OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Opencart.
Άβαταρ μέλους
Από htwp
#2254
Καλησπέρα στην κοινότητα,

σκέφτηκα κατά πόσο είναι εφιχτό να αλλάξω το path του image φακέλου στο config και να τραβάει τις φώτο από NAS Storage. Το έχει δοκιμάσει κανείς? Αν το σκεφτώ λίγο παραπέρα... θα ήταν καλύτερα να παίρνει τις φώτο από άλλον server? (πάντα από θέμα ταχύτητας και bandwidth).
Άβαταρ μέλους
Από Alexandra
#2255
Καλημέρα.

Αν έχεις πρόσβαση ως root, μπορείς να αναρτήσεις (mount) απομακρυσμένους σκληρούς δίσκους μέσω NFS. Το κατά πόσο θα έχεις καλύτερες επιδόσεις εξαρτάται πολλούς παράγοντες, όπως η τοποθεσία του NAS (internet/intranet) και τι απόσταση έχει, τι είδους σκληρούς δίσκους χρησιμοποιεί, με τι ταχύτητα σύνδεσης μπορεί να επικοινωνήσει με τον διακομιστή σου καθώς και τι ταχύτητα έχει η κάρτα δικτύου του διακομιστή σου προς το internet που συνήθως εκεί υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα συμφόρησης γιατί όλο το περιεχόμενο πάλι από την ίδια κάρτα δικτύου θα περνάει...
Έτσι αν δεν έχεις πρόσβαση σε μηχανήματα υψηλών επιδόσεων, θα σου πρότεινα καλύτερα τη χρήση υπηρεσιών CDN όπως Cloudflare κλπ, για το στατικό περιεχόμενο που σε ενδιαφέρει.
Άβαταρ μέλους
Από htwp
#2256
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες που έδωσες. Για την χρήση CDN πέρα από την εταιρία που θα διαλέξω χρειάζεται κάποιο extension.? Aν για παράδειγμα διαλέξω την υπηρεσία cloudflare θα χρειαστώ κάτι άλλο? Επίσης στην αρχική σελίδα (home page) έχω κάποιο module που εμφανίζει τα νέα προ'ι'όντα και τις προσφορές όπως και random άρα δεν είναι στατικά θα έχω πρόβλημα αν χρησ CDN ?
Άβαταρ μέλους
Από Arthouros
#2257
Δεν χρειάζεσαι κάτι για να χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία, απλά να αλλάξεις τους DNS σου ώστε να βλέπουν τους δικούς τους. Εγώ το χρησιμοποιώ 2 χρόνια περίπου, μην φανταστείς ότι κάνει τραγική δουλειά.
Και όσο το είχα εγώ δεν είχα ποτέ θέμα με μη στατικά στοιχεία. Βέβαια υπάρχουν διάφορα configurations και πολλές επιλογές που μπορείς να προσαρμόσεις.

Πάντως είχα διαβάσει πιο παλιά ότι μεταφέροντας τις εικόνες σου σε subdomain της σελίδας σου κερδίζεις λίγο στην ταχύτητα αυτό μήπως έχει δοκιμαστεί από κάποιον ;
Άβαταρ μέλους
Από d-w.gr
#2310
Αν θυμάμαι καλά, η περίπτωση του subdomain ήταν να βλέπει άλλο server.
Δεν νομίζω πως κερδίζεις κάτι έτσι.
Από όσο είχα ψάξει, δύο από τους βασικότερους λόγους να βάλεις τις φωτό σε CDN είναι η ταχύτητα και το να μην φορτώνεται πολύ ο server.

Γεια σας. Χρησιμοποιώ το OC 3039 με το Journal και[…]

Πολύ καλά κάνεις και το λες, εννοείτε ότι χρειάζετ[…]

email μέσω SMTP

Καλημέρα, Το έχω δοκιμάσει και με ssl:////mail.m[…]

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!