OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Opencart.
#8186
Α κατάλαβα θα χει αποθηκεύσει ο αλγόριθμος του google τη διαδρομή επειδή μπαίνω συχνά. Οπότε λειτουργεί μόνο σε μένα στα προιόντα που έχω μπει πιο συχνά.

Πως θα ενημερωθώ για όταν ανεβάσεις κάποια τροποποίηση;
#8187
Θα ενημερώσω και από εδώ.
#8272
Κώδικας: Επιλογή όλων
 Τέλος γιατί δεν λειτουργεί το seo_url στο localhost ενώ έχω ενεργοποιημένο το mod_rewrite στον apache? 
Το πιο πιθανό είναι ότι δεν έχεις κάνει σωστό config στο htaccess αρχείο του τοπικού server σου.
#8295
Καλημέρα. Έχεις τα δίκια σου, πέρασαν 3 μήνες... Είχα υποσχεθεί να ανεβάσω σχετικό FIX, αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων καθυστέρησα. Θα προσπαθήσω να το ανεβάσω το ΣΚ. Ωστόσο, το site σου έχει θέμα με την αλλαγή γλώσσας. Προσπάθησες να κάνεις τροποποιήσεις για να βρεις λύση; Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να αναιρέσεις οποιεσδήποτε τροποποιήσεις, πριν εφαρμόσεις οποιαδήποτε άλλη αλλαγή. Εγώ πχ που έχω browsers στα Αγγλικά, με πετάει στην Αγγλική γλώσσα και δεν λειτουργεί η αλλαγή σε Ελληνικά.

Πες μας τι έκδοση OpenCart έχεις.
#8296
Μια μικρή σύνοψη

Έχω φτιάξει για ένα πελάτη, μια μεγάλη εφαρμογή γέφυρα με php που ενώνει το οπερκαρτ με ενα erp πρόγραμμα. Όλα γίνονται αυτόματα. Το site υποστηρίζει μόνο την Ελληνική γλώσσα. Η αγγλική υπάρχει αλλά σε πολλές λειτουργίες είναι κενές. Ο πελάτης ζήτησε μόνο Ελληνικά. Όταν ρώτησε αν μπορεί να μπει κ αγγλική δεν του άρεσε το κόστος που του πα, οπότε έμεινε έτσι. Εντόπισα και εγώ κάποιο θέμα στα seo ul. Αλλά στην αρχή όταν ακόμα ήξερα λίγα, προφανώς και ήτα ναπό τα τελευταία που με ένοιαζαν. Στις πρώτες εκδόσεις του eshop που δεν ήξερα πως λειτουργεί το οπενκαρτ έδινα ένα seo url sta προϊόντα τύπου brown-tile-garden αλλά για να ξεχωρίζει το ελληνικό από το αγγλικό πεδίο κότσαρα κ το productid στο ελληνικό πεδίο πχ brown-tile-garden-122. Δοκίμασα για να το διαφοροποιησω να βάλω απλά τα αρχικά της γλώσσας πχ brown-tile-garden-el. Πάλι δεν είχε δουλέψει οπότε το ξαναγύρισα σε productid.

Το πρόβλημα είναι πως η Google το σκαναρε κ κράτησε μια παλιότερη έκδοση με τα πρώτα productid κ πλέον δεν υπάρχουν. Θα το ξαναγυρίσω στην έκδοση με επέκταση με -el να είναι πιο σταθερό. ήταν λάθος μου δεν το ήξερα.

Τώρα δοκίμασα και μερικά patches που μου πρότειαν στο αγγλικό φορουμ. Ρίξε μια ματιά. Μπορώ να τα αναιρέσω φυσικά έχω κρατήσει backup.

https://forum.opencart.com/viewtopic.php?t=226358
#8297
Μην ποστάρεις το ίδιο θέμα ταυτόχρονα στο facebook group και στο φόρουμ (και τα δύο δικά μας είναι).

Τα προβληματικά url, όπως ανέφερα και από το facebook group τα καταργείς με 410 response από το .htaccess.

Ένα άλλο θέμα είναι ότι όταν η μηχανή αναζήτησης κάνει crawl τη σελίδα σου και το OpenCart σερβίρει την Αγγλική έκδοση, μέχρι να πατηθεί το GDPR κουμπί αποδοχής cookies, δεν μπορεί να γίνει αλλαγή γλώσσας... Γι αυτό έπρεπε να σερβίρεται ως default γλώσσα η Ελληνική.

Προτείνω
- Nα απενεργοποιηθεί η προεπιλεγμένη μέθοδος επιλογής default γλώσσας του OpenCart βάσει locale και να γίνει καρφωτά η Ελληνική.
- Να απενεργοποιηθεί ο σύνδεσμος αλλαγής γλώσσας, το ότι είναι λευκό το link δεν αλλάζει τίποτα.
- Nα καταργηθεί η Αγγλική γλώσσα.

Αν τα είχες κάνει αυτά εξ αρχής, δεν θα είχες πρόβλημα.

Εναλλακτικά είτε αγοράζεις SEO επέκταση που είπες ότι δεν θέλεις αυτήν τη λύση ή πας σε τροποποίηση που διορθώνει το πρόβλημα (FIX). Εγώ έχω έτοιμη τροποποίηση για 3.0.3.2. Σε ρώτησα προηγουμένως από εδώ και από το facebook τι έκδοση είναι το opencart που χρησιμοποιείς για να δω αν είναι συμβατό το fix.
#8298
Σευχαριστω για αυτα. Στο φεης ποσταρα γιατι εδω ειχε θαφτει κ οσοες υπνθυμισεις κ αν εκανα δεν εβλεπα ανταποκριση.

Κραταω τις λυσεις που μου ειεπς. Ριξε μια ματια στις αλλαγες του κωδικα που προτειναν στο λινκ. λογικα επειδη κ αυτα τα θεματα ειναι παλια κ οι αλλαγες που προτεινουν αφορουν παλιοτερη εκδοση;

Τα διακ σου τα fij για 3.03.3 λες να μην ειναι καθολου συμβατα; Θα ηθελα να τα δοκιμασω
checkout - success

Το path που ανέφερα ξεκινά από τον φάκελο της εγκα[…]

Πληρωμή με Klarna

Καλησπέρα, Ευχαριστώ για την απάντηση. Για να βοη[…]

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!