OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Υποστήριξη διαχείρισης διακομιστών & συζητήσεις για hosting.
Από Madge Hills
#3561
Καλημέρα σε όλους και καλό Σ/Κ.

Γνωρίζει κανείς αν γίνεται να κρατάμε differential backup με κάποιον τρόπο?

Αν δεν γίνεται, μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο extension να κρατάει backup που κατά προτίμηση να στέλνει email στον admin να κατεβάσει το αρχείο στον υπολογιστή του;;;;

Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
Από Alexandra
#3569
Καλησπέρα, τι ακριβώς και τι μέγεθος έχει αυτό που χρειάζεσαι να κάνεις backup;
Άβαταρ μέλους
Από Alexandra
#3572
Καλησπέρα

Αν κάνεις μία αναζήτηση θα βρεις διάφορα τέτοια extensions που χρησιμοποιούν ως προορισμό δωρεάν υπηρεσίες cloud αποθήκευσης όπως Dropbox, Google Drive κλπ.

Εναλλακτικά, οι περισσότερες εταιρίες hosting προσφέρουν αυτοματοποιημένο backup μέσω FTP από τον server σου σε μηχανήματα τους που δεν είναι προσβάσιμα από το internet με κάποιο επιπλέον κόστος που συνήθως κυμαίνεται σε λογικά επίπεδα.

Προσωπικά προτιμώ τη δεύτερη λύση και παράλληλα σαν ένα έξτρα επίπεδο ασφαλείας το πατροπαράδοτο rsync με αυτοματοποιημένο ασυμπίεστο incremental backup των διακομιστών μας στο τοπικό μας NAS και rotation των φακέλων του backup ανά ημέρα, εβδομάδα, μήνα.
Από antstyl
#3575
Καλησπέρα,

έχεις κάπου να προτείνεις για διάβασμα σχετικά με το rsync και την λήψη ασυμπίεστων incremental backups;

Εγώ έχω προς το παρόν απλά την δημιουργία full backup συμπιεσμένου αρχείου μέσα στον ίδιο server και μετά μεταφορά σε άλλο server και τοπικά σε NAS αλλά έχει μειονεκτήματα την χρήση μεγάλου χώρου στον server και το οτι είναι συμπιεσμένα.
Από Madge Hills
#3579
Εμενα μου κραταει backup ο hosting provider, σε αλλον server αλλα δεν μπορουν να μου το δινουν ψαχνω να βρω μια λυση δικια μου.
Άβαταρ μέλους
Από Alexandra
#3582
Οκ, διαβάστε την ακόλουθη διαδικασία και αν/όπου έχετε απορίες συζητάμε πιο συγκεκριμένα.

Η λειτουργία του rsync είναι πολύ απλή. Ένα googλάρισμα να κάνεις θα βρεις πολλά παραδείγματα. Αυτό που μπορεί να διαφοροποιηθεί στις ρυθμίσεις του rsync είναι ο τρόπος που θα συνδέεται και αυτό εξαρτάται από το τι διακομιστή έχεις, αν δεν επιτρέπονται root logins, αν υπάρχει private/public key pair κλπ

Σε γενικές γραμμές η διαδικασία έχει ως εξής. Στον διακομιστή τρέχεις scripts που λαμβάνουν αντίγραφα ασφαλείας της βάσης του κάθε domain με rotation ημέρα, εβδομάδα, μήνα και τα αποθηκεύουν σε ένα φάκελο μη προσβάσιμο από το web.

Από το τοπικό σου workstation κάνεις rsync με rotation ανά ημέρα, εβδομάδα, μήνα τον φάκελο που βρίσκονται τα sites και τον φάκελο των backups των βάσεων. Προαιρετικά σε VPS/Cloud/Dedicated, μπορεί να λαμβάνεται και backup των φακέλων etc και var.
Άβαταρ μέλους
Από Alexandra
#3583
Το θέμα μεταφέρθηκε.
Από antstyl
#3605
Καλησπέρα,

τό έψαξα παραπάνω σχετικά με το rsync.

Θα τρέχω rsync σε έναν backup server ο οποίος θα κάνει pull τα αρχεία αυτόματα με cronjob και private/public keys που θέλω από τον κανονικό server και με rotation ανά ώρα / ημέρα / εβδομάδα.
Θέλω να αποφύγω να γίνεται το rsync στον κανονικό server και μετά να μεταφέρονται στον backup server, για να μην καταναλώνει χώρο το backup.

Σχετικά με τις βάσεις θα κάνω αυτό που είπες, τρέχω ήδη ένα script το οποίο κάνει rotation ανά βάση ανά ώρα/ημέρα (αν το βρώ θα το ποστάρω) και μετά θα τις κάνω rsync με τον backup server ώστε εκεί να κρατάει και παραπάνω.

Σύντομα θα γράψω ένα αναλυτικό οδηγό όπως είχα κάνει με την παλιά διαδικασία backup (όπου απλά έπαιρνα συμπιεσμένα backup στον server και μετά τα έκανα αυτόματα transfer στον backup server, γιατί πραγματικά είναι απλή και αξίζει.
Από Madge Hills
#3608
Καλημέρα,

Μόλις ολοκληρώσεις και γράψεις οδηγό, ενημέρωσε μας γιατί και μένα με ενδιαφέρει.
Σε ευχαριστώ εξαρχής

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, σκεφτείτε η ε[…]

Έλεγξε αν έχεις πολύ μεγάλα αρχεία εικόνων και αν […]

Κάνε ένα restart τον σερβερ. (βασικα την λειτουργι[…]

Vqmod and SEARCH NOT FOUND

Καλησπέρα, έχω ένα xml που βγάζει αυτό το λάθος […]

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!