OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Opencart.
Καλημέρα κοινότητα,
Είμαι νέος στο foroum και στο OC , το πρόβλημα μου είναι πως να ρυθμίσω το gmail ως κύριο mail της σελίδας μου.
Έχω διαβάσει τα post που υπάρχουν στο forum αλλά δεν τα βλέπω να έχουν εφαρμογή σε εμένα.
Το OC που έχω είναι ver. 3.0.3.6 με αγορασμένο theme, επισυνάπτω μια από τις πολλές ρυθμίσεις που δοκίμασα και τα error μήπως βοηθήσω. Επίσης πως φαίνονται τα port από την κονσόλα.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την βοήθεια.
Πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος thanos ioannidis την 20 Δεκ 2020, 14:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Καλησπέρα,

Άφησε κενό το Παράμετροι Mail, κωδικός SMTP φυσικά είναι ο κωδικός Gmail, Θύρα SMTP βάζεις 465, Χρονικό Όριο SMTP (SMTP Timeout) 5.
Τέλος πρέπει να κάνεις μια διαδικασία ώστε να έχεις την δυνατότητα να χρησιμοποιείς το SMTP της google.

Βήμα 0. Μπορείς να αγνοήσεις βήμα 1-2 αν κάνεις login με icognito / private mode στον browser σου.
Βήμα 1. Κάνε login με το gmail που θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Στο URL θα δεις κάτι του στυλ https://mail.google.com/mail/u/1/#inbox Το /1/ καθορίζει το mail account που είναι συνδεδεμένος στον browser. Κρατάς αυτό το /1/ (στην περίπτωση σου μπορεί να είναι 0 η 2-3-4 οτιδήποτε τέλος πάντων.
Βήμα 2. Επεξεργάζεσαι το URL που γράφω παρακάτω με το ID από το 1ο βήμα https://accounts.google.com/b/4/DisplayUnlockCaptcha και ανοίγεις το URL στον ίδιο browser.
Βήμα 3. Πατάς συνέχεια στο παράθυρο που σου βγάζει και τότε πρέπει να εκτελέσεις μια εντολή ώστε το site σου να στείλει mail. Είτε είναι νέα παραγγελία, είτε είναι εγγραφή πελάτη, είτε είναι (το ποιο εύκολο) ενημέρωση κατάστασης μιας υπάρχουσας παραγγελίας.
Βήμα 4. To google θα σου βγάλει μήνυμα ότι είσαι έτοιμος, κάνεις δοκιμές για να δεις ότι δουλεύουν τα πάντα.
Arthouros έγραψε: 20 Δεκ 2020, 14:09 Καλησπέρα,

Άφησε κενό το Παράμετροι Mail, κωδικός SMTP φυσικά είναι ο κωδικός Gmail, Θύρα SMTP βάζεις 465, Χρονικό Όριο SMTP (SMTP Timeout) 5.
Τέλος πρέπει να κάνεις μια διαδικασία ώστε να έχεις την δυνατότητα να χρησιμοποιείς το SMTP της google.

Βήμα 0. Μπορείς να αγνοήσεις βήμα 1-2 αν κάνεις login με icognito / private mode στον browser σου.
Βήμα 1. Κάνε login με το gmail που θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Στο URL θα δεις κάτι του στυλ https://mail.google.com/mail/u/1/#inbox Το /1/ καθορίζει το mail account που είναι συνδεδεμένος στον browser. Κρατάς αυτό το /1/ (στην περίπτωση σου μπορεί να είναι 0 η 2-3-4 οτιδήποτε τέλος πάντων.
Βήμα 2. Επεξεργάζεσαι το URL που γράφω παρακάτω με το ID από το 1ο βήμα https://accounts.google.com/b/4/DisplayUnlockCaptcha και ανοίγεις το URL στον ίδιο browser.
Βήμα 3. Πατάς συνέχεια στο παράθυρο που σου βγάζει και τότε πρέπει να εκτελέσεις μια εντολή ώστε το site σου να στείλει mail. Είτε είναι νέα παραγγελία, είτε είναι εγγραφή πελάτη, είτε είναι (το ποιο εύκολο) ενημέρωση κατάστασης μιας υπάρχουσας παραγγελίας.
Βήμα 4. To google θα σου βγάλει μήνυμα ότι είσαι έτοιμος, κάνεις δοκιμές για να δεις ότι δουλεύουν τα πάντα.

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου,
Δυστυχώς δεν δουλεύει, προσπάθησα να στείλω από την πλατφόρμα του Oc στον εαυτό μου σαν πελάτη και παίρνω error.
Επειδή το έκανα προχθές οι οδηγίες που σου έχω στείλει λειτογουν σίγουρα. Τώρα δεν ξέρω αν μπορεί να υπάρχει κάποιο θέμα με τον server (δεν θα έπρεπε). Στείλε μου ξανά τι ρυθμίσεις έχεις βάλει στο opencart.
Arthouros έγραψε: 20 Δεκ 2020, 14:57 Επειδή το έκανα προχθές οι οδηγίες που σου έχω στείλει λειτογουν σίγουρα. Τώρα δεν ξέρω αν μπορεί να υπάρχει κάποιο θέμα με τον server (δεν θα έπρεπε). Στείλε μου ξανά τι ρυθμίσεις έχεις βάλει στο opencart.
Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ!
Οk.. οι ρυθμίσεις σου είναι σωστές. Αν έχεις κάνει σωστά την διαδικασία που ανέφερα πιο πάνω θα έπρεπε να λειτουργεί. Θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις με την εταιρία φιλοξενίας σου.
Arthouros έγραψε: 20 Δεκ 2020, 15:14 Οk.. οι ρυθμίσεις σου είναι σωστές. Αν έχεις κάνει σωστά την διαδικασία που ανέφερα πιο πάνω θα έπρεπε να λειτουργεί. Θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις με την εταιρία φιλοξενίας σου.
Arthouros θα ήθελα να ρωτήσω καθώς δεν είμαι pro, αν θα μπορούσε να φταίει το ssl γιατί οι ανακατευθύνσεις που έχω προσέχω ότι δεν είναι σωστές πχ η δική μου είναι https://www.site name.gr/index.php?route=information/contact και σε άλλα site βλέπω είναι https://www.site name.gr/contacts.
Όχι καμία σχέση.
Καλησπέρα σας. Είμαι και γω καινούργιος αλλά και στην ίδια θέση. Έχω και γω droplet στην digitalocean και το opencart (3.0.2) μου εμφανίζει ακριβώς τα ίδια errors(ή περίπου)
Κώδικας: Επιλογή όλων
cpanel. 2020-12-21 19:48:55 - PHP Warning:  fsockopen(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages:
error:1416F086:SSL routines:tls_process_server_certificate:certificate verify failed in /home/admin/public_html/system/library/mail/smtp.php on line 87
2020-12-21 19:48:55 - PHP Warning:  fsockopen(): Failed to enable crypto in /home/admin/public_html/system/library/mail/smtp.php on line 87
2020-12-21 19:48:55 - PHP Warning:  fsockopen(): unable to connect to ssl://smtppro.zoho.eu:465 (Unknown error) in /home/admin/public_html/system/library/mail/smtp.php on line 87
. Δοκίμασα πολλούς συνδυασμούς με smtp αλλά τίποτα (και gmail). Έκανα nmap στο vm και παίρνω
PORT    STATE SERVICE
25/tcp  open  smtp
465/tcp open  smtps
587/tcp open  submission
. Επίσης σε κάποιο άλλο thread ανέφερε το fsockopen_test.php και το χρησιμοποίησα με αυτά τα αποτελέσματα :
openssl = enabled

fsockopen function is enabled

default_socket_timeout= 60

1. ERROR: ssl://smtp.gmail.com:465 (0)

2. ERROR: tls://smtp.gmail.com:465 (0)

3. ERROR: tls://smtp.gmail.com:587 (0)
.

Έστειλα email στην digitalocean μήπως παίζει κάτι με τα ports. Έχει κάποιος καμία ιδέα;
Επίσης έτρεξα το fsockopen_test.php μέσα απ το terminal του droplet (δεν ξέρω αν έχει κάποιο νόημα αυτό) και έχω το παρακάτω
openssl = enabled<br><br>
fsockopen function is enabled<br><br>
default_socket_timeout= 60<br><br>
1. SUCCESS: ssl://smtp.gmail.com:465 <br><br>
2. SUCCESS: tls://smtp.gmail.com:465 <br><br>
3. ERROR: tls://smtp.gmail.com:587  (0) <br><br>

Αγαπητέ cmageiridis,
έβγαλες καμία άκρη με την digitalocean σχετικά με τα ports πως θα τα ανοίξουμε?
Στο δικό μου nmap είναι όλα κλειστά.
PORT STATE SERVICE
25/tcp closed smtp
465/tcp closed smtps
587/tcp closed submission

Σε ευχαριστώ πολύ! Δεν έχω την γνώση.

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!