OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Opencart.
Από mpolfo
Καλησπέρα

Θελω να ρωτησω τι ειναι το Anti fraud και το IP blocking
Χρει'αζτετε να τα ενεργοποιησω? τι προσφέρουν και πως ρυθμίζονται?
ΕΙδα οτι το antifraud εχει επιλογς δωρεαν και πληρωμενες τι ειναι το πιο σωστο?
επηρεάζει καθολου τη λειτουργία του eshop?

Ευχαριστω
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mpolfo την 03 Νοέμ 2016, 17:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Από htwp
Καλημέρα,

είναι μια υπηρεσία που όταν γίνεται μια παραγγελία στην ουσία φιλτράρεται και μετα έρχεται σε σένα (στο opencart) και σου εμφανίζει κατά πόσο είναι "πραγματική" ή "ψεύτικη". Μπορεί για παράδειγμα να έχει κάνει αγορά κάποιος με κλεμένη κάρτα.

Μπορείς να δείς περισσότερα στο παρακάτω σύνδεσμο.

http://docs.opencart.com/extension/fraud/

Η υπηρεσία έχει πακέτα και συμπεριλαμβάνεται και ένα δωρεάν. Μπορείς να δείς παρακάτω τα πλάνα για το fraudlabspro.

http://www.fraudlabspro.com/pricing

Το Ip Blocking χωρίς να το έχω χρησιμοποιήσει αλλά έχοντας διαβάσει τι κάνει δεν είναι τόσο για Ελλάδα.
Αυτό που κάνει με λίγα λόγια έχεις την δυνατότητα να μπλοκάρεις την ip κάποιου ώστε να μην μπορεί να αγοράζει και να ορίζεις την κατάσταση της παραγγελίας ας πούμε σε -> "Ακύρωση Παραγγελίας" ή όπως εσύ θέλεις αλλιώς. Αυτό βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό μιας και στην Ελλάδα οι περισσότεροι δεν έχουν σταθερή Ip οπότε αν μπλοκάρεις κάποια ip μπορεί την επομένη να την έχει πάρει κάποιος άλλος. Συνήθως εταιρίες έχουν σταθερή ip ή ακόμα και ιδιώτες που την χρειάζονται για διάφορες υπηρεσίες.

Ο σύνδεσμος που σου έγραψα πιο πάνω στα εξηγει αναλυτικά.
Από mpolfo
Καλησπέρα φιλε

Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες
Πρέπει να το εχει ένα eshop το anti fraud ή δεν πειράζει?
σε περιπτωση που συνδεθει με τραπεζα για πληρωμη με πιστωτικη θα δημιουργήσει πρόβλημα? Αν και νομιζω πως θα ηταν καλο και για την τράπεζα
Άβαταρ μέλους
Από htwp
Δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα με την τράπεζα, εάν ρωτάς την γνώμη μου είναι η εξής.

Από την μεριά της τράπεζας αν υποστηρίζει 3d secure και έχεις και ένα site κάτω από ssl certificate δεν νομίζω οτι χρειάζεται κάτι περισσότερο ένα κατάστημα, τουλάχιστον προς το παρόν για την Ελλάδα.

Θα μπορούσες όμως να το δοκιμάσεις και να επιστρέψεις εδώ να μας πεις την γνώμη σου να βοηθήσεις και τους άλλους στο forum.
Από mpolfo
Σε ευχαριστω για τις πληροφορίες
θα μιλησω και με την τραπεζα μου και αναλογως τι θα μου προτεινει.
Σκέφτομαι παντως να το ενεργοποιησω και οπως διαβασα ειναι κατι που παρεχει ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Πάντως για όποια εξέλιξη σίγουρα θα σας ενημερωσω

Σε ευχαριστώ πολύ! Δεν έχω την γνώση.

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!