OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν ρυθμίσεις λειτουργίας της εφαρμογής.
Άβαταρ μέλους
Από Sakoulis
#646
Καλησπέρα στα μέλη.

Γίνεται με κάποιον τρόπο να στηθεί ένα eshop αλλά οι παραγγελίες να γίνονται μέσω email δηλαδή για την παραγγελία απλώς να αποστέλλεται ένα email στο διαχειριστή; Κατά την παραγγελία, ο πελάτης θα δηλώνει ένα ονοματεπώνυμο, ένα τηλέφωνο και ένα email, χωρίς να χρειάζονται τρόπος αποστολή και τρόπος πληρωμής και κατά την ολοκλήρωση παραγγελίας ο διαχειριστής θα λαμβάνει ένα email με τα προϊόντα που έβαλε στο καλάθι του ο πελάτης. Αυτό σημαίνει ότι δε θα υπάρχουν βήματα κατά το checkout παρά μόνο μία φόρμα.

Έψαξα στα extensions για mail order αλλά δε βρήκα κάτι.

Κάθε βοήθεια δεκτή.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
Άβαταρ μέλους
Από Alexandra
#648
Καλημέρα,

Αυτό που θες να κάνεις γίνεται με διάφορους τρόπους που ανάλογα την υλοποίηση μπορεί να είναι από μία σχετικά απλή πατέντα έως κάτι αρκετά πολύπλοκο που να αλλάζει σε βάθος τη λειτουργία του Opencart. Δυστυχώς δεν έχω ελεύθερο χρόνο να στο φτιάξω και να σου δώσω έτοιμο κώδικα γιατί αφενός οι τροποποιήσεις είναι πολλές και αφετέρου υπάρχουν και τροποποιήσεις στο checkout που εξαρτώνται από τον κώδικα του κάθε template. Μπορώ όμως να σου πω τη μεθοδολογία για να το προσπαθήσεις μόνος σου.

Η πιο απλή μέθοδος είναι να ενεργοποιήσεις δωρεάν αποστολή και πληρωμή με αντικαταβολή και να τροποποιήσεις τα στάδια 4 και 5 ώστε να συγχωνευθούν και να εμφανίζεται μόνο η φόρμα αποστολής σχολίων. Η αποστολή και η πληρωμή παραμένουν προεπιλεγμένες στη φόρμα και τροποποιούνται για να μην φαίνονται στον πελάτη στο checkout, στο ιστορικό αγορών και στο email. Έτσι ξεγελάς τον μηχανισμό του opencart για να βλέπει ότι έχει τα δεδομένα από όλα τα βήματα και να ολοκληρώνεται η αγορά.

Γεια σας. Χρησιμοποιώ το OC 3039 με το Journal και[…]

Πολύ καλά κάνεις και το λες, εννοείτε ότι χρειάζετ[…]

email μέσω SMTP

Καλημέρα, Το έχω δοκιμάσει και με ssl:////mail.m[…]

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!