OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Opencart.
Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν χρειάζονται κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις στο Opencart 1.5.6.4 για να λειτουργήσει σωστά μια φόρμα επικοινωνίας. Τα δοκιμαστικά μηνύματα στην σελίδα που κατασκευάζω στέλνονται κανονικά με μήνυμα επιτυχίας ότι εστάλθησαν αλλά δεν λαμβάνω κάτι στο gmai που έχω προσθέσει στα General --> Settings του admin.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Καλημέρα, καλωσόρισες στην Ελληνική κοινότητα.

Όχι δεν χρειάζεται τίποτε άλλο.

Αρκεί να δηλωθεί ένα έγκυρο email στο tab Γενικά (General)

Στο tab Mail αρχικά ελέγχουμε την αποστολή email με πρωτόκολλο "mail"

Πρωτόκολλο Mail (Mail Protocol): mail
Παράμετροι Mail (Mail Parameters): αρχικά κενό - αργότερα μπορούμε να εισάγουμε παραμέτρους
SMTP Host: κενό
SMTP Όνομα Χρήστη (SMTP Username): κενό
SMTP Κωδικός (SMTP Password): κενό
SMTP Θύρα(SMTP Port): κενό - ή το αφήνουμε στην default ρύθμιση 25
SMTP Timeout (SMTP Timeout): κενό - ή το αφήνουμε στην default ρύθμιση 5
Email Ειδοποίησης Νέας Παραγγελίας (New Order Alert Mail): ναι
Email Ειδοποίησης Νέου Λογαριασμού (New Account Alert Mail): ναι
Επιπρόσθετα Emails Ειδοποιήσεων (Additional Alert E-Mails): αρχικά κενό - αργότερα μπορούμε να εισάγουμε επιπρόσθετα emails.
Αυτές τις ρυθμίσεις έχω και παρ'όλα αυτά δεν έρχονται τα μηνύματα στο e-mail παρόλο που η φόρμα δείχνει ότι εστάλθησαν επιτυχώς. Το μόνο που έχω προσθέσει είναι το gmail στην καρτέλα General --> Settings. Επισυνάπτω και σχετικό Screenshot με τις ρυθμίσεις στην καρτέλα Mail.
Πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
Οκ, σωστά είναι.
Δοκίμασε να στείλεις ένα email από το domain με το αυτόνομο αρχείο sendmail.php όπως περιγράφεται εδώ
- Όχι το mailtest.php, το sendmail.php
- Ναι πρέπει να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό email για το domain.
Έλαβα το e-mail κανονικά στο mail του cpanel. Να σβήσω τώρα το αρχείο sendmail.php από τον server; Πρέπει οπωσδήποτε να έχω δημιουργήσει email στο cpanel για να δουλέψει η φόρμα επικοινωνίας; Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω gmail;
- Σβήσε το sendmail.php.
- Απ' ότι αναφέρεις πιο πάνω έχεις φτιάξει ήδη ένα λογαριασμό για το domain. Αν όχι φτιάξε ένα λογαριασμό email για το domain πχ [email protected] στο cPanel.
- Στις ρυθμίσεις του Opencart χρησιμοποίησε το gmail αν θες.
- Αν και πάλι δεν αποστέλλεται email έλεγξε αν το IP σου είναι blacklisted ή πάνε τα mail στο spam, επίσης δοκίμασε να δηλώσεις στο Opencart email του provider σου στην Ελλάδα πχ Otenet κλπ.
Δοκίμασε πάλι με το προηγούμενο script sendmail.php να στείλεις email από το email του domain σου στο gmail σου και πες μου αν σταλθεί.

Σε ευχαριστώ πολύ! Δεν έχω την γνώση.

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!