασης OpenCart στον φάκελο του καταστήματος σου τα αρχεία index.phpκαι admin/index.php
Mετά κατευθύνσου από τον browser σου στη διεύθυνση:
http://www.to-domain-mou.gr/vqmod/install

Θα τροποποιήσει τα δύο αρχεία index.php και θα εμφανίσει το μήνυμα ότι το vqmod έχει εγκατασταθεί. Αυτό ήταν. (καλού κακού ξαναδιέγραψε τα αρχεία cache).

Επιμένω όμως έλεγξε αν έχεις διαγράψει κι άλλα χρήσιμα xml μαζί με τα άχρηστα. Επίσης έλεγξε αν όλα τα extensions/vqmods σου υποστηρίζουν τη νέα έκδοση. Ενδέχεται να λειτουργούσε πριν γιατί είχε παλιά cached αρχεία παλαιότερης έκδοσης σε συνδυασμό με λάθος permissions που δεν τα άφηναν να ανανεωθούν.
Άβαταρ μέλους
Από kukalex
#1592
Είμαι σε shared hosting..
Κατέβασα εκ νέου την 1.5.6.4, ανέβασα από το zip τα 2 νέα index αρχεία με overwrite, έτρεξα το install, μου έδωσε μήνυμα επιτυχούς εγκατάστασης, καθάρισα το vqmod cache και πάλι τα ίδια.. σαν να μην άλλαξε τίποτα!!
Δεν διέγραψα χρήσιμα xml σίγουρα γιατί τα νέα ήταν όλα κι όλα 3 και 4 τα παλιά.
Αυτό όμως που είπες με παλιά cached αρχεία παλαιότερης έκδοσης με προβληματίζει. Ίσως γι αυτό λειτουργούσε τόσο καιρό χωρίς πρόβλημα.
Από αυτά τα 4 παλιά, τα 3 μπορώ να πω ότι ούτε καν θυμάμαι την χρήση τους. Πόσο μάλλον να ελέγξω αν υποστηρίζουν την νέα έκδοση. Αυτά είναι: invoice_type.xml, vqmod_opencart.xml, ze-oc2ps-credits.xml και το 4ο ένα newsletter το οποίο λειτουργεί άψογα ακόμα και τώρα.

Γι αυτό σκεφτόμουν να διαγράψω τελείως τον φάκελο vqmod, να φορτώσω το κατάστημα 1 φορά χωρίς vqmod (αν γίνεται), μετά μια εκ νέου καθαρή εγκατάσταση vqmod και ανέβασμα ένα - ένα τα xml που έχω backup για να δω και ποιο φταίει.
Τι λες γι αυτό; Να το τολμήσω;
Άβαταρ μέλους
Από Alexandra
#1593
Συμφωνώ, αλλά δεν χρειάζεται να διαγράψεις το vqmod. Απλά ξαναεπανέφερε τα αρχεία index.php και admin/index.php απο το zip της εγκατάστασης και θα πάψει να είναι ενεργοποιημένο.
Μετά, αν χωρίς το vqmod δεν έχει κάνενα πρόβλημα, εγκατέστησε το vqmod και ως είπες, πρόσθεσε ένα ένα τα xml και έλεγξε το αρχείο καταγραφής σφαλμάτων του OpenCart και τον φάκελο vqmod/logs αν υπάρχουν εγγραφές.

Υπόψη, το vqmod_opencart.xml είναι του vqmod και χρειάζεται.
Το invoice_type.xml είναι δικό μου και μπορείς να το βρεις εδώ.
Άβαταρ μέλους
Από kukalex
#1596
Λοιπόν... υπάρχουν ευχάριστα και δυσάρεστα!
Τα ευχάριστα είναι ότι μόλις απενεργοποίησα το vqmod με τον τρόπο που μου είπες ανεβάζοντας πάλι τις 2 index λειτούργησε τέλεια το view της νέας παραγγελίας.
Πριν να κάνω install το vqmod, καθάρισα cache & logs.
Άφησα μέσα στον xml φάκελο μόνο το vqmod_opencart.xml
Κάνω install, παίρνω μήνυμα επιτυχούς εγκατάστασης, κάνω login και... πάλι τα ίδια. Ακριβώς τα ίδια μηνύματα. Και το vqmod cache γέμισε από τα ίδια και το error logs. Άρα μάλλον αυτό το vqmod_opencart.xml φταίει αφού δεν υπήρχε κανένα άλλο στον φάκελο.
Υποπτεύεσαι κάτι άλλο;
Υπάρχει λύση;
Άβαταρ μέλους
Από Alexandra
#1597
οκ...πέτα το παλιό και εγκατέστησε ένα φρέσκο v2.5.1 (πάλι θα κάνεις τη διαδικασία με τα index.php). Επίσης τσέκαρε αν κάποιο από τα extensions σου ή το θέμα σου χρειάζεται κάποιο vqmod για να λειτουργήσει. Αν υπάρχει πάλι πρόβλημα μιλάμε από αύριο.
Άβαταρ μέλους
Από kukalex
#1602
Ok.. όλα καλά!
Αυτό έφταιγε.
Διέγραψα εξολοκλήρου τον παλιό φάκελο vqmod με τα περιεχόμενά του.
Ανέβασα τις 2 index. Κάνω check και λειτουργούν όλα.
Ανέβασα και install το νέο vqmod v2.5.1 όλα λειτουργούν χωρίς πρόβλημα.
Ανέβασα ένα - ένα με check τα παλιά xml, λειτούργησαν όλα.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και τον χρόνο σου!

Γεια σας. Χρησιμοποιώ το OC 3039 με το Journal και[…]

Πολύ καλά κάνεις και το λες, εννοείτε ότι χρειάζετ[…]

email μέσω SMTP

Καλημέρα, Το έχω δοκιμάσει και με ssl:////mail.m[…]

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!