OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Opencart.
Καλησπέρα σας,

Στο κατάστημα, υπάρχει δυνατότητα αγοράς προιόντων μέσω paypal (με ενεργοποιημένο το PayPal Payments Standard) και ήρθε η ώρα που θέλω να δοκιμάσω τον τρόπο λειτουργίας του για κάποιο προιόν. Ποιός πιστεύετε είναι ο καλύτερος τρόπος που μπορεί να γίνει αυτό?
Δήλωση τιμής ενός (1) euro σε κάποιο προιόν και μετά να προβώ στην αγορά του (δική μου ιδέα αυτή) ή μπορώ να κάνω με κάποιο άλλο τρόπο μια εικονική αγορά για να δώ αν δουλεύει με το email που έχω δηλώσει?

Έκδοση 1.5.6
Ευχαριστώ
Καλησπέρα

Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις πραγματικές συναλλαγές. Ο οικονομικότερος τρόπος είναι να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό για developers στην Paypal για να πραγματοποιείς δοκιμαστικές εικονικές συναλλαγές.

Φτιάξε ένα λογαριασμό για developers στην Paypal
Εκεί στο Dashboard στην επιλογή Sandbox μπορείς να δημιουργήσεις εικονικούς εμπόρους και πελάτες.

Στο Opencart, στις ρυθμίσεις του Paypal Standard ή Paypal Express επιλέγεις δοκιμαστική λειτουργία (Sandbox)και σαν email / API Username /password, signature δηλώνεις τα στοιχεία που θα βρεις στα προφίλ των εικονικών χρηστών που έφτιαξες. Οι συναλλαγές αποστέλλονται στον εικονικό έμπορο / πελάτη και βλέπεις όλα τα στοιχεία από το dashboard στο Paypal.
Ευχαριστώ για την απάντηση (και για το άλλο θέμα με τους πίνακες)

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται λίγο περίπλοκο για κάποιον που το δοκιμάζει πρώτη φορά (λόγω διαφόρων πληροφοριών και links που συναντάς μπαίνοντας μέσα), αλλά τελικά είναι εύκολο για δοκιμή και χρήση. Δύο απορίες...
1) Φτιάχνοντας τα προφίλ των εικονικών χρηστών και δηλώνοντας email / API Username /password, signature στο opencart, μετά από μια συναλλαγή βλέπω όντως ότι αφαιρέθηκαν τα χρήματα (Funding->Balance) και η προμήθεια από το λογαριασμό του πελάτη που αφορούν τη συναλλαγή, αλλά δεν βλέπω να έχουν προστεθεί στο δηλωμένο λογαριασμό του έμπορου (το balance στο λογαριασμό είναι το αρχικό που είχα δηλώσει 100 euro, παρά το γεγονός ότι μου δείχνει τις συναλλαγές που επιτυχώς γίνανε από το πελάτη). Έχω παραλείψει κάτι ή παίζει κάτι άλλο με αυτό?
2) Ποιά η διαφορά μεταξύ Paypal Standard (που δηλώνεις απλά email) και Paypal Express (όπου έχεις API Username /password, signature)? Ποιό είναι το σωστό για χρήση για τον ιδιοκτήτη του καταστήματος? Ουσιαστικά εγώ που είχα (πριν ανοίξω το θέμα αυτό και λάβω την απάντηση για την δοκιμή) σαν τρόπο πληρωμής το Paypal Standard, μπορώ να παραμείνω με αυτό εφόσων τσέκαρα την δοκιμή με το Paypal Express Checkout και όλα είναι οκ? ή πρέπει να πάω στη λύση του Paypal Express δηλώνοντας API και τα σχετικά?
Σχετικά με το πρώτο ερώτημα σου στις ρυθμίσεις του Paypal extension, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις "Μέθοδος Συναλλαγής: Πώληση (Sale)" (Transaction Method: Sale) για να χρεώνεται αυτόματα το ποσό χωρίς να πρέπει να το χρεώσεις εσύ χειροκίνητα.

Σχετικά με το δεύτερο αν θυμάμαι καλά εκτός από τη γνωστή διαφορά ότι το ένα χρησιμοποιεί email και το δεύτερο API, στο express ο πελάτης ανακατευθύνεται και ολοκληρώνει την αγορά από το Opencart και τα στοιχεία του συμπληρώνονται σύμφωνα με τα στοιχεία του λογαριασμού του στο paypal.
Βασικά το έχω περασμένο σαν Μέθοδος Συναλλαγής: Πώληση (Sale) μαζί με Test mode->yes και debug logging-> no αλλά δεν μπορώ να βρώ άκρη γιατί συμβαίνει αυτό.

Ευχαριστώ πάντως
Καλησπέρα, χρησιμοποιώ Opencart 2.0.3.1 και θέλω να τεστάρω το paypal. Μπήκα στο Dashboard, έκανα τα accounts, δήλωσα το email μέσα στο PayPal Standard και μου έδειξε ότι πραγματοποιήθηκε η αγορά, που μπορώ να δω αν μπήκαν τα χρήματα? To μόνο που βλέπω είναι στο Notifications--> Test emails and SMS notifications. Αν κάποιος το έκανε πρόσφατα, ας με βοηθήσει.

Ευχαριστώ.

Σε ευχαριστώ πολύ! Δεν έχω την γνώση.

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!