OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

#364
new_man έγραψε:Ενημερωτικά, μου προέκυψε το ζήτημα να χρειάζεται εκτός των παραπάνω, προϊόντα με 13% να πρέπει να κοπούν με 9%
Οπότε πρέπει να φτιάξεις δύο φορολογικές κλάσεις και στα προϊόντα που έχουν 23% ΦΠΑ και μειωμένο 16% να δίνεις τη μία φορολογική κλάση, ενώ στα προϊόντα με 13% ΦΠΑ και μειωμένο 9% να δίνεις την άλλη φορολογική κλάση.

Αλλά 13% ΦΠΑ έχουν τα τρόφιμα μόνο. Αν εσύ πουλάς και τρόφιμα και άλλο εμπόρευμα, τότε κάνεις δύο φορολογικές κλάσεις, όπως σου είπα. Αν πουλάς μόνο τρόφιμα (δηλαδή όλα σου τα προϊόντα έχουν 13% κανονικό ΦΠΑ) τότε κάνεις μία φορολογική κλάση, όπως προανέφερες.
#365
Ναι αυτό ακριβώς έκανα (2 φορολογικές κλάσεις) και δουλεύει και είπα να το μοιραστώ με τους υπολοίπους σε περίπτωση που τους τύχει.

Προβληματίστηκα με το 13% που μου είπες όμως. Τι εννοώ!
Σίγουρα ισχύει μόνο για τα τρόφιμα και όχι και σε άλλα προιόντα?
Στο κατάστημα μου(ιατρικά είδη), ο ιδιοκτήτης προμηθεύεται κάποια προιόντα με 23% και κάποια άλλα με 13%, τα οποία πουλάει παραπέρα με το ίδιο ΦΠΑ.
Στην περίπτωση όμως περιοχών με μειωμένο ΦΠΑ, πρέπει τα προιόντα με 23% να τα δίνει με 16% και αυτά που έχει προμηθευτεί με 13% να τα δώσει με 9%.
Παίζει να ισχύει κάτι διαφορετικό και να μην το έχει καταλάβει σωστά?
#366
new_man έγραψε:Ναι αυτό ακριβώς έκανα (2 φορολογικές κλάσεις) και δουλεύει και είπα να το μοιραστώ με τους υπολοίπους σε περίπτωση που τους τύχει.
Σωστά έκανες.
new_man έγραψε:Προβληματίστηκα με το 13% που μου είπες όμως. Τι εννοώ!
Σίγουρα ισχύει μόνο για τα τρόφιμα και όχι και σε άλλα προιόντα?
Ένα παράδειγμα έφερα. Ο λογιστής σου θα γνωρίζει καλύτερα ποια προϊόντα φορολογούνται με 13%.
new_man έγραψε:Στην περίπτωση όμως περιοχών με μειωμένο ΦΠΑ, πρέπει τα προιόντα με 23% να τα δίνει με 16% και αυτά που έχει προμηθευτεί με 13% να τα δώσει με 9%.
Παίζει να ισχύει κάτι διαφορετικό και να μην το έχει καταλάβει σωστά?
Απολύτως καλά κατάλαβες.
#367
Και πάλι σουπερ ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.
Κατάφερα να σπαμάρω τον οδηγό σου αλλά ας ελπίσουμε ότι μπορεί να λυθεί και κάποια περαιτέρω απορία κάποιου όπως οι δικές μου και να μην πάει στράφι ο διάλογος. Καλημέρα!
#423
Δουλεύει τέλια, άλλα μόνο για πελάτες που δημιουργούν λογαριασμό, δεν θέλουν όλη λογαριασμό. :cry:
Δεν δουλεύει με "Αγορά ως Επισκέπτης". Υπάρχει τρόπος μήπως με κάποιο mod η fix (coding) ? να δουλέψει και με "Αγορά ως Επισκέπτης"

Ευχαριστώ
OC 1.5.6.4
#424
Καλησπέρα και καλωσόρισες στην Ελληνική κοινότητα.

Αυτό που παρατήρησες οφείλεται στο ότι κατά τον υπολογισμό φόρου για πελάτη που κάνει chekcout ως επισκέπτης (Guest), η εφαρμογή αντί να πάρει την αξία του group από το session που περιλαμβάνει τις επιλογές του πελάτη κατά το checkout, παίρνει μόνιμα το group που έχει οριστεί στο Σύστημα->Ρυμίσεις->Επιλογές->"Ομάδα Πελατών:
Προεπιλεγμένη Ομάδα Πελατών" (System-> Settings->Option->"Customer Group:Default customer group"). Αυτό γίνεται για να εμφανίζονται φόροι στα προϊόντα με βάση κάποιο Group όταν ακόμη ο επισκέπτης δεν έχει δηλώσει ακόμα κανένα στοιχείο. Βέβαια το ότι δεν λαμβάνει υπόψη του αυτό που παρατήρησες πρόκειται για παράλειψη.

Έφτιαξα αυτό το fix για να λειτουργεί όπως θα έπρεπε, αλλά δεν έχω τώρα το χρόνο να το δοκιμάσω ενδελεχώς σε κάθε πιθανή περίπτωση του καταστήματος. Αν θες δοκίμασε το εσύ και πες μας αν λειτουργεί κανονικά καθ' όλη τη διαδικασία περιήγησης στο κατάστημα ως επισκέπτης καθώς και στις μεταβάσεις από επισκέπτη σε κανονικό χρήστη, κλπ.
guest_group_to_taxrate_fix.xml.zip
Πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
#435
Στον φάκελο vqmod/xml/. Πρέπει να έχεις εγκατεστημένο το vQmod.

Καλησπέρα στην ομάδα, θέλω να ρωτήσω το εξής: Σε O[…]

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, σκεφτείτε η ε[…]

Έλεγξε αν έχεις πολύ μεγάλα αρχεία εικόνων και αν […]

Κάνε ένα restart τον σερβερ. (βασικα την λειτουργι[…]

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!