- 25 Οκτ 2023, 19:42
Καλησπέρα,
Αν προσπαθείς να στήσεις μόνος σου ένα-ένα τα components ενός LAMP server, είναι πολύπλοκη διαδικασία όπου ενδέχεται να μπλέξεις σε έναν κυκεώνα HOWTOs τα οποία μπορεί να γράφτηκαν και να δοκιμάστηκαν σε άλλες διανομές ή παλαιότερες εκδόσεις από την δική σου και να μην εφαρμόζονται κατά γράμμα στη δική σου διανομή/έκδοση, με αποτέλεσμα να ψάχνεις να βρεις λύση επί ματαίω σε man pages, stackoverflow, κλπ...
Πιο σύγχρονες μέθοδοι είναι:
- Να εγκαταστήσεις κάποιο έτοιμο control panel, εμπορικό ή free, το οποίο φτιάχνει όλα τα απαραίτητα configurations για να τρέξει ο LAMP server. Νομίζω αυτή είναι η πιο εύκολη λύση, αλλά πρέπει να σκεφτείς και το μέλλον και να μην πας στο πιο φθηνό panel, αλλά σε αυτό που θα έχεις την καλύτερη υποστήριξη σε περιπτώσεις προβλημάτων στη λειτουργία του server. Προτείνω Plesk αν το αντέχεις με Debian διανομή.
- Να χρησιμοποιήσεις κάποια υπηρεσία διαχείρισης cloud servers όπως ServerPilot, κλπ. Σχετικά εύκολο κι αυτό ως υλοποίηση, αλλά Σπάρτη σε λειτουργικότητα.
- Λύση τύπου Docker, Podman, κλπ. Αρκετά πολύπλοκο, πρέπει να μάθεις να φτιάχνεις yaml & docker configuration files για να κάνεις deploy web server, mysql, κλπ, γιατί το κάθε τι είναι σε διαφορετικό container. Προσωπικά χρησιμοποιώ το docker offline, στο workstation μου για developing, γιατί μου παρέχει μεγάλη ευκολία στο να αλλάζω εκδόσεις PHP και server configurations.
Αλεξάνδρα Γκόγκα - Software Developer @ People’s Code
OpenCart-Hellas.gr - Administrator & Founder
PeoplesCode.com - Επίσημος Αντιπρόσωπος OpenCart | Extensions - Φιλοξενία - Αναβάθμιση - Μεταφορά - Τεχνική Υποστήριξη OpenCart
Ελληνική μετάφραση & Επεκτάσεις OpenCart