OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Υποστήριξη εμπορικών και δωρεάν επεκτάσεων & θεμάτων (Themes / Templates)
Από Dafy
#8529
Καλησπέρα,

Θα ήθελα την άποψη σας σχετικά με την χρήση του journal 3 στην 3.0.3.8.
Γενικά διαβάζοντας άρθρα και στα άλλα forum βλέπω πολλά σχόλια για προβλήματα. Σίγουρα έχει να κάνει με τα πόσα extensions χρησιμοποιεί το κάθε κατάστημα, την πολυπλοκότητα σε custom πράγματα που έχουν γίνει κτλ.
Πάντως κάποιοι το αναφέρουν ως το χειρότερο θέμα το οποίο πρέπει να αποφύγεις πάση θυσία και άλλοι ως το καλύτερο και πιο "ευέλικτο" θέμα.
Θα ήθελα να ξέρω από εμπειρίες χρηστών/προγραμματιστών αν γενικότερα έχετε αντιμετωπίσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα.
Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να μην δημιουργήσει καθυστερήσεις καθώς ο κύριος λόγος που αλλάζω πλατφόρμα είναι η ταχύτητα φόρτωσης και η εμπειρία χρήστη στο OC σε σχέση με το Woocomerce.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Άβαταρ μέλους
Από htwp
#8530
Η απάντηση που θα λάβεις από τον καθένα είναι διαφορετική. Θα σου μιλήσω ειλικρινά χρησιμοποιώντας το Opencart από το 2009 αν θυμάμαι καλά και το journal από το 2013. Σαν θέμα είναι βαρύτερο από κάποιο άλλο λόγω των εσωτερικών επεκτάσεων που χρησιμοποιεί (το λέω έτσι για να είναι πιο απλό). Αν για παράδειγμα έχει 100 και τις χρησιμοποιήσεις όλες θα χρειαστείς καλύτερο server (δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπο να χρησ. το journal στο 100%). Η ταχύτητα του site είναι θέμα βελτιστοποίησης αλλά και του server. Αν είσαι σε shared και από κάτω από το δικό σου site έχει άλλα 10 πίστεψε με πως και χωρίς theme θα είναι "αργό". Το Journal το έχω βάλει σε περισσότερα από 10 site χωρίς προβλήματα. Το αρνητικό είναι ότι αν χρειαστείς βοήθεια στο official forum του Opencart δεν θα την βρεις εύκολα. Προσωπικά πιστεύω το κάνουν επειδή τους "κλέβει" την δουλειά τους με τόσα που προσφέρει. Επίσης σε απλά extension ίσως χρειαστεί να το φέρουν στα μέτρα του journal για να λειτουργήσει σωστά. Σε extension που βλέπεις ότι έχουν χιλιάδες downloads θα δεις ότι αναφέρουν πως έχει 100% συμβατότητα, οπότε όλα καλά. Λόγω της εμπορικότητας του αρκετοί developer έχουν προνοήσει να το κάνουν συμβατό και άλλοι θα ζητήσουν περισσότερα χρήματα για να το κάνουν να λειτουργήσει. Όπως και να έχει προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος και θα συνεχίσω να το χρησιμοποιώ για πολύ καιρό ακόμα.
Άβαταρ μέλους
Από Alexandra
#8532
Καλησπέρα,

Όσο περισσότερες δυνατότητες προστίθενται, τόσο πιο πολύ "βαραίνει" ένα framework. Για παράδειγμα το OpenCart 3.x είναι πιο βαρύ από το OpenCart 2.x. Το Journal 3.x είναι πιο βαρύ από το Journal 2.x.

Ωστόσο, το Journal διαθέτει αρκετά καλό σύστημα caching out of the box. Η τελική απόδοση ενός site, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και όχι μόνο από το theme.

Μπορείς να έχεις πχ 40 χιλιάδες προϊόντα με OC 3.x και Journal 3 με εξελιγμένο caching, σε dedicated server, που να είναι πολύ πιο γρήγορο και με καλύτερο rating στο PageSpeed Insights, από ένα site με 3000 προϊόντα, απλό theme, χωρίς caching και σε shared hosting. Όλα είναι σχετικά.
Από Dafy
#8533
Καλησπέρα,

Σας ευχαριστώ και τους δυο για τις απαντήσεις σας.
Δεν χωράει αμφιβολία πως και έχετε αρκετή εμπειρία πάνω στο opencart και προφανώς και στο Journal.
Είναι κατανοητό πως στην λειτουργικότητα και την ταχύτητα δεν παίζει ρόλο μόνο το θέμα.

Απλά ρώτησα καθώς όπως έχω αναφέρει και σε άλλο post έρχομαι στο OC μετά από μια πολύ κακή εμπειρία και πολλά πεταμένα λεφτά στο Woocomerce, όπου παρέλαβα ένα eshop (από εταιρία) με άπειρα καθημερινά προβλήματα, υπερβολικά αργό frontend αλλά και backend, καθώς είναι φορτωμένο με 10δες plugin, όπου μπήκα στην διαδικασία τελικά να ασχοληθώ μόνος μου με το κομμάτι του eshop/web development και να χρησιμοποιήσω το opencart καθώς το θεωρώ πολύ πιο γρήγορο, σταθερό και οικονομικό τουλάχιστον για τις δικές μου απαιτήσεις.

Συνεπώς προσπαθώ να συλλέξω πληροφορίες και να ακούσω εμπειρίες από πραγματικούς έμπειρους χρήστες για διάφορα θέματα σχετικά με τα extensions και τα themes για να μην την πατήσω ξανά ειδικά στην προκειμένη περίπτωση που ξεκινάω κάτι μόνος μου από το 0.

Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
checkout - success

Το path που ανέφερα ξεκινά από τον φάκελο της εγκα[…]

Πληρωμή με Klarna

Καλησπέρα, Ευχαριστώ για την απάντηση. Για να βοη[…]

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!