OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Opencart.
Καλησπέρα,

Πολλά μπράβο παιδιά καθώς παρατηρώ ότι η κοινότητα είναι αρκετά έως πολύ ενεργή..! Keep on going..!

Τα ερωτήματα που έχω είναι τα εξής:

1. Οποιοδήποτε template και να αγοράσω, όταν θα το κάνω εγκατάσταση θα έχω ελληνικά; Δηλαδή το "add to cart" θα μεταφραστεί αυτόματα..; Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να κάνω εγκατάσταση την ελληνική μετάφραση;

2. Αν αγοράσω κάποιο extention π.χ. vivapayments ή extention για μέθοδο αποστολής, θα πρέπει να ασχοληθώ με css ή υιοθετεί το style του template?

3. O πελάτης μου θέλει οι κατηγορίες του με τα προϊόντα να εμφανίζονται στο sidebar. Μπορώ να επιλέξω που θα εμφανίζονται από το Admin panel ή πρέπει να το υποστηρίζει το template..;

4. Τα buttons για παράδειγμα "Add to Wish List", "Add to Compare","Write a review" μπορούν να γίνουν hide από το Admin panel ή θα πρέπει να τα κρύψω από το css;

Και μία τελευταία που δεν έχει σχέση με το theme.

5. Ο κωδικός προϊόντος αν έχω καταλάβει σωστά από tuts που έχω δεί, ονομάζεται model. Το πεδίο model είναι μοναδικό; Σε κάποιο tutorial πρόσεξα ότι μπορούσε να έχει >1 προϊόντα με το ίδιο value στο πεδίο model.

ευχαριστώ και καλή συνέχεια
Καλησπέρα,

έχουμε και λέμε:

1) Σωστά (Υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιεί κάποιες λίγες δικές του λέξεις που θα χρειαστεί να τις μεταφράσεις, πράγμα εύκολο). Να κοιτάξεις το theme που θα διαλέξεις να είναι συμβατό με την έκδοση του opencart και τουλάχιστον αυτό που κάνω εγώ είναι να βλέπω πως δεν είναι εγκαταλειμμένο από ενημερώσεις δηλαδή να έχει σχετικά συχνά updates.
2)Το έθεσες σωστά(Το βασικό είναι οποιοδήποτε extension ή module και να αγοράσεις να είναι συμβατό με την έκδοση του opencart).
3)Υπάρχει επιλογή από το opencart αλλά το theme που θα επιλέξεις μπορεί να έχει επίσης κάποιο multi-menu είτε οριζόντια πάνω είτε κάθετα αριστερά ή δεξιά.
4)Δεν υπάρχει επιλογή από το opencart αλλά μπορείς να τα "εξαφανίσεις" σχετικά εύκολα(Υπάρχουν και δωρεάν extension που το κάνουν αυτό αν ψάξεις).
5)Το πεδίο Model δεν είναι μοναδικό αλλά πάλι μπορείς να βρείς δωρεάν extension που το κάνει μοναδικό και με Α/Α(Αύξοντα Αριθμό) χωρίς να χρειάζεται να θυμάσαι το προηγούμενο ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντί για αριθμούς και γράμματα.

Αν προχωρήσεις και δεν βρίσκεις κάτι ενημέρωσέ με.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο που μου διέθεσες..

Όσον αφορά για το (5), μπορείς να ορίσεις στο extention Start Number; Δηλαδή από ποιόν αριθμό να να ξεκινάει να αριθμεί τα προϊόντα..;

Και κάτι άλλο που μόλις τώρα σκέφτηκα. Friendly url υποστηρίζει η default εγκατάσταση..;

ευχαριστώ
Μπορείς να ορίσεις από που να ξεκινάει ναι, μάλιστα μου έχει τύχει σε 2 πελάτες να μου το έχουν ζητήσει.
Τα τυπικά υποστηρίζει το opencart όσον αφορά γενικά to SEO(Από την έκδοση 2 και πάνω έχει κάνει μεγάλα άλματα). Αν θες την γνώμη μου σε αυτό το κομματι επένδυσε σε ένα καλό extension και δεν θα χάσεις...μιας και αυτοματοποιείται η διαδικασία χωρίς να χρειάζεται σε κάθε προϊόν να τα επεξεργάζεσαι. Όπως λέει και ο Opencart-Hellas με κάτω από 300 ευρώ μπορείς να χτίσεις ένα αξιόλογο site.
So far so good..!

Θα με ενδιέφερε αν μπορούσες να μου αναλύσεις την επένδυση των 300€. Με ενδιαφέρει να μάθω, καθώς κάποια πράγματα (όπως σωστά για παράδειγμα ανάφερες SEO extention) θα πρέπει να είναι στο buy list μας.
Επειδή θα φύγουμε πλέον εκτός θέματος θα σου στείλω ενα προσωπικό μήνυμα ή αν θες άνοιξε ένα καινουριο θέμα αν θες για να μπορούν και άλλοι να εκφέρουν την άποψή τους.

Σε ευχαριστώ πολύ! Δεν έχω την γνώση.

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!