OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Opencart.
Από gloster69
billkou έγραψε:Τα έχεις κάνει και δεν έχει γίνει indexed η σελίδα σου ακόμα; Η αργούν να γίνουν indexed οι νέες κατηγορίες που προσθέτεις;

Αν είναι το πρώτο, ίσως έχεις κάποιο rule στο .htaccess ή στο conf του nginx που αποτρέπει το indexing; Έχεις κάποιο rule στο robots.txt το οποίο πάλι μπορεί να μπλοκάρει κάτι;

Αν πας στο google και ψάξεις με " site:www.mydomain.com" ( αλλάζεις το mydomain φυσικά ή/και αφαιρείς το www αν χρειάζεται ) πόσες και ποιες ( κατηγορίες, information κλπ ) σελίδες σου βγάζει;
Έχω πάει στην αναζήτηση στο google και δεν βλέπω καμιά ούτε παλιά ούτε νέα κατηγορία.
Και πως θα ψάξω τα rule εγώ. Και πως θα καταλάβω αν είναι σωστό η λάθος κάτι.?
Από gloster69
Κάποτε είχα πρόβλημα με το sitemap κάτι με την μνήμη και άλλαξα το php.ini το memory_limit = 64M; το έκανα 128Μ. Λέτε να είναι από εκεί το πρόβλημα. Πριν το κάνω 128Μ έπαιρνα λευκή σελίδα.
Από billkou
Το memory limit δεν επηρεάζει το συγκεκριμένο θέμα όχι. Εφόσον το ανέβασες και πλέον δεν παίρνεις λευκή σελίδα είσαι εντάξει.

Στο Google έψαξες με τον τρόπο που είπαμε παραπάνω ( site:www.mydomain.com ) και δε βγάζει απολύτως τίποτα;

Μήπως στο webmaster tools έχει κάποιο σφάλμα στο sitemap;
Από gloster69
Συγνώμη δεν σε κατάλαβα πριν . Έβαλα site:www.tositemoy.gr και εντάξει τα βλέπω κανονικά. Στο sitemap δεν έχω κανένα σφάλμα.
Όποτε τώρα είναι θέμα χρόνου το πότε θα τα βγάζει? Η σειρά που τα βγάζει, αυτά που βλέπω είναι με τα πολλά κλικ που έχουν κάνει η έχουν μπει στην κατηγορία?
Από billkou
gloster69 έγραψε:Συγνώμη δεν σε κατάλαβα πριν . Έβαλα site:www.tositemoy.gr και εντάξει τα βλέπω κανονικά. Στο sitemap δεν έχω κανένα σφάλμα.
Όποτε τώρα είναι θέμα χρόνου το πότε θα τα βγάζει? Η σειρά που τα βγάζει, αυτά που βλέπω είναι με τα πολλά κλικ που έχουν κάνει η έχουν μπει στην κατηγορία?
Όταν λες το "πότε θα τα βγάζει" εννοείς το πότε θα εμφανίζεται η σελίδα σου ως αποτέλεσμα σε μία αναζήτηση σχετική με την επιχείρηση σου;

Γιατί από ότι μου λες, πρέπει να εμφανίζονται και οι κατηγορίες κανονικά αλλά και οι υπόλοιπες σελίδες.

Η σειρά που εμφανίζονται έχω την εντύπωση πως είναι ανάλογη με το τι θα κάνει πρώτα crawl το bot της Google, χωρίς να το λέω με 100% σιγουριά.
Από gloster69
billkou έγραψε:
gloster69 έγραψε:Συγνώμη δεν σε κατάλαβα πριν . Έβαλα site:www.tositemoy.gr και εντάξει τα βλέπω κανονικά. Στο sitemap δεν έχω κανένα σφάλμα.
Όταν λες το "πότε θα τα βγάζει" εννοείς το πότε θα εμφανίζεται η σελίδα σου ως αποτέλεσμα σε μία αναζήτηση σχετική με την επιχείρηση σου;

Γιατί από ότι μου λες, πρέπει να εμφανίζονται και οι κατηγορίες κανονικά αλλά και οι υπόλοιπες σελίδες.

Η σειρά που εμφανίζονται έχω την εντύπωση πως είναι ανάλογη με το τι θα κάνει πρώτα crawl το bot της Google, χωρίς να το λέω με 100% σιγουριά.
Θέλω να πω το πότε θα βάζω το domain στην google να βγάζει εκτός από την αρχική μου και της κατηγορίες. Ένα πράγμα σαν δεντρό.
Από billkou
Πόσο καιρό έχεις το site; Πόσο καιρό το sitemap;

Επίσης, google analytics έχεις στο site ή όχι; Αν όχι, σου συνιστώ να βάλεις.

Τώρα επειδή ίσως το πρόβλημα είναι κάτι ενδεχομένως αρκετά απλό ή μπορεί να είναι μπροστά στα μάτια μας και να μας ξεφεύγει, αν θέλεις γράψε το domain σου, ή σε pm αν δεν θέλεις εδώ δημόσια, και αν είναι κάτι που γνωρίζω και μπορώ να σε βοηθήσω, θα στο γράψω.

Από κίνηση/επισκεψιμότητα πως είναι το site; Αν και δεν παίζει ρόλο για το indexing, εφόσον έχεις καταχωρήσει το sitemap, αλλά να αποκλείσουμε κάθε σενάριο.

Σε ευχαριστώ πολύ! Δεν έχω την γνώση.

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!