Τώρα πραγματικά μπερδεύτηκα και ελπίζω να μην κουράζω με όλα αυτά.
Πραγματικά νόμισα πως το opancart έχει από default όταν αλλάζει η γλώσσα να βάζει και το /en ή /el αναλόγως τη γλώσσα που είναι επιλεγμένη κάθε φορά.
Τώρα βλέπω σε ένα template που ενδιαφέρομαι να αγοράσω, πως με την αλλαγή της γλώσσας ναι μεν αλλάζει το περιεχόμενο αλλά δεν βάζει στο url το /en ή /el, αλλά πριν το <head> έχει ένα <html dir="ltr" lang="en" ή <html dir="ltr" lang="es" αναλόγως τη γλώσσα.
Ενώ στα ισπανικά έχει στον τίτλο του προϊόντος "Beige' Prom Dress" ενώ στα Αγγλικά το "Beige Prom Dress" σε πάνε και τα δύο σε ένα ίδιο url <link href="
http://journal.digital-atelier.com/2/beige-dress" rel="canonical" /> δεν μπορώ να καταλάβω πλέον αν χρειάζεται στο template αυτό και γιατί ναι ή γιατί όχι ένα extra extension για seo και πολυγλωσσικότητα.
Δίνει τη δυνατότητα σε ένα προϊόν να μεταφραστεί η καρτέλα General και Attributes αλλά όχι όλες οι άλλες καρτέλες όπως η DATA οπότε να υπάρχει επιλογή διαφορετικού SEO Keyword για την κάθε γλώσσα.
Αυτό το extension που μου δίνεις στην τελευταία σου απάντηση, δεν βάζει τα /en /el στο demo του και με μπέρδεψε πάλι.
Αν κατάλαβα στο παράδειγμά σου, δεν παίζει ρόλο μόνο το περιεχόμενο να είναι μεταφρασμένο, αλλά να έχουν και διαφορετικό SEO Keyword για την κάθε γλώσσα. (Μιλάω για την περίπτωση που δεν μπαίνουν στο url τα /en /el).
Τώρα για τα canonical urls, από ότι κατάλαβα με τα λεγόμενά σου δεν παίζει ρόλο το τι βλέπουμε στο url αλλά να είναι ορισμένο μέσα στη σελίδα ποιο είναι τελικά το canonical url, πράγμα που φαντάζομαι θα πρέπει να γίνετε είτε από το Open Cart το ίδιο , είτε από το template. Είμαι λάθος εδώ?
Αν ας πούμε στο παραπάνω template προστεθεί και ένα από τα προηγούμενα extensions? θα υπάρχει και το /en /el? Και αν ναι, χρειάζεται τελικά και γιατί?
Το ξέρω πως ανοίγω μεγάλη κουβέντα αλλά πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω. (Μπορεί να σας έχω μπερδέψει και εσάς και να σας έχω κουράσει κιόλας).
d-w.gr , ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη βοήθειά σου. Θα το κοιτάξω το vQmod και μπορεί να το χρησιμοποιήσω κιόλας, αλλά πραγματικά πρέπει να ξεκαθαρίσω πρώτα τι συμβαίνει με όλα τα υπόλοιπα. (Πρέπει να δω και πως εγκαθίστανται όλα αυτά

) Επίσης χωρίς να το παίζω γνώστης, νομίζω πως αν υπάρχει και η κατηγορία στο page title, θα βοηθήσει το SEO, γιατί από την πράξη έχω δει πως η google τουλάχιστον πρέπει να δίνει μεγάλη βαρύτητα στο page title, εννοείτε βέβαια να είναι σχετικό και το περιεχόμενο της σελίδας, που είναι το πιο βασικό κομμάτι.
Έχω γνώσεις σε php, απλά έχω καιρό να την πιάσω σε πραγματικό coding, και αν μπορέσω να ξεκαθαρίσω όλα αυτά και μπορέσω να μάθω πως επεμβαίνουμε στο open cart, θα χαρώ πολύ να βοηθήσω και εγώ την κοινότητα (όποια βοήθεια μπορείτε να δώσετε και εδώ για μια αρχή είναι ευπρόσδεκτη, αρκεί να βρεθεί λίγος ελεύθερος χρόνος που γνωρίζω πως και εσείς από αυτόν διαθέτετε εδώ

)