OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Opencart.
#638
Σας λεω τα γεγονοτα: Πριν κανω οποιαδηποτε αλλαγη στο site κραταω ενα backup απο filezilla κανοντας επιλογή ολων των αρχειων και αποθηκευοντας τα τοπικα.Πριν κανα 2 μερες αλλαξα template έβαλα και καποια modules να τα δοκιμασω με τη λογικη να κανω ενα restore οταν καταληξω στο πακετο template+plugins που θελω.Καταλήγω λοιπον και παω να κανω το restore. Διαγραφή ολων των αρχειων απο server και ανεβασμα των "παλιων" αρχειων. Ολα εχουν κρασαρει. Το κυριοτερο ειναι οτι
1) δεν μπορω να κανω επεξεργασια σε κανενα απο τα προιοντα καθως πατωντας στην επεξεργασια μου εμφανιζει κενη ασπρη σελιδα.To ιδιο συμβαινει και με την επεξεργασια των κατηγοριων.Ενω βλεπω και προιοντα και κατηγοριες δεν μπορω να τα κανω edit.
2) ειχα κανει εγκατασταση ενα Module που λεγεται SEO - Paladin. To βαλα να τα κανει αυτοματα καθως δεν ξερω πως να κανω εγω και μου αλλαξε ολα τα urls.Λογικο.Το θεμα ειναι οτι δε φορτωνει κανενα προιον.Ολα λενε Error 404 - Page not found. Αυτο συμβαίνει μονο οταν εχω ανοιχτο το "SEO URLS".
3) Δεν εμφανιζει τα εικονιδια στο template (πχ μεγεθυντικος φακος στο rollover ενος προιοντος, τα βελακια που δηλωνουν τα dropdown μενου κ διαφορα αλλα.

Υπάρχει περιπτωση να στρωσει η να παρω τ απαραιτητα και να παω στο βουνο?
#640
Καλησπέρα, καλωσόρισες στην Ελληνική κοινότητα.

- Για να λειτουργήσει το SEO πρέπει στο κεντρικό φάκελο του καταστήματος να υπάρχει ένα αρχείο .htaccess - αυτό δηλαδή που έρχεται με την εγκατάσταση του Opencart το οποίο μετονομάζεις από .htaccess.txt σε σκέτο .htaccess όταν ενεργοποιείς το SEO. Στο backup που πήρες από το server σου υπάρχει το αρχείο .htaccess ή το διέγραψες;

- Πέρα από το SEO, σχετικά με τα αρχεία εικόνων που δεν εμφανίζονται μπορείς να ελέγξεις καταρχάς αν όντως υπάρχουν αυτά τα αρχεία στο server, αν είναι σωστά τα permissions των φακέλων (755) και των αρχείων (644) και αν ανήκουν στο χρήστη και το group που τρέχει ο server.

Έλεγξε αρχικά αν το πρόβλημα λυθεί με αυτά που ανέφερα.
#642
Αν θες στείλε μου με πμ στοιχεία σύνδεσης στο server σου να του ρίξω μία ματιά.
#645
ok, το προβλημα είναι ότι δεν πήρες backup και της βάσης δεδομένων. Για να μπορέσεις να επαναφέρεις μία εγκατάσταση στην πρότερη της μορφή πρέπει εκτός από backup των αρχείων, να έχεις κάνει και backup της βάσης δεδομένων γιατί εκεί καταχωρούνται οι ρυθμίσεις για template, extensions, modules, κλπ.

Εσύ προσθαφαίρεσες template, extensions, modules κλπ στην ίδια βάση και μετά απλά επανέφερες τα παλιά αρχεία.

Παρ' όλα αυτά πάλι δεν χάθηκε ο κόσμος, αλλά πλέον χρειάζονται κάποιες γνώσεις σχετικά με τη δομή της βάσης για να επαναφέρεις το κατάστημα όπως ήταν.

Πιο εύκολο θα ήταν να κρατήσεις το υπάρχον κατάστημα και να φτιάξεις ένα δεύτερο κατάστημα εγκαθιστώντας και ρυθμίζοντας τα template/extensions/modules όπως τα θέλεις.

Μετά μπορείς να πας στη διαχείρηση του παλιού καταστήματος στο backup και να τικάρεις και να κάνεις export όλα τα tables που περιέχουν δεδομένα κατηγοριών που χρειάζεσαι και στο νέο κατάστημα όπως κατηγορίες προϊόντα, πληροφορίες, κλπ πχ:

tables των κατηγοριών
oc_category
oc_category_description
oc_category_filter
oc_category_path
oc_category_to_layout
oc_category_to_store

tables των προϊόντων
oc_product
oc_product_attribute
oc_product_description
oc_product_discount
oc_product_filter
oc_product_image
oc_product_option
oc_product_option_value
oc_product_profile
oc_product_recurring
oc_product_related
oc_product_reward
oc_product_special
oc_product_to_category
oc_product_to_download
oc_product_to_layout
oc_product_to_store

... και όποια άλλα tables χρειάζεσαι μέχρι να επαναφέρεις το δεύτερο κατάστημα όπως το θέλεις. Αυτά τα κάνεις import από το ίδιο σημείο του νέου καταστήματος και σιγά σιγά το επαναφέρεις.

Γεια σας. Χρησιμοποιώ το OC 3039 με το Journal και[…]

Πολύ καλά κάνεις και το λες, εννοείτε ότι χρειάζετ[…]

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!