OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Opencart.
Από gloster69
Καλημέρα. Ξέρετε μήπως να μου πείτε πότε και μετά από πόσο καιρό αρχίζουν να εμφανίζονται η κατηγορίες στο Google. Θέλω να πω αυτό που γράφουμε το domain και από κάτω σαν δέντρο βγάζει της κατηγορίες στο Google. Από τι εξαρτάται ώστε να βγουνε η κατηγορίες πολύ σύντομα.
Ευχαριστώ
Από billkou
Μαζί με τη δημιουργία του sitemap σου, "πρέπει" να καταχωρήσεις και το sitemap στο Google Webmaster Tools. Δεν είναι απαραίτητο φυσικά, αλλά βοηθάει αρκετά ώστε να γνωρίζει η Google πιο εύκολα τη δομή του καταστήματος σου.

Αν θέλεις να καλέσεις το googlebot να κάνει index μία συγκεκριμένη σελίδα σχετικά γρήγορα, τότε μπορείς, μέσα απ'το Webmaster Tools να το καλέσεις να κάνει crawl το συγκεκριμένο αυτό URL.

Επίσης, βοηθάνε πάντα τα social signals, δηλαδή shares, likes ( τα likes αρκετά λιγότερο ), tweets, G+ shares κλπ.

Επίσης δώσε το url της σελίδας σου σε φίλους/φίλες και πες τους να πατήσουν σε όσα περισσότερα links μπορούν, να πλοηγηθούν δηλαδή σχετικά "φυσικά" μέσα στο site, αν και αυτό βοηθάει αισθητά λιγότερο σε σχέση με τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Από Paris
billkou έγραψε:Μαζί με τη δημιουργία του sitemap σου, "πρέπει" να καταχωρήσεις και το sitemap στο Google Webmaster Tools. Δεν είναι απαραίτητο φυσικά, αλλά βοηθάει αρκετά ώστε να γνωρίζει η Google πιο εύκολα τη δομή του καταστήματος σου.

Αν θέλεις να καλέσεις το googlebot να κάνει index μία συγκεκριμένη σελίδα σχετικά γρήγορα, τότε μπορείς, μέσα απ'το Webmaster Tools να το καλέσεις να κάνει crawl το συγκεκριμένο αυτό URL.

Επίσης, βοηθάνε πάντα τα social signals, δηλαδή shares, likes ( τα likes αρκετά λιγότερο ), tweets, G+ shares κλπ.

Επίσης δώσε το url της σελίδας σου σε φίλους/φίλες και πες τους να πατήσουν σε όσα περισσότερα links μπορούν, να πλοηγηθούν δηλαδή σχετικά "φυσικά" μέσα στο site, αν και αυτό βοηθάει αισθητά λιγότερο σε σχέση με τα παραπάνω.
Αν δώσει σε φίλους το url τότε το conversion rate πάει περίπατο.
No pay no play ( adwords) φίλε μου
Από billkou
Ποιο conversion;

Εδώ μιλάμε για το indexing της σελίδας, καμία σχέση με conversion και adwords.

Μπορεί να κάνει και SEO και affiliate marketing και 1002, αλλά αυτά δεν έχουν σχέση με αυτό που ρώτησε ο φίλος.
Άβαταρ μέλους
Από Paris
billkou έγραψε:Ποιο conversion;

Μπορεί να κάνει και SEO και affiliate marketing και 1002, αλλά αυτά δεν έχουν σχέση με αυτό που ρώτησε ο φίλος.
Το indexing έχει σχέση με τα κλικ φίλων :shock:
Μάλιστα
Από billkou
Paris έγραψε:
billkou έγραψε:Ποιο conversion;

Το indexing έχει σχέση με τα κλικ φίλων :shock:
Μάλιστα
Διαβάζεις καθόλου αυτά που γράφονται η απαντάς έτσι επειδή έχεις ελεύθερο χρόνο; Στα άλλα έχεις να προσθέσεις κάτι;

Αν δώσεις το link σε 500 άτομα, ενώ ταυτόχρονα έχουν γίνει οι παραπάνω ενέργειες, δε θα βοηθήσει στο indexing;

Αν αυτοί πατήσουν το link από ένα share που έκανες στο προφίλ σου στο Facebook ή ακόμα και από το chat, γίνεται δουλειά. Αλλά αν το δώσει σε 5-10 άτομα προφανώς και δεν θα δει τίποτα, ενώ σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο αργό αν δεν έχει έστω καταχωρήσει sitemap στο webmaster tools ( αν και αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητο ).

Επίσης εξήγησε μου τι σχέση θα μπορούσε να έχει το adwords με την παρούσα συζήτηση.
Άβαταρ μέλους
Από Paris
Λοιπόν επειδή μάλλον δεν καταλαβαίνεις το συλλογισμό μου άκουσε.
Αναφέρθηκα μόνο στην τελευταία ενότητα του σχολίου σου.
Σε ένα κατάστημα δεν περιμένεις να μπει όλος ο πλανήτης και να αφήσει τη σκόνη του.
Ναι αν δώσεις το url σε φίλους τα ρομποτάκια θα κάνουν αγώνα δρόμου. :idea:
Η λογική είναι ποιοτικά κλίκ αυτό πρέπει να καταλάβουμεεεε( ξαναλέω μόνο για το τελευταίο σχόλιο σου)
και το κλείνω εδώ γιατί βγαίνω off topic
Από billkou
Paris έγραψε:Λοιπόν επειδή μάλλον δεν καταλαβαίνεις το συλλογισμό μου άκουσε.
Αναφέρθηκα μόνο στην τελευταία ενότητα του σχολίου σου.
Σε ένα κατάστημα δεν περιμένεις να μπει όλος ο πλανήτης και να αφήσει τη σκόνη του.
Ναι αν δώσεις το url σε φίλους τα ρομποτάκια θα κάνουν αγώνα δρόμου. :idea:
Η λογική είναι ποιοτικά κλίκ αυτό πρέπει να καταλάβουμεεεε( ξαναλέω μόνο για το τελευταίο σχόλιο σου)
και το κλείνω εδώ γιατί βγαίνω off topic
Οταν κάποιος ρωτάει για το πως θα γίνει γρηγορότερα το indexing της σελίδας του τότε απαντάμε ( εγώ τουλάχιστον ) σε αυτό το κομμάτι.

Δεν γίνεται να μιλάμε για ποιοτικά clicks γιατί δεν ξέρουμε το ποιόν του ίδιου του site. Παίζει και αυτό ρόλο, ή μάλλον είναι απ'τα βασικότερα.

Επίσης, το γεγονός ότι το πρότεινα τελευταίο στη "λίστα" και ανέφερα και εγώ ο ίδιος πως "αν και αυτό βοηθάει αισθητά λιγότερο σε σχέση με τα παραπάνω." με κάνει να πιστεύω πως απάντησες για να απαντήσεις.

Τα ποιοτικά clicks δεν έρχονται επειδή πληρώνεις στα adwords. 9 στις 10 φορές τα landing pages είναι το λιγότερο αστείο, non-optimized, ελάχιστα targetted και απλά καταλήγουν οι καταστηματάρχες να πληρώνουν για να φέρνουν κόσμο στο μαγαζί τους, να κάνουν 1-2-10 πωλήσεις ενώ θα μπορούσαν αν κάνουν 5-10-20 πωλήσεις. Ανοίγουμε άλλη κουβέντα όμως και δεν έχει νόημα στο παρόν thread.
Από gloster69
billkou έγραψε:Μαζί με τη δημιουργία του sitemap σου, "πρέπει" να καταχωρήσεις και το sitemap στο Google Webmaster Tools. Δεν είναι απαραίτητο φυσικά, αλλά βοηθάει αρκετά ώστε να γνωρίζει η Google πιο εύκολα τη δομή του καταστήματος σου.

Τα έχω κάνει όλα αυτά. Άπλα έχει περάσει αρκετός καιρός και δεν βλέπω τίποτα. Γιαυτό και άνοιξα το θέμα αυτό.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.
Από billkou
Τα έχεις κάνει και δεν έχει γίνει indexed η σελίδα σου ακόμα; Η αργούν να γίνουν indexed οι νέες κατηγορίες που προσθέτεις;

Αν είναι το πρώτο, ίσως έχεις κάποιο rule στο .htaccess ή στο conf του nginx που αποτρέπει το indexing; Έχεις κάποιο rule στο robots.txt το οποίο πάλι μπορεί να μπλοκάρει κάτι;

Αν πας στο google και ψάξεις με " site:www.mydomain.com" ( αλλάζεις το mydomain φυσικά ή/και αφαιρείς το www αν χρειάζεται ) πόσες και ποιες ( κατηγορίες, information κλπ ) σελίδες σου βγάζει;

Σε ευχαριστώ πολύ! Δεν έχω την γνώση.

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!