OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Opencart.
#8302
Καλησπέρα σας,
Το πρόβλημα μου αναφέρετε σε εγκατάσταση 3.0.3.2 με Journal 3 και ενεργοποιημένο το quickCheckout.
Λοιπόν κάνει ο πελάτης παραγγελία με paypal τον μεταφέρει στο περιβάλλον της paypal ολοκληρώνετε η συναλλαγή και πιθανολογώ ότι ο πελάτης δεν επιστρέφει ποτέ στο eshop έτσι ώστε να γίνουν clear τα session και παρατηρείται το εξής πρόβλημα, αν ο πελάτης ξανα μπει να παραγγείλει πριν λήξουν τα session η παραγγελία θα έχει το ιδιο αριθμό παραγγελίας της προηγούμενη παραγγελία και θα καταχωρηθεί λες και εχει κανει edit την προηγούμενη του παραγγελία. Δεν μου κανει το ιδιο όμως με το redirect της τράπεζας. Είδα μέσα στο callback function του payment και φαίνεται οτι αλλάζει το status της παραγγελίας αλλά προφανώς δεν μπορεί να κανει delete τα session μιας και είναι callback απο τη paypal.
Εχει αντιμετωπίσει κάποιος το ιδιο πρόβλημα ή είναι κάποιο πρόβλημα της δικης μου εγκαταστασης-payment extension?

Ευχαριστώ εκ το προτέρων και συγνώμη για το κατεβατο
#8303
Καλησπέρα,

Αρχικά θα πρότεινα να ρίξεις μία ματιά στο ακόλουθο FIX που διορθώνει το garbage collection του OpenCart session. Με αυτό και ρύθμιση session σε σύντομο χρονικό όριο, πχ κάτω από 1 ώρα, θα λύσει τις περισσότερες περιπτώσεις για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις:
[FIX] OpenCart Session Garbage Collection 3.0.x

Επίσης το ξέρω ότι είναι trivial, αλλά αν θες τσέκαρε ότι χρησιμοποιείς την τρέχουσα έκδοση PayPal Checkout Integration από το Marketplace και όχι τη native επέκταση που έρχεται με το OpenCart.

Για πιο failproof λύση, θα έφτιαχνα μία μέθοδο που να καλεί με Cron το Paypal API σε πρόσφατες παραγγελίες που δεν έχουν ολοκληρωθεί για επιβεβαίωση της συναλλαγής και προσθήκη ιστορικού ανάλογα την περίσταση.

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, σκεφτείτε η ε[…]

Έλεγξε αν έχεις πολύ μεγάλα αρχεία εικόνων και αν […]

Κάνε ένα restart τον σερβερ. (βασικα την λειτουργι[…]

Vqmod and SEARCH NOT FOUND

Καλησπέρα, έχω ένα xml που βγάζει αυτό το λάθος […]

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!