OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Opencart.
#8539
Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να ρωτήσω πως αντιμετωπίζεται την ιδιαιτερότητα του OpenCart με τα options και γενικά με τα προϊόντα.
Δλδ, να μην μπορείς να βάλεις λειτουργικά options σε εάν προϊόν ή το να μην μπορείς να καταχωρήσεις εικόνα σε κάποιο option. Ή ακόμα το να μην μετράει αυτόματα το σύνολο των προϊόντων ανα option και να πρέπει να προσθέτεις και γενικό απόθεμα αλλά και option (!).
π.χ. έχω ένα παντελόνι το οποίο χρειάζεται τρία διαφορετικά options χρώμα, μέγεθος μέσης, μήκος. καταλαβαίνεται πως δεν είναι εφικτό να γίνει λειτουργικό με τις μαμά λειτουργίες του OC.
Έχω ψάξει για κάποιο all in one extension και κάνεις δεν έχει κάτι. Τουλάχιστον από όσο κατάφερα να βρω.
Επικοινώνησα και με κάποιους κατασκευαστές κάποιων γνωστών extension και η απάντηση ήταν πως είναι πάρα πολύ πολύπλοκο να φτιάξουν κάτι τέτοιο.

Κάτι που είδα σε μεγάλο eshop γνωστής εταιρίας αθλητικών ήταν πως σπάνε τα προϊόντα ανάλογα με το χρώμα, δλδ φτιάχνουν νέο προϊόν και στην θέση του option μπαίνει η φωτογραφία με τα άλλα χρώματα που ουσιαστικά είναι link για να σε πετάξει στο αντίστοιχο URL του άλλου προϊόντος

Συνεπώς ποια είναι η συνηθέστερη λύση σε αυτή την ιδιαιτερότητα του OC?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
#8540
Καλησπέρα,

Αν ο πελάτης έχει πολλές επιλογές, τότε συνήθως χρησιμοποιούμε αναγκαστικά την επέκταση Related Options PRO.

Στις περισσότερες περιπτώσεις που υπάρχει μόνο χρώμα / μέγεθος, σπάμε τα προϊόντα ανά χρώμα και οι επιλογές του OpenCart ορίζονται στο μέγεθος.

Για επιλογή χρώματος που σε κατευθύνει στα υπόλοιπα προϊόντα ιδίου τύπου, έχουμε αναπτύξει δική μας επέκταση που υποστηρίζει λίστα/πλέγμα, με καταχωρήσεις σε μορφή κειμένου/εικόνας/χρώματος HEX, που υποστηρίζει επίσης να γίνονται αυτές οι επιλογές φίλτρα στον κατάλογο προϊόντων. Προσοχή σε αυτό, αν πάρεις κάποια έτοιμη επέκταση, έλεγξε αν μπορεί να υποστηρίξει φίλτρα.

Γεια σας. Χρησιμοποιώ το OC 3039 με το Journal και[…]

Πολύ καλά κάνεις και το λες, εννοείτε ότι χρειάζετ[…]

email μέσω SMTP

Καλημέρα, Το έχω δοκιμάσει και με ssl:////mail.m[…]

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!