OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Δωρεάν επεκτάσεις, τροποποιήσεις (MODs, vQmods) από τα μέλη του forum.
Καλησπέρα,

Η μετάφραση του theme και των επεκτάσεων (που δεν είναι Ελληνικές) γίνονται από τον χρήστη.
kainblock έγραψε: 04 Νοέμ 2021, 14:53
danil0 έγραψε: 04 Νοέμ 2021, 12:56 Έχω εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση του Opencart και αγόρασα ένα theme. Εάν εγκαταστήσω την Ελληνική γλώσσα απο το market στην διαχείριση δεν θα κάνει και τις αλλαγές στην βάση ? ή μήπως πρέπει να γίνουν χειροκίνητα απο PhpMyAdmin στο WHM?
Όχι. Αν ανοίξεις το zip θα δεις μέσα ότι απλά προσθέτει στους παρακάτω καταλόγους el-gr τα οποία περιέχουν τα αρχεία της ελληνική μετάφρασης. Δεν κάνει κάποιες αλλαγές στην βάση.
./catalog/language
./admin/language

Οπότε πρέπει να πας στο PhpMyAdmin και να κάνεις εισαγωγή το κατάλληλο SQL αρχείο ανάλογα με το πως θες να εμφανίζονται οι ελληνικές ζώνες στο site σου.
ευχαριστώ πολύ για την απάντηση ... θα το κάνω
Καλησπέρα, έχω εγκαταστήσει OC 3.0.4.1 και το Journal 3.

Πήγα μετά να κάνω την εγκατάσταση της γλώσσας και μου μεταφράστηκε το admin, αλλά στην βάση, δεν προστέθηκε κάτι, εκτός από την δεύτερη γλώσσα που την εγκατέστησα εγώ. Έκανα και από τις ρυθμίσεις προεπιλεγμένη γλώσσα τα ελληνικά, και μου βγάζει κενές τις εγγραφές καταστάσεις παραγγελίας, επιστροφές, κλάσεις μήκους, βάρους...

Κατέβαζα το αρχείο sql για να το τρέξω στην βάση, αλλά δεν επηρεάζει καμία εγγραφή, γιατί σε αυτούς τους πίνακες, δεν υπάρχει η καταχώρηση της Ελληνικής γλώσσας. Για παράδειγμα η εντολή:

UPDATE `oc_order_status` SET `name` = 'Εκκρεμεί' WHERE `name` = 'Pending' AND `language_id` = (SELECT `language_id` FROM `oc_language` WHERE `name` = 'Greek');

Πως να τρέξει αφού ο πίνακας oc_order_status δεν έχει καμιά εγγραφή με `name` = 'Greek'?

O πίνακας oc_order_status φαίνεται στο συνημμένο.

Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος, παρακαλώ.
Πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
Καλησπέρα,

Το script δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ή δεν ακολούθησες σωστά τις οδηγίες εγκατάστασης ή δεν εγκατέστησες σε φρέσκια εγκατάσταση (η μετάφραση της βάσης σχεδιάστηκε για φρέσκια εγκατάσταση που δεν έχει πειραχτεί τίποτα).

Όταν εγκαθίσταται μία νέα γλώσσα δημιουργεί αντίγραφα της προεπιλεγμένης γλώσσας με το ID της νέας γλώσσας.

Αν στη βάση σου δεν υπάρχει δεύτερη καταχώρηση γλώσσας για κάθε κατάσταση παραγγελίας τότε κάτι δεν έκανες σωστά.

Παράδειγμα:
Κώδικας: Επιλογή όλων
order_status_id    language_id     name
1                                              1                   Pending
1                                              2                   Pending <-- Προστέθηκε δεύτερη καταχώρηση με τα Ελληνικά
Έχω εγκαταστήσει το journal. Αυτό δημιουργεί το πρόβλημα? Δεν διορθώνεται? Πρέπει να κάνω απεγκατάσταση το Journal (κάτι που δεν είναι και πολύ απλό) ή αρκεί να το απενεργοποιήσω? Προσπάθησα και δεν γίνεται να το απενεργοποιήσω, δεν μπορώ να κάνω καμία αλλαγή στις ρυθμίσεις, δεν βρίσκει κατάσταση, δεν με αφήνει να το αποθηκεύσω, χτυπάει.

Να διαγράψω τα ελληνικά τελείως? Ασχέτως που είναι επιλεγμένη γλώσσα από τις ρυθμίσεις?

Ευχαριστώ για την απάντηση

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!