OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Opencart.
Από agps
Γεια χαρά,

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποια εύκολη λύση να εμφανίζει στα προϊόντα πολλαπλάσιες ποσότητες με κάποιο αυτόματο τρόπο. Για παράδειγμα το προϊόν Α το πουλάμε σε 1 τεμάχιο στην τιμή των 3 ευρώ, σε 5 τεμάχια στην τιμή 15 ευρώ και σε 10 τεμάχια στην τιμή των 30 ευρώ. Δεν υπάρχουν εκπτώσεις όταν κάποιος αγοράζει μεγαλύτερη ποσότητα. Σκέφτηκα να βάλω option αλλά τα προϊόντα είναι αρκετά και δεν βολεύει να τα επεξεργαστώ ένα ένα.

Ευχαριστώ!
Άβαταρ μέλους
Από d-w.gr
Αν είναι όλα τα είδη έτσι, τότε μπορεί κάποιος να σου φτιάξει ένα extension να κάνει αυτό που ζητάς.
Αν δεν είναι όλα, τότε θα πρέπει να το κάνεις με το χέρι ή να τα χωρίσεις σε κατηγορίες και με ένα extension πάλι να κάνει αυτό που ζητάς.
Καλησπέρα,

Αν το πρόβλημα σου είναι η μαζική καταχώρηση, υπάρχουν extensions που σου δίνουν την δυνατότητα να εισάγεις επιλογές μαζικά ανά κατηγορία προϊόντος.
Από agps
Το πρόβλημα μου ήταν η μαζική καταχώρηση των επιλογών ποσότητας και της αντίστοιχης τιμής. Τελικά βρήκα ένα extension που με μερικές αλλαγές με βόλεψε.

Ευχαριστώ για την απάντηση!
Από agps
Opencart-Hellas έγραψε:Καλησπέρα,

Αν το πρόβλημα σου είναι η μαζική καταχώρηση, υπάρχουν extensions που σου δίνουν την δυνατότητα να εισάγεις επιλογές μαζικά ανά κατηγορία προϊόντος.
Πάντως αν έχει κάποιος δοκιμάσει κανένα extension αυτού του είδους θα ήθελα να μου το προτείνει. Έχω ένα μικρό προβληματάκι διαχείρισης με ορισμένες κατηγορίες που τα προϊόντα τους έχουν διαφόρων τύπων επιλογές.
Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο με δυνατότητα πολλαπλών επιλογών. Η λογική είναι συνήθως να φτιάχνεις χοντρικά όσα έχουν ίδιες ιδιότητες ανά κατηγορία και μετά φτιάχνεις χειροκίνητα τα διαφορετικά. Εναλλακτικά, αγοράζεις ένα σοβαρό εργαλείο import/export και τα περνάς όλα όπως θες ή ακόμα καλύτερα συνδυάζεις και τα δύο extensions.
Από agps
Αγόρασα το πιο σοβαρό (υποθέτω από την τιμή του) import/export extension (ExcelPort) και όταν είδα τον τρόπο που μπορείς να επέμβεις στα options απογοητεύτηκα απίστευτα. Τα options δεν τα εμφανίζει σε στήλες αλλά πρέπει να κάνεις κλικ ένα + αριστερά και να ξεδιπλωθεί ένα κατεβατό στο οποίο δεν μπορείς να εφαρμόσεις τους αυτοματισμούς του Excel. Αν τα προϊόντα είναι λίγα, τότε όλα μια χαρά είναι, όταν είναι όμως μερικές εκατοντάδες είναι αδύνατο να κάνεις οτιδήποτε.
Τότε στην έσχατη θα σου πρότεινα να φτιάξεις δικό σου excel με τη δομή των στηλών που σε βολεύει, να το σώσεις σε csv ( για να μην μπλέκεις με PHP excel libraries) και να φτιάξεις δικό σου script που να τα εισάγει όλα. Είναι πολύ πιο απλό απ' όσο ακούγεται, λίγο php να ξέρεις.

Σε ευχαριστώ πολύ! Δεν έχω την γνώση.

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!