OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Opencart.
στην σελίδα μου, κάθε φορά που περνάω ένα προιόν, το αντιστοιχίζω και με άλλα παρόμοια προιόντα και συνήθως είναι πάνω από 5. όταν όμως ο πελάτης μου κοιτάει έαν προιόν, δίπλα που του εμφανίζει τα related products, θέλω να εμφανίζει μέχρι 4-5 προιόντα κι όχι όλα όσα έχω κάνει ζεύξη με το προιόν που κοιτάει. Χρησιμοποιώ pavilion cp και το oc mega filter. Μπορείτε να βοηθήσετε?
Πριν από οποιαδήποτε αλλαγή Backup την βάση και τα αρχεία για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως.

στο αρχείο product.php που βρίσκεται στην παρακάτω διαδρομή:
/catalog/controller/product/product.php
βρίσκετε το παρακάτω περίπου 402(γραμμή)

$results = $this->model_catalog_product->getProductRelated($this->request->get['product_id']);

και μετά ακριβώς από κάτω προσθέστε

shuffle($results);
$results = array_slice($results, 0, 5);

δηλαδή θα γίνει όλο μαζί έτσι:

$results = $this->model_catalog_product->getProductRelated($this->request->get['product_id']);
shuffle($results);
$results = array_slice($results, 0, 5);

Να σημειώσω πως με το shuffle($results); κάνουμε τα related products καθε φορά να είναι τυχαία για να μην εμφανίζονται τα ιδια. Δηλαδή αλλάζουν, μπορεί εσείς να έχετε προσθέσει 50 θα εμφανίζονται 5 κάθε φορά αλλά τυχαία από τα 50.
Πολύ προσοχή όμως πάρτε και ένα backup το αρχείο product.php μην κάνετε κάποιο λάθος.
να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα? πώς μπορώ να εμφανίσω να βλέπει ο πελάτης όταν επιλέγει προιόντα, να του εμφανίζονται ποια προιόντα έχει δει?
το δοκίμασα φίλε μου αλλά δεν μπόρεσα να το λειτουργησω. έκανα όλα τα βήματα κανονικά αλλά όταν το ορίζω σε σελίδα θέλω να ανοίξει, το site δεν δουλεύει. έχω δώσει δικαιώματα, έχει γίνε σωστά η εγκατάσταση και δεν μου πετάει και κάποιο error στην κατάσταση σφαλμάτων. Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό. φοράω την 1.5.6

Σε ευχαριστώ πολύ! Δεν έχω την γνώση.

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!