OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν διαδικασίες εγκατάστασης / αναβάθμισης της εφαρμογής.
#7500
Καλημέρα σε όλους. Μετά από αρκετό διάστημα επανέρχομαι στο forum αναζητώντας λύσεις σε κάποιες απορίες.

Το ήδη στημένο είναι σε έκδοση 1.5.6 και πάνε χρόνια που έχει μείνει έτσι οπότε υπάρχει σκέψη για γενικό lifting.

1)Το πιο ασφαλές είναι να στηθεί ένα καινούργιο σε κάποια από τις τελευταίες εκδόσεις που βλέπω ότι υπάρχουν (3.0.x) με αντίστοιχο theme που να υποστηρίζεται από την έκδοση που θα χρησιμοποιηθεί? :roll:

2)Πιστεύετε ότι το καλύτερο είναι να γίνει εγκατάσταση σε ένα subfolder και όταν είναι έτοιμο να αντικαταστήσει το παλιό δια μεταφοράς στην αρχική σελίδα? Είναι εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο? Μπορεί να προκύψουν θέματα αν δηλαδή δεν στηθεί εξ αρχής στη συγκεκριμένη θέση?

3)Σχετικά με το migration (γύρω στα 200 προιόντα). Υπάρχει κάποιο εργαλείο που προτείνετε για τη δουλειά αυτή?
Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει κάποιο εργαλείο για τη δουλειά αυτή, πως λειτουργεί ακριβώς ως προς το export και κατόπιν το import στη βάση? Αν είναι κάτω από το ίδιο domain θα είναι απλή σαν διαδικασία η μεταφορά των προιόντων και ήδη υπάρχων πελατών?

Είμαι σίγουρος ότι θα επανέλθω με ερωτήματα απλά αυτά είναι τα πιο κρίσιμα επί του παρόντος :D
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
#7502
Καλημέρα

1. Ναι.
2. Καλύτερα δημιούργησε ένα subdomain. Δεν θα έχεις πρόβλημα, αρκεί όλοι οι σύνδεσμοι που οδηγούν στο site σου να είναι σχετικοί (relative), δηλαδή αντί για "https://mydomain/image/products/tshirt_1.jpg" να είναι "image/products/tshirt_1.jpg".
3. Υπάρχουν διάφορα εργαλεία migration. Το πιο εύκολο στη χρήση είναι το Excelport. Αυτά τα εργαλεία λειτουργούν out of the box υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχεις πρόσθετα/custom πεδία στους πίνακες που θα μεταφέρεις.
#7507
Αλεξάνδρα ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Σε συνέχεια των προηγουμένων, θέτω κάποια ερωτήματα ακόμη.

1)Η εγκατάσταση της νέας version στο subdomain και οι όποιες εργασίες μέχρι τη τελική μορφή, υπάρχει περίπτωση να επηρεάσουν το ήδη ενεργό κατάστημα στο public_html έως τη μετακίνηση του στο κεντρικό και την αντικατάσταση του? π.χ. Μπορεί να έχουμε τίποτα λευκές σελίδες και errors στο κεντρικό όσο πειράζεις το subdomain?

2)Και αναφορικά με το excelport..... Με το licence του single domain στα 120 ευρώ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μια στο domain για το export και κατόπιν με εγκατάσταση στο subdomain για το import? Η κάνεις εγκατάσταση μόνο σε μια θέση (π.χ. στο καινούργιο περιβάλλον του subdomain) και του ορίζεις από που να τραβήξει τα δεδομένα

Ευχαριστώ
#7511
Καλημέρα

1. Ο λόγος που σου πρότεινα subdomain είναι γιατί με αυτόν τον τρόπο έχεις ένα όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητο περιβάλλον που προσομοιώνει το κανονικό domain (εν αντιθέσει με τους υποφακέλους). Επίσης μπορείς να διαχωρίσεις πιο εύκολα τις εδόσεις PHP και στο domain να έχεις PHP 7.0 για την παλαιά έκδοση OpenCart, ενώ στο subdomain PHP 7.3.

2. Αν θες να είσαι τυπικός, δεν θα έχεις πρόβλημα από άποψη licence και υποστήριξης, καθώς μπορείς να δηλώνεις για την επέκταση κάθε φορά το domain που χρειάζεσαι να εργαστείς.

Καλησπέρα στην ομάδα, θέλω να ρωτήσω το εξής: Σε O[…]

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, σκεφτείτε η ε[…]

Έλεγξε αν έχεις πολύ μεγάλα αρχεία εικόνων και αν […]

Κάνε ένα restart τον σερβερ. (βασικα την λειτουργι[…]

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!