OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Opencart.
Καλησπέρα
Έχω eshop με opencasrt 2.1.0.2 και δίπλα στην γραμμή διευθύνσεων μου αναφέρει "μή ασφαλής" (βλ. Συνημμένη εικόνα)
Πως μπορώ να το μετατρέψω σε ασφαλής?
Στην επεξεργασία του καταστήματος στο πίνακα ελέγχου, στην ενότητα διακομιστής (Ασφάλεια) έχω ενεργοποιήσει την χρήση SSL (βλ. συνημμένη εικόνα) , αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι.

Παρακαλώ, τα φώτα σας
Ευχαριστώ.
Πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΠΕΤΡΟΣ Κ. την 10 Δεκ 2020, 13:58, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Από htwp
Καλησπέρα,

η ενεργοποίηση του ssl μόνο μέσα από το διαχειριστικό δεν αλλάζει κάτι. Θα πρέπει να γίνει εγκατάσταση στο domain που χρησιμοποιείτε. Θα πρέπει να απευθυνθείτε στον hosting provider που έχετε το site σας ώστε να σας εγκαταστήσει το πιστοποιητικό. Μερικοί providers το προσφέρουν (το απλό) δωρεάν και άλλοι επι πληρωμής.
htwp έγραψε: 09 Δεκ 2020, 14:58 Καλησπέρα,

η ενεργοποίηση του ssl μόνο μέσα από το διαχειριστικό δεν αλλάζει κάτι. Θα πρέπει να γίνει εγκατάσταση στο domain που χρησιμοποιείτε. Θα πρέπει να απευθυνθείτε στον hosting provider που έχετε το site σας ώστε να σας εγκαταστήσει το πιστοποιητικό. Μερικοί providers το προσφέρουν (το απλό) δωρεάν και άλλοι επι πληρωμής.
Ευχαριστώ, για την άμεση απάντηση.
Υπάρχει εγκατεστημένο πιστοποιητικό (νομίζω), σύμφωνα με την συνημμένη εικόνα στο cpanel του domain. Δεν είναι αυτό?
Και αν ναι, τι κάνω λάθος?
Άβαταρ μέλους
Από htwp
Προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα νέο κλειδί. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι μπορεί να είναι λάθος μιας και οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί.

Ένας οδηγός που θα μπορούσε να σας βοηθήσει είναι ο παρακάτω.

https://top.host/support/knowledge-base ... to-cpanel/

Θέλει βήμα βήμα για να σιγουρευτείτε πως όλα είναι σωστά.
Αρα απ'οτι καταλαβαίνω, αντιγράφω το "κωδικοποιημένο πιστοποιητικό" από ρο cpanel του Domain (πρωτη φωτο) και το αντιγράφω στο πεδίο "Κλειδί κρυπτογράφσης" στην καρτέλα "Διακομιστής" (δεύτερη φωτο).
Σωστά?
Άβαταρ μέλους
Από htwp
Το κλειδί κρυπτογράφησης στο διαχειριστικό δεν έχει να κάνει με το ssl είναι για την επικοινωνία του opencart με τον server που κρυπτογραφεί δεδομένα που αποστέλλονται (το λέω απλά).
Άβαταρ μέλους
Από htwp
Χαίρομαι που λύθηκε, σε παρακαλώ να τοποθετήσεις στον τίτλο της δημοσίευσης (στην αρχή) το λεκτικό [Λύθηκε]για να βοηθήσουμε όσους έχουν το ίδιο πρόβλημα.

Σε ευχαριστώ πολύ! Δεν έχω την γνώση.

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!