OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Opencart.
#6226
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη.
Χρησιμοποιώ Opencart 3.0.3.2 με Journal 3.
Θα ήθελα τη βοήθειά σας στο εξής σενάριο που έχει προκύψει σύμφωνα με τις ανάγκες του πελάτη, το οποίο και περιγράφεται παρακάτω. Επειδή τα προϊόντα είναι αρκετά ογκώδη έχει μια περίεργη πολιτική στη χρέωση μεταφορικών και δε θέλει να ακολουθήσουμε τη χρέωση βάσει του βάρους. Επίσης σε Αττική και Θεσσαλονίκη η παράδοση θα γίνεται κανονικά στη διεύθυνση του παραλήπτη ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα θα πρέπει ο παραλήπτης να πάει στο εκάστοτε πρακτορείο της μεταφορικής της πόλης του για να το παραλάβει.


Από 10€-100€ | Αττική&Θεσσαλονίκη --> 11,00€ | Υπόλοιπη Ελλάδα – παράδοση σε πρακτορείο --> 15,00€
Από 101€-500€ | Αττική&Θεσσαλονίκη --> 25,00€ | Υπόλοιπη Ελλάδα – παράδοση σε πρακτορείο --> 30,00€
Από 501€-2000€ | Αττική&Θεσσαλονίκη --> Δωρεάν | Υπόλοιπη Ελλάδα – παράδοση σε πρακτορείο --> Δωρεάν
Από 2001€-4000€ | Αττική&Θεσσαλονίκη --> 300€ | Υπόλοιπη Ελλάδα – παράδοση σε πρακτορείο --> 400€
Από 4001 και άνω | Αττική&Θεσσαλονίκη --> 450€ | Υπόλοιπη Ελλάδα – παράδοση σε πρακτορείο --> 550€

Υπάρχει κάποιο extension το οποίο θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για να βάλω τα παραπάνω rules; Επίσης πως θα απεικονίσω το παράδοση σε πρακτορείο για την υπόλοιπη Ελλάδα εκτός της Αττικής και της Θεσσαλονίκης;
#6227
Καλημέρα,

Με το Order Fee / Discount μπορείς να καλυφθείς. Θα χρειαστεί δημιουργήσεις δύο γεωγραφικές ζώνες για την Ελλάδα. Στην μία να βάλεις τις περιφέρειες της Αθήνας και Θεσσαλονίκης και στην άλλη όλες τις άλλες. Μετά στο extension μπορείς να εισάγεις τους κανόνες χρέωσης που θες.
Από Ochpr
#6228
Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Φαίνεται ότι αυτό το plugin μπορεί να κάνει αυτό που θέλω, πως όμως θα απεικονίσω ότι για την υπόλοιπη Ελλάδα η παράδοση θα γίνεται σε πρακτορείο της μεταφορικής της πόλης που διαμένει ο παραλήπτης και όχι στον ίδιο τον παραλήπτη?
#6229
Καλημέρα,

Καταρχάς να σου πως ότι υπάρχουν και πολλές άλλες λύσεις πιο εξειδικευμένες όπως το X-Shipping Pro που θεωρείται από τα πιο πλήρη για τέτοιες δουλειές.

Σου πρότεινα το Fee/Discount γιατί είναι "ελαφρύ" extension και γιατί με ένα extension μπορείς να προσθέσεις επιπλέον χρεώσεις/εκπτώσεις όπου αλλού θες, ακόμα και για πληρωμές με αντικαταβολή. Ωστόσο για τη χρήση που το θες υπάρχει το μειονέκτημα ότι στη λίστα των συνόλων θα εμφανίζονται δύο διαφορετικά κόστη αποστολής της fixed αποστολής και του Fee/Discount που θα προστίθενται στο γενικό σύνολο.

Αν αυτό δε σε χαλάει, για να υλοποιήσεις τις χρεώσεις που θες θα χρειαστεί:
- Να ενεργοποιήσεις την μέθοδο αποστολής σταθερής χρέωσης και να ορίσεις εκεί την ελάχιστη χρέωση 10€.

- Μετά δημιουργείς κανόνες στο Fee/Discount με φίλτρα από/έως το ποσό που θες και δίνεις τίτλους
πχ
- Από 10€-100€ τίτλος "Αποστολή Αττική-Θεσσαλονίκη" , επιλέγεις γεωγραφική ζώνη Αττική-Θεσσαλονίκη, πρόσθεσε +1€
- Από 10€-100€ τίτλος "Παράδοση Πρακτορείο" , γεωγραφική ζώνη υπόλοιπη Ελλάδα, πρόσθεσε +5€

- Από 100.01€-500€ τίτλος "Αποστολή Αττική-Θεσσαλονίκη" , επιλέγεις γεωγραφική ζώνη Αττική-Θεσσαλονίκη, πρόσθεσε +15€
- Από 100.01€-500€ τίτλος "Παράδοση Πρακτορείο" , γεωγραφική ζώνη υπόλοιπη Ελλάδα, πρόσθεσε +20€

- Από 500.01€-2000€ τίτλος "Αποστολή Αττική-Θεσσαλονίκη" , επιλέγεις γεωγραφική ζώνη Αττική-Θεσσαλονίκη, επιλογή λειτουργίας δωρεάν αποστολής
- Από 500.01€-2000€ τίτλος "Παράδοση Πρακτορείο" , γεωγραφική ζώνη υπόλοιπη Ελλάδα, πρόσθεσε +20€, επιλογή λειτουργίας δωρεάν αποστολής
κλπ
Από Ochpr
#6230
Ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές. Το Discount/fee συνεργάζεται κανονικά με τα Ελληνικά που έχω εγκαταστήσει στο site? Επίσης, κοίταξα λίγο το x-shipping pro και είδα ότι κάνει ακριβώς ότι το Discount/fee και πολλά παραπάνω. Εκτός από το ότι το Discount/fee είναι ελαφρύ, προσφέρει κάτι παραπάνω από το x-shipping pro που θα με διευκόλυνε περισσότερο(πχ. το παραδοση σε πρακτορείο?); Ρωτάω γιατί και τα 2 είναι έχουν σχεδόν την ίδια τιμή.

Επίσης είδα και το Formula Based Shipping https://www.opencart.com/index.php?rout ... on_id=6762 που φαίνεται πάρα πολύ καλό.

Ευχαριστώ πραγματικά για τη βοήθεια.
#6232
Και το Formula Based Shipping είναι πολύ καλό. Σε αυτό που ρώτησες, το Fee/Discount είναι πολυγλωσσικό και δεν χρειάζεται μετάφραση, μπορείς να δεις και το demo. Η διαφορά του με τα άλλα που ανέφερες είναι ότι το x-Shipping pro και το Formula Based Shipping είναι πολύ καλές dedicated μέθοδοι αποστολής που καλύπτουν σχεδόν τα πάντα όσον αφορά τις χρεώσεις αποστολής, ενώ το Fee/Discount είναι extension συνόλου παραγγελίας που μπορεί να ενεργοποιηθεί από διαφορετικές πηγές όπως μέθοδοι αποστολής ή πληρωμής και να προσαρμόσει συνολικές χρεώσεις/εκπτώσεις ανάλογα και η κάθε έκπτωση/χρέωση να έχει πολυγλωσσικό τίτλο που εμφανίζεται στα σύνολα. Εκτός από το σενάριο με τις αποστολές που περιγράψαμε πριν, μπορείς να ορίσεις να προστίθεται επιπλέον χρέωση εξόδων αντικαταβολής αν έχει επιλεγεί μέθοδος πληρωμής με αντικαταβολή. Επίσης άσχετο με αυτό που συζητάμε μας αλλά το Fee/Discount νομίζω είναι το μοναδικό extension του είδους του που μπορεί να υπολογίσει εκπτώσεις/χρεώσεις σειριακά, δηλαδή έκπτωση πάνω στην έκπτωση και παράλληλα (είναι χρήσιμο για κάποιες B2B περιπτώσεις), Αυτά....
Από Ochpr
#6233
Ευχαριστώ πολύ για την πλήρη ανάλυση.
Το x-Shipping pro και το Formula Based Shipping δεν έχουν πολυγλωσσικούς τίτλους; Έψαξα να δω αν το υποστηρίζουν αλλά δε βρήκα κάτι.
#6234
Και τα δύο που ανέφερες υποστηρίζουν πολυγλωσσικούς τίτλους. Παίξε με τα demos να δεις τι σου κάνει καλύτερα.

Κάνε ένα restart τον σερβερ. (βασικα την λειτουργι[…]

Vqmod and SEARCH NOT FOUND

Καλησπέρα, έχω ένα xml που βγάζει αυτό το λάθος […]

Καλησπέρα, Δεν βλέπω κάποιο σφάλμα, αν χρειάζεσαι[…]

Ριξε μια ματια στο /admin/view/template/extension/[…]

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!