OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Νέα, αναβαθμίσεις και ανακοινώσεις σχετικές με την ανάπτυξη του Opencart.
Άβαταρ μέλους
Από Alexandra
#563
Προχθές την 01/10/2014 κυκλοφόρησε επίσημα η πολυαναμενόμενη έκδοση v2.0 του OpenCart.

Στη νέα έκδοση περιλαμβάνονται:

- Νέο template με responsive σχεδιασμό για την αυτόματη αναδιάταξη και προσαρμογή της απεικόνισης του περιεχομένου ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης και τον τύπο της συσκευής του επισκέπτη.

- Ενσωματωμένο σύστημα τροποποίησης αρχείων παρόμοιο με αυτό του vQmod. Το νέο σύστημα ονομάζεται Ocmod και χρησιμοποιεί και αυτό xml αρχεία που όμως δεν είναι συμβατά με αυτά του vQmod. Ευτυχώς οι ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους είναι ελάχιστες και μπορείτε σχετικά εύκολα να τροποποιήσετε τα περισσότερα vQmods ώστε να γίνουν συμβατά με το Οcmod αλλάζοντας το όνομα του extension από .xml σε ocmod.xml, και στον κώδικα το "<file name=" σε "<file path=" (κάποια vQmod που περιλαμβάνουν λειτουργίες που δεν υποστηρίζονται από το Ocmod χρειάζονται περαιτέρω τροποποίηση). Το νέο σύστημα δίνει την δυνατότητα εγκατάστασης/απεγκατάστασης των mods από τη διαχείριση. Επίσης υπάρχει η επιπλέον η δυνατότητα μαζί με το xml Mod να περικλείονται σε αρχείο zip συμπληρωματικά αρχεία uploads, php scripts / SQL queries και να τρέχουν κατά την εγκατάσταση (αυτή η δυνατότητα δεν λειτούργησε σωστά και βγάζει διάφορα errors). Για τη διαχείριση των uploads υπάρχει ειδική σελίδα file manager. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ocmod διαβάστε εδώ.

- Επανασχεδιασμένη διαχείριση. Η γενικότερη φιλοσοφία του dashboard και του μενού - που είναι πλέον αριστερά - παραπέμπουν ελαφρώς σε wordpress.

- Πολυγλωσσική υποστήριξη σε SEO keywords και τίτλο σελίδας.

- Νέος image manager.

- Νέες μέθοδοι πληρωμής (οι περισσότερες δεν καλύπτουν Έλληνες εμπόρους).

- Εργαλεία μάρκετινγκ με σύστημα δημιουργίας συνδέσμων με κωδικούς παρακολούθησης (tracking codes). Τα αποτελέσματα της οικονομικής απόδοσης των συνδέσμων εμφανίζονται στις αναφορές (reports).

- Σύστημα ειδοποίησης συμβάντων που καταχωρούνται στην βάση δεδομένων.

Να την εγκαταστήσω / να αναβαθμίσω την παλιά μου έκδοση σε αυτή;
Έπειτα από μία σχετική εξοικείωση μερικών ωρών με τη νέα έκδοση διαπίστωσα ότι υπάρχουν μικροπροβλήματα τόσο στη διαδικασία αναβάθμισης όσο και σε κάποιες λειτουργίες που καλό θα ήταν να έχουν επιλυθεί ώστε να μπορεί να θεωρείται εύχρηστη και σταθερή από απλούς χρήστες που δεν διαθέτουν γνώσεις developing. Η προσωπική μου άποψη είναι να περιμένετε μερικές εβδομάδες πριν προβείτε σε αναβάθμιση ώστε να εντοπιστούν και να επιλυθούν τα περισσότερα προβλήματα.
Από new_man
#564
Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση και τις πληροφορίες.

Αν κάποια στιγμή ακούσεις ότι έχουν λυθεί τα προβληματάκια, ενημέρωσε μας να προβούμε στην αναβάθμιση.
Άβαταρ μέλους
Από Alexandra
#565
Εννοείται, για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ενημερώνεστε από εδώ.
Από dimitrbat
#694
Συνεχίζουν και υπάρχουν πολλά προβληματάκια, η, έχουν ξεπεραστεί τα περισσότερα, και είναι όλα ο.κ ?
Άβαταρ μέλους
Από Alexandra
#695
Καλησπέρα, καλωσόρισες στην Ελληνική κοινότητα OpenCart.

Δυστυχώς στο αρχείο v2.0.0.0 στην επίσημη σελίδα αναβαθμίσεων του Opencart.com δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Ανεπίσημα, στη σελίδα του Opencart στο GIthub υπάρχουν οι τελευταίες προσθήκες και βελτιώσεις στην έκδοση master και είναι πάρα πολλές σε σχέση με την v2.0.0.0.

Εγώ αυτήν τη στιγμή εργάζομαι στην ολοκλήρωση της μετάφρασης για την έκδοση 2.0.0.0. Σε μερικές ημέρες που θα έχω τελειώσει, θα κάνω τις απαραίτητες δοκιμές καθώς και συγκρίσεις με την έκδοση master και θα σας ενημερώσω κατά πόσο αξίζει ή όχι να πάει κανείς στην έκδοση 2 σε αυτό το στάδιο ανάπτυξης της. Πάντως το γεγονός ότι και η ομάδα ανάπτυξης επίλεξε να παρέχει σύνδεσμο για την έκδοση 1.5.6.4 στο banner της διαφήμισης της έκδοσης 2.0.0.0 λέει πολλά... Υπομονή λοιπόν μερικές ημέρες ακόμα να τελειώσω την μετάφραση για να έχω το χρόνο να το ψάξω σε βάθος και να έχω περισσότερα νέα από προσωπική εμπειρία με τις τελευταίες βελτιώσεις της εφαρμογής.

Καλησπέρα, έχουμε κάποια εξέλιξη σε αυτό;

Υπάρχει κάποιο extension ή τρόπος να δημιουργηθεί […]

Καλησπέρα. Προτείνω να διαβάσεις πρώτα αυτό το σ[…]

Καλησπέρα, Το site το έστησες μόνος σου;

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!