OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Opencart.
#8089
Καλησπέρα, αντιμετωπίζω ένα θέμα με τις ανανεώσεις των φωτογραφιών στο image/cache/catalog/ όπως και με τα cache αρχεία του /vqmod/vqcache. Τα αρχεία κάνουν refresh αυτόματα (;) και είναι κάτι που δεν θέλω. Επικοινωνώντας με τον πάροχο φιλοξενίας μου είπε πως δεν είναι δικό τους το πρόβλημα και ότι φταίει η εφαρμογή (στέκει αυτό;). Επίσης χρησιμοποιώ το NitroPack 2.5.17 το οποίο δεν έχει κάποια αυτόματη επιλογή για να κάνει clear cache (για να δικαιολογήσω ότι είναι πρόβλημα του extension).

Υπάρχουν γνώμες γι αυτό;
#8091
Καλησπέρα,

Όχι δεν είναι φυσιολογικό. Έλεγξε αν θες το ακόλουθο.

- Άνοιξε το config.php. Επιβεβαίωσε ποιο είναι storage path σου στη σταθερή DIR_STORAGE.
- Στο path του DIR_STORAGE, στον φάκελο modification, έλεγξε αν υπάρχει τροποποιημένο αρχείο στο /modification/catalog/model/tool/image.php.
- Αν υπάρχει, δοκίμασε προσωρινά να το αφαιρέσεις από εκεί και έλεγξε αν κάνοντας refresh στο frontend το πρόβλημα με την cache των εικόνων λύνεται .
- Αν λύνεται προσπάθησε να εντοπίσεις ποια τροποποίηση επέκτασης παρεμβάλει κώδικα στο αρχείο και επικοινώνησε με τον developer της.
#8092
Καλησπέρα,

Για να είμαι ειλικρινής δεν με βοήθησαν αρκετά οι πληροφορίες. Σου στέλνω ένα printscreen του config.php, γιατί δεν μπόρεσα να εντοπίσω την σταθερή DIR_STORAGE.

Επίσης, οι οδηγίες σου σχετίζονται και με τα refresh που γίνονται στο /vqmod/vqcache;
Πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
#8093
Καλησπέρα,

Γι' αυτό λέμε στους κανόνες να αναφέρετε την έκδοση του OC που έχετε. Αν δεν αναφέρεις έκδοση υποθέτουμε ότι έχεις κάποια τρέχουσα. Στην περίπτωση σου που έχεις OC 2.x, έλεγξε μέσα στη διαδρομή των τροποποιήσεων /httpdocs/system/storage/modification/ αν υπάρχει η διαδρομή catalog/model/tool/ και αν εκεί μέσα βρίσκεται το αρχείο image.php και δοκίμασε ότι ανέφερα στο προηγούμενο ποστ.

Σχετικά με το vQmod, ας δούμε πρώτα το image.php. Ρίξε όμως μία ματιά στα permissions των αρχείων που δημιουργούνται στο cache αν είναι αν ο τριψήφιος αριθμός τελειώνει σε μηδέν πχ 640 ή 600.
#8094
Καλησπέρα,

Η έκδοση μου είναι 2.3.0.2. Υπήρχε κανονικά το image.php (στο /httpdocs/system/storage/modification/catalog/model/tool) το αφαίρεσα προσωρινά, αλλά δεν άλλαξε κάτι δυστυχώς. Τα permissions στο /vqmod/vqcache/ είναι "755".
#8095
Καλησπέρα,
Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις τελείως το vQmod και ξαναδοκίμασε. Προτείνω να κάνεις αυτές τις δοκιμές offline σε δοκιμαστικό περιβάλλον στο τοπικό σου μηχάνημα (Docker, Xampp, κλπ). Έτσι θα αποκλείσεις και το ενδεχόμενο να οφείλεται σε κάτι που σχετίζεται με τον λογαριασμό φιλοξενίας σου.
#8111
καλησπέρα έχω και εγώ πρόβλημα με φωτογραφίες που βρίσκονται στη cache και σβήνονται κάθε 3 μέρες και για να ξαναδημιουργηθούν πρέπει να μπω στο διαχειριστικό. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα opencart που έχω σε όλες τις version παλιές και καινούργιες.
ξέρετε τι μπορεί να φταίει;
Ευχαριστώ.
#8112
Καλησπέρα,

Δεν είναι φυσιολογικό. Ανέπτυξες μόνος σου το κατάστημα ή το έχει φτιάξει κάποιος developer; Εάν το έχει φτιάξει άλλος, έλεγξε αν τρέχει κάποιο Cron στον λογαριασμό φιλοξενίας σου που να διαγράφει ανά τακτά διαστήματα το περιεχόμενου του cache ή ρώτησε τον πάροχο φιλοξενίας σου αν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αν δεν είναι από Cron, το πιθανότερο είναι να οφείλεται σε κάποια τροποποίηση.
#8113
Ευχαριστώ για την απάντηση.
όλα τα opencart τα έχω εγκαταστήσει εγώ.
δεν τρέχω κανένα cron σε κανένα site.
Εχω μιλήσει και με το πάροχο και με το journal theme που τρέχουν όλα τα eshop μου.
δοκίμασα και το αρχείο image.php που αναφέρεις αλλά το πρόβλημα είναι το ίδιο.
ξεκίνησε το πρόβλημα πριν μερικούς μήνες.
Για δοκιμή εγκατέστησα στο server ένα opencart και για αρκετό καιρό δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Μόλις έβαλα το θέμα μετά από 3 μέρες το παρουσίασε. Μίλησα με την ομάδα του journal και μου είπαν ότι δεν σβήνουν τη cache, τους έδωσα και πρόσβαση να το δουν και πάλι δεν έβγαλαν άκρη.
Αν έχετε ακούσει ξανά τέτοιο πρόβλημα και υπάρχει λύση παρακαλώ ενημερώστε με.
και πάλι ευχαριστώ.
#8114
Καλημέρα,

- Αν τα timestamps των αρχείων εικόνων που διαγράφηκαν και ξαναδημιουργήθηκαν είναι σε κοντινή περίοδο, προσπάθησε να δεις αν στα log files του server σε αυτό το διάστημα έτρεξε κάτι που μπορεί να σχετίζεται.

- Τρέχεις κάποιο feed ανά τακτά διαστήματα; Έλεγξε αν σχετίζεται με αυτό.
email μέσω SMTP

Καλημέρα, Το έχω δοκιμάσει και με ssl:////mail.m[…]

Απλά να αναφέρω ότι με ένα πρόσθετο έγινε αυτό που[…]

Καλησπέρα, πως μπορώ να προσθέσω το usergroup στο […]

Καλησπέρα, Ναι, με 15000 θα είσαι σιγουρα οκ. Για[…]

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!