OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Υποστήριξη διαχείρισης διακομιστών & συζητήσεις για hosting.
Από Luke1930
#8504
Καλημέρα, μέχρι στιγμής φιλοξενώ το eshop μου σε shared hosting ελληνικής εταιρείας. Λόγω αύξησης επισκεψιμότητας και βελτίωσης της απόδοσης (χρόνου φόρτωσης κλπ.) σκέφτομαι να το μετακινήσω σε vps, συγκεκριμένα to Hetzner Cloud.
Θα ήθελα γνώμες σχετικά με την εταιρεία αν έχετε σχετική εμπειρία ή αν προτείνετε κάτι άλλο.
Επίσης από ότι είδα, την όλη διαδικασία με την μεταφορά και το στήσιμο την αναλαμβάνω εγώ. Υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει να προσέξω σχετικά με την εγκατάσταση και την μεταφορά του eshop;

Oc.2.3.0.2 με cosyone theme
Άβαταρ μέλους
Από Alexandra
#8505
Καλησπέρα,

Το φόρουμ μας τρέχει σε cloud της Hetzner. Χρησιμοποιούμε υπηρεσίες Cloud της Hetzner από όταν ξεκίνησαν να παρέχουν.

Γενικά η υπηρεσία βρίσκεται σε καλά επίπεδα ως σχέση τιμής απόδοσης.

Να έχεις υπόψη σου ότι χρειάζεται εμπειρία sysadmin σε Linux.
Από Luke1930
#8506
Καλησπέρα, γενικά δεν έχω εμπειρία πάνω σε αυτό το κομμάτι. Υπάρχει κάποιο tutorial σχετικό με την δημιουργία του πακέτου και με το Migrate από τον άλλο πάροχο στην hetzner για να με βοηθήσει να το ολοκληρώσω σωστά? Αν καταλαβαίνω καλά πρόκειται για unmanaged πακέτα..
Άβαταρ μέλους
Από Alexandra
#8507
Από την Hetzner λαμβάνεις μία καθαρή εγκατάσταση λειτουργικού και στοιχεία login στον server μέσω SSH. Τίποτε άλλο. Μετά για να σετάρεις το περιβάλλον LAMP να τρέξει OpenCart, χρειάζεται να έχεις κάποια εμπειρία sysadmin στη συγκεκριμένη διανομή που εγκατέστησες. Αν δεν έχεις ακόμη εμπειρία, θα μπορούσες να ξεκινήσεις με κάποιο σεμινάριο στο Youtube ή/και σε υπηρεσίες εκμάθησης όπως Udemy, κλπ.

Μέχρι να αποκτήσεις εμπειρία, είναι προτιμότερο να πάρεις ένα VPS με έτοιμο Control panel πχ Plesk, όπου οι διαδικασίες είναι αντίστοιχες με άλλα περιβάλλοντα φιλοξενίας που είχες.
Από Luke1930
#8550
Καλημέρα,

Επανέρχομαι, έχω ολοκληρώσει (θέλω να πιστεύω) την εγκατάσταση και βρίσκομαι στην διαδικασία μεταφοράς του eshop από τον ένα πάροχο στην hetzner. Ως control panel εγκατέστησα το Cyberpanel με webserver openlitespeed (τελευταία έκδοση).

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να φτιάξω αρχικά ένα test.mydomain.gr τομέα για σχετικούς ελέγχους.

Πως γίνεται η διαδικασία με τα dns records? Πρέπει να δημιουργήσω dns records στον plesk του τωρινού παρόχου;
Άβαταρ μέλους
Από Alexandra
#8552
Καλησπέρα,

Δες αρχικά ποιοι name servers είναι δηλωμένοι στο domain.

Δηλώνεις το νέο A record στον name server που δείχνει το domain σου. Εκεί που διαχειρίζεσαι το zone file του domain.

Μία επίσης καλή λύση είναι να μεταφέρεις τις υπηρεσίες DNS στην Cloudflare.
Από Luke1930
#8563
Καλησπέρα,

Έχω κάνει την μεταφορά των αρχείων και της βάσης δεδομένων. Δεν μπορώ να προχωρήσω όμως διότι αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον apache ως reverse proxy.

Υπάρχει κάποια γνώμη σχετικά με το θέμα; έχει να κάνει με το .htaccess ή με το vhost config? Ειλικρινά δεν βγάζω άκρη..
Άβαταρ μέλους
Από Alexandra
#8564
Καλησπέρα,

Αν προσπαθείς να στήσεις μόνος σου ένα-ένα τα components ενός LAMP server, είναι πολύπλοκη διαδικασία όπου ενδέχεται να μπλέξεις σε έναν κυκεώνα HOWTOs τα οποία μπορεί να γράφτηκαν και να δοκιμάστηκαν σε άλλες διανομές ή παλαιότερες εκδόσεις από την δική σου και να μην εφαρμόζονται κατά γράμμα στη δική σου διανομή/έκδοση, με αποτέλεσμα να ψάχνεις να βρεις λύση επί ματαίω σε man pages, stackoverflow, κλπ...

Πιο σύγχρονες μέθοδοι είναι:
- Να εγκαταστήσεις κάποιο έτοιμο control panel, εμπορικό ή free, το οποίο φτιάχνει όλα τα απαραίτητα configurations για να τρέξει ο LAMP server. Νομίζω αυτή είναι η πιο εύκολη λύση, αλλά πρέπει να σκεφτείς και το μέλλον και να μην πας στο πιο φθηνό panel, αλλά σε αυτό που θα έχεις την καλύτερη υποστήριξη σε περιπτώσεις προβλημάτων στη λειτουργία του server. Προτείνω Plesk αν το αντέχεις με Debian διανομή.
- Να χρησιμοποιήσεις κάποια υπηρεσία διαχείρισης cloud servers όπως ServerPilot, κλπ. Σχετικά εύκολο κι αυτό ως υλοποίηση, αλλά Σπάρτη σε λειτουργικότητα.
- Λύση τύπου Docker, Podman, κλπ. Αρκετά πολύπλοκο, πρέπει να μάθεις να φτιάχνεις yaml & docker configuration files για να κάνεις deploy web server, mysql, κλπ, γιατί το κάθε τι είναι σε διαφορετικό container. Προσωπικά χρησιμοποιώ το docker offline, στο workstation μου για developing, γιατί μου παρέχει μεγάλη ευκολία στο να αλλάζω εκδόσεις PHP και server configurations.

Καλησπέρα, Πρόσφατα κάναμε εγκατάσταση OpenCart 4,[…]

IRIS Online Payments

Έχουμε κάποιο νέο για το IRIS της ΠΕΙΡΑΙΩΣ;;; ΥΓ[…]

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!