OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Δωρεάν επεκτάσεις, τροποποιήσεις (MODs, vQmods) από τα μέλη του forum.
#9
Αυτό το vQmod αποθηκεύει στον φάκελο “download” τα απεσταλμένα emails του Opencart σε αρχεία κειμένου html (για τον πελάτη) και txt (για τον διαχειριστή). Μπορεί να χρησιμεύσει για τον έλεγχο των απεσταλμένων Email του Opencart σε Offline εγκαταστάσεις (πχ σε τοπικό μηχάνημα με XAMPP, LAMP, WAMP, MAMP, κλπ) χωρίς να χρειάζεται να ρυθμίσουμε SMTP email, καθώς και σε περιπτώσεις που χρειάζεται γενικότερο debugging των Email online και offline.

Πως λειτουργεί

Όταν το Opencart αποστείλει Email, το vQmod δημιουργεί αρχεία text με το περιεχόμενο των απεσταλμένων Email στον φάκελο “download”. Στην ονομασία των αρχείων περιλαμβάνεται η ημερομηνία, η ώρα αποστολής καθώς και το email του παραλήπτη. Για κάθε παραλήπτη δημιουργείται ξεχωριστό αρχείο. Ανοίγοντας τα αρχεία html σε ένα browser και τα txt σε text editor, μπορούμε να δούμε πως θα φαίνονταν αν αποστέλλονταν σε ένα κανονικό mail client. (Εξαίρεση αποτελούν οι μπλε επικεφαλίδες που χρησιμεύουν για το διαχωρισμό των τμημάτων του email και δεν υπάρχουν στα κανονικά Email)

Το vQmod παρέχεται σε δύο εκδοχές, για Πλήρη επισκόπηση (Full) και Συνοπτική επισκόπηση (Minimal):
  • Η πλήρης εκδοχή περιλαμβάνει οτιδήποτε περιεχόμενο (κρυφό ή φανερό) αποστέλλεται από το Opencart σε ένα κανονικό Email (πλήρες header, encoding, παραλήπτης, θέμα, μήνυμα, attachment, κλπ). Το “κρυφό” περιεχόμενο που δεν θα ήταν άμεσα εμφανές σε ένα κανονικό Email, εμφανίζεται με γκρί.
  • Η συνοπτική εκδοχή περιλαμβάνει μόνο τον παραλήπτη, το θέμα και το περιεχόμενο των μηνυμάτων σε μορφή plain text (με γκρί) και html. Δεν περιλαμβάνει “κρυφό” περιεχόμενο, όπως header, encoding, attachments, κλπ. Για απλή επισκόπηση των απεσταλμένων μηνυμάτων αυτή είναι η καταλληλότερη έκδοση.
Εγκατάσταση / Λειτουργία

Για να λειτουργήσει το vQmod, πρέπει να έχει οριστεί πρωτόκολλο αποστολής "mail" (Σύστημα->Ρυθμίσεις->Mail [Tab]-> Πρωτόκολλο Mail: Mail / System->Settings->Mail [Tab]-> Mail Protocol: Mail)
Τοποθετείστε μία από τις δύο εκδόσεις στον φάκελο “vqmod/xml” και πραγματοποιείστε μία συναλλαγή ή στείλτε ένα μήνυμα από τη διαχείριση. Πηγαίνετε στον φάκελο “dowload” και ανοίξτε το/τα αρχεία html και txt που δημιουργήθηκαν.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το vQmod πρέπει να έχετε εγκατεστημένη την εφαρμογή vQmod.
Οδηγίες εγκατάστασης μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το vQmod έχει δοκιμαστεί στην έκδοση Opencart 1.5.6.1, αλλά πρέπει κανονικά να λειτουργεί και με όλες τις προηγούμενες εκδόσεις 1.5χχ καθώς δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στο αρχείο mail.php που τροποποιεί. Αν εντοπίσετε τώρα ή στο μέλλον κάποια έκδοση που δεν λειτουργεί, παρακαλώ ενημερώστε με για να το αναβαθμίσω.
offline_email_minimal.xml.zip
offline_email_full.xml.zip
Πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.

Γεια σας. Χρησιμοποιώ το OC 3039 με το Journal και[…]

Πολύ καλά κάνεις και το λες, εννοείτε ότι χρειάζετ[…]

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!