OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Opencart.
Από PanosP
#8394
Καλημέρα σας,

Πρέπει να συμμορφώσουμε το site έτσι ώστε να περάσει τα τεστ στα https//: achecker.ca και https//: wave.webaim.org για να είναι συμβατό με την έκδοση WCAG 2.0.

Για την ώρα έχουμε 30 errors στην αρχική σελίδα. Μόνος μου αποκλείεται να το κάνω γιατί δεν έχω γνώσεις. Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να το κοστολογήσει και να μου πει ενα κόστος;

www.olympia3p.gr

Ευχαριστώ

Πανος
Άβαταρ μέλους
Από Alexandra
#8401
Καλησπέρα,

Σε περιπτώσεις ΕΣΠΑ, ο έλεγχος πραγματοποιείται σε όλες τις σελίδες στο site.
Άβαταρ μέλους
Από kainblock
#8405
Πάνο καλησπέρα. Να πω ότι πρόσφατα και εγώ λόγο του ΕΣΠΑ κατάφερα επιτυχώς να τροποποιήσω το site έτσι ώστε να περάσει απ' τον έλεγχο του Wave και έτσι ο πελάτης να πάρει την επιχορήγηση του.
Η κοστολόγηση έχει να κάνει πολύ με το ίδιο το site το θέμα που έχει και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν πάνω σε αυτό.

Η Επέκταση
Συγκεκριμένα δεν ξέρω αν μπορεί να φτιαχτεί μια μαγική επέκταση, διότι είναι θέμα εμφάνισης του site και εφόσον σχεδόν κανένα site δεν παίζει με το default θέμα, είναι θέμα του θέματος.

Wave vs Achecker
Το Achecker είναι αρκετά πιο δύσκολο καθώς μελετάει και άλλα πράγματα όπως για παράδειγμα να υπάρχει συνοχή στα <h*> elements κάτι που ήδη το default θέμα του Opencart 3 γίνεται λάθος και σε πολλά σημεία από <h2> πάμε <h4>. Εδώ θέλει και αρκετή καστομιά στην css καθώς αν αλλάξεις το <h4> σε <h3> μπορούν πολλά να πάνε λάθος.

Κοστολόγηση
Μία απ' τις λύσεις προσωπικά που σκέφτηκα είναι να δημιουργήσω κάποια έτοιμα πακέτα site που να περνάνε τον έλεγχο του WAVE ή του Achecker λέγοντας στον πελάτη ότι οικονομικό και ΈΣΠΑ δηλ. κάτω από 1000€-1500€ είναι και το έτοιμο χωρίς πολλές πολλές αλλαγές.

aria-hidden ο μεγάλος σου σύμαχος
Για να περάσεις ωστόσο τώρα τον έλεγχο του Wave ένα απ' τα συμαντικά σου εργαλεία είναι σε κάποια element που σου εμφανίζεται ένα πρόβλημα όπως τα εικονίδια να χρησιμοποιήσεις την ιδιότητα aria-hidden-true όπως το παρακάτω παράδειγμα
Κώδικας: Επιλογή όλων
 <i class="fa fa-tweet" aria-hidden="true"></i>
Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα γι αυτό στο mdn docks

Τα δικά μου πιστεύω
Μέχρι και σήμερα που γράφω αυτό το post το opencart 4 τόσο στο Achecker όσο και στο Wave εμφανίζει πολλαπλά σφάλματα. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να εξαλειφθούν τα συγκεκριμένα. Ωστόσο έχει γίνει και πρόοδος καθώς το aria-hidden έχει χρησιμοποιηθεί. Κάπου όμως έχει ξεχαστεί κιόλας. Το επόμενο βήμα ίσως είναι και ένα accessibility button που θα αλλάζει τα χρώματα έτσι ώστε να μην βγάζει αυτά τα contrast errors.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ
Αφού σε ενδιαφέρει το συγκεκριμένο site με το συγκεκριμένο θέμα ή πειράζεις το θέμα, έτσι ώστε να μπορείς σε μία μελλοντική εγκατάσταση να μην χρειαστεί να κάνεις τις αλλαγές ξανά και εγκαθιστάς το θέμα ξανά ή αν έχεις κάνει πάρα πολλές αλλαγές πάνω στο ίδιο το θέμα συνεχίζεις τις αλλαγές μέσα στο site.
Τώρα αν οι γνώσεις σου δεν είναι αρκετές ίσως θα πρέπει να ζητήσεις περαιτέρω βοήθεια. Πιστεύω αρκετοί εδώ μέσα θα μπορούν να στην δώσουν.

Τελευταίες παρατηρήσεις
Το site σου έχει ήδη αρκετά προβλήματα όπως να μην εμφανίζονται εικόνες και άλλα τέτοια. Να πούμε ότι αυτό κάνει κακό και στο SEO αλλά αποθαρρύνει και ένα πελάτη απ' το να μπει στην διαδικασία της αγοράς.
Άβαταρ μέλους
Από Alexandra
#8406
@kainblock

Μπράβο, πολύ ωραία και εμπεριστατωμένη η απάντηση σου.

Μία απ' τις λύσεις προσωπικά που σκέφτηκα είναι να δημιουργήσω κάποια έτοιμα πακέτα site που να περνάνε τον έλεγχο του WAVE ή του Achecker λέγοντας στον πελάτη ότι οικονομικό και ΈΣΠΑ δηλ. κάτω από 1000€-1500€ είναι και το έτοιμο χωρίς πολλές πολλές αλλαγές.
Σχετικά με αυτό που ανέφερες για έτοιμες φθηνές λύσεις. Για όποιον ενδιαφέρεται για κάτι έτοιμο και οικονομικό, διαθέτουμε το OpenCart Accessibility Default Theme για έκδοση 3.0.3.8 που βασίζεται στο OpenCart Default theme και έχει τροποποιηθεί σύμφωνα με το πρότυπο WCAG 2.0 (Level AA) για:

α) Μηδενικά* σφάλματα στον έλεγχο για Known Problems, Likely Problems και HTML Validator του AChecker Web Accessibility Checker.

β) Μηδενικά σφάλματα στον έλεγχο για Errors και Contrast Errors του WAVE Web Accessibility Evaluation Tool.

Το theme έχει τροποποιηθεί να μην θυμίζει τελείως το Default και παρέχεται με OCMOD για ενσωμάτωση Userway Accessibility Widget.

Διευκρινίζω ότι το theme απεθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες που έχουν μία άνεση να κάνουν μικροαλλαγές και χρειάζονται μία έτοιμη λύση για να γλυτώσουν χρόνο, κόπο και κόστος ανάπτυξης. Δεν απευθύνεται σε άτομα που δεν έχουν καθόλου γνώση από PHP/CSS/HTML.

Το κόστος του theme είναι 248€ με τον ΦΠΑ, με άδεια χρήσης χωρίς περιορισμό σε πόσα domains θα το χρησιμοποιήσετε.

* Μερικές λειτουργίες του OpenCart όπως οι αξιολογήσεις, affiliates, επιλογές με ημερομηνίες, χρειάζεται να απενεργοποιηθούν ή να μην χρησιμοποιηθούν.

Για περισσότερες λεπομέρειες και δείγμα, inbox.
Από PanosP
#8413
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση.

Είμαι οριακά στο να ασχοληθώ ή να μην. Δε ξέρω αν είναι τόσο το κόστος ή η διαδικασία που με αποθαρρύνει.

Αν όταν το κατασκεύαζα ήξερα οτι θα περάσει απο ΕΣΠΑ , ίσως το κοίταζα απο τα μπετά που λένε.

Ευχαριστώ και πάλι για την αναλυτική απάντηση @KainBlock

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, σκεφτείτε η ε[…]

Έλεγξε αν έχεις πολύ μεγάλα αρχεία εικόνων και αν […]

Κάνε ένα restart τον σερβερ. (βασικα την λειτουργι[…]

Vqmod and SEARCH NOT FOUND

Καλησπέρα, έχω ένα xml που βγάζει αυτό το λάθος […]

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!