OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν διαδικασίες εγκατάστασης / αναβάθμισης της εφαρμογής.
#8512
Καλημέρα,
Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα που λογικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει με την γνώμη του και το λύσω θα είμαι ευγνώμων.
Μεταφέρω το opencart 2.3.0.2 με Journal 2 που δουλεύει τουλάχιστον 5 χρόνια άψογα σε νέο server και με νέο domain.
Η διαχείριση λειτουργεί άψογα πλην ενός warning που ερχόταν από το vqmod.php line 675 με ένα "continue 2" και ρωτούσε "Did you mean to use "continue 3"? Το άλλαξα σε 3 και τότε μου αντέστρεψε το ερώτημα "Did you mean to use "continue 2"? :D Το αλλάζω στην τύχη και βάζω "continue 1" και το μοναδικό warning εξαφανίστηκε από την διαχείριση.
Στην front όμως κι ενώ το site λειτουργούσε κανονικά, εμφανίζονται περίπου 30 warnings που έχουν πάλι σχέση με το "continue" από διάφορες php του journal π.χ. Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home........../catalog/controller/journal2/menu.php on line 278.
Σε αυτό το σημείο της php ο κώδικας είναι:
Κώδικας: Επιλογή όλων
276 case 'category':
277 $category_info = $this->model_catalog_category->getCategory(Journal2Utils::getProperty($column, category.data.id'));
278 if (!$category_info) continue;
279 $products = $this->model_journal2_product->getProductsByCategory($category_info['category_id'], $limit);
                                            break;
Προσπάθησα όπως και στην vqmod.php να βάλω "continue 2" και το front έγινε λευκή σελίδα. :o Το επαναφέρω διαγράφοντας το 2 από το continue.
Στη συνέχεια διαγράφω όλη την γραμμή 278. Τότε εξαφανίστηκε το warning και το site δούλευε κανονικά. Με τον ίδιο τρόπο πέρασα από όλες τις php και διέγραψα την συγκεκριμένη γραμμή που μου έδιναν τα warnings οπότε εξαφανίστηκαν όλα τα warnings και το site δούλευε κανονικά... στην αρχή.
Μετά από μερικά refresh και clear cache χάθηκε το background και όλα τα χρώματα.
Αγανακτησμένος διαγράφω τα πάντα από το cPanel μαζί με την DB και κάνω την μεταφορά από την αρχή, εν γνώση μου ότι θα βρω πάλι τα warnings εκεί.
Τελικά όντως τα warnings ήταν εκεί αλλά τα χρώματα δεν επανήλθαν με την 2η καθαρή εγκατάσταση κι αυτό δεν είναι καθόλου λογικό να συμβαίνει.
Δύο είναι οι ερωτήσεις:
Γιατί στον νέο server χτυπάει το "continue" ενώ στον προηγούμενο όχι;
Γιατί στην 2η εγκατάσταση που έρχεται από το αρχικό backup δεν υπάρχουν τα χρώματα ενώ στην 1η αν εξαιρέσουμε τα warnings το site δούλευε κανονικά;
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει με την γνώμη του γιατί συμβαίνουν αυτά κι αν υπάρχει λύση;
Ευχαριστώ!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kukalex την 30 Σεπ 2023, 11:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
#8514
Καλησπέρα,

Έχει να κάνει με την έκδοση PHP. Οι σχετικά νέοι servers δεν έχουν PHP κάτω από 7.3. Οι πιο νέοι από 7.4 και άνω. Το 2.3.0.2 τρέχει έως 7.2. Το journal έχει ακόμη περισσότερα θέματα.

Αναβάθμισε στην τελευταία έκδοση Journal 2. BTW η 2.3.0.2 τρέχει και Journal 3 αν έχεις διάθεση...

Καταρχάς χρειάζεται να αντικαταστήσεις το encryption file με αυτό που θα βρεις στην ακόλουθη σελίδα (οι υπόλοιπες αλλαγές SAME SITE COOKIE είναι προαιρετικές)

viewtopic.php?t=1492

Τα σφάλματα που είδες με continue σωστά τα αντιμετώπισες, απλά θέλει λίγο να διαβάσεις τον κώδικα να μην κάνεις αλλαγές στα τυφλά.

Δεν χρειάζεται επέμβαση το vQmod. Απλά εγκατέστησε νεότερη έκδοση και όλα θα λυθούν.

Ρώτησε τον πάροχο αν έχει ενεργοποιημένο κάποιον μηχανισμό Cashing στον server και οι αλλαγές που κάνεις δεν εμφανίζονται αμέσως.
#8523
Καλημέρα Αλεξάνδρα,
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλευτικές απαντήσεις σου.
Ακολουθώντας τα βήματα όπως μου τα έδωσες λύθηκε το πρόβλημα. Βέβαια τα χρώματα δεν επανήλθαν και χρειάστηκε να κάνω update το Journal ή μάλλον upgrade γιατί έβαλα το Journal3 για 2.3.0.2 το οποίο έστεισα από την αρχή :shock:
Ο server πράγματι έχει μηχανισμό caching που λειτουργεί ανά 3λεπτο...!!
Και πάλι ευχαριστώ!
#8524
Καλημέρα,
Παρακαλώ. Το θετικό, με την αναβάθμιση του journal που έκανες, είναι ότι τώρα μπορείς πολύ πιο εύκολα να πας σε έκδοση 3.0.3.8 maintenance και να έχεις ένα future-proof site για τουλάχιστον άλλα 2-3 χρόνια.

Γεια σας. Χρησιμοποιώ το OC 3039 με το Journal και[…]

Πολύ καλά κάνεις και το λες, εννοείτε ότι χρειάζετ[…]

email μέσω SMTP

Καλημέρα, Το έχω δοκιμάσει και με ssl:////mail.m[…]

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!