Έχω μία ιστοσελίδα. Για την ιστοσελίδα αυτή έχω αγορά σει τρία (3) domains με σκοπό η ιστοσελίδα να εμφανίζεται αν πληκτρολογήσει κανείς και τα τρία domains. Το ένα domain έχει το όνομα της εταιρίας ενώ τα άλλα δύο τα αγόρασα επειδή εμπεριέχουν μέσα τους λέξη κλειδί της εταιρίας.
Το ερώτημά μου είναι πολλαπλό.
Πρώτο ερώτημα:
Να δημιουργήσω τρία addon domains από το cPanel μου, δηλαδή domain1.gr, domain2.gr και domain3.gr που να "δείχνουν" στον ίδιο φάκελο και συνδέονται στην ίδια βάση, δηλαδή να έχω ένα site σε τριπλότυπο; Αυτό έχω διαβάσει ότι τρώει κάρτα από την Google μιας και υπάρχει duplicate content.
Ερώτημα δεύτερο:
Αν δεν κάνω το παραπάνω που αναφέρω στο πρώτο μου ερώτημα, θα πρέπει να κάνω 301 redirect των δύο domains στο τρίτο. Τι 301 redirect θα πρέπει να κάνω για να έχω:
domain1.gr -> redirect σε domain3.gr
domain1.gr/shop -> redirect σε domain3.gr/shop
domain1.gr/shop/category -> redirect σε domain3.gr/shop/category
κ.ο.κ.; Αγόρασα τα τρία domain με σκοπό την καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.
Ερώτημα τρίτο:
Εν τέλει καλά έκανα και αγόρασα τα άλλα δύο seo domains ή δεν έπρεπε; Υπάρχει περίπτωση να τα εκμεταλλευτώ; Οι μηχανές αναζήτησης θα τα βλέπουν σαν τρία ή σαν ένα λόγω του redirect;
Εφόσον απαντηθούν τα ερωτήματά μου, πιθανόν να προκύψει και τέταρτο.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
[EDIT:] Να με συγχωρείτε αλλά επειδή είχα δύο καρτέλες του forum ανοιχτές, έθεσα το θέμα σε λάθος ενότητα. Παρακαλούνται οι διαχειριστές να το μεταφέρουν στην κατηγορία "Διάφορα > Διαχείριση Διακομιστών & Hosting".