OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Opencart.
Από pavlos11
Εχω κατεβάσει την έκδοση Ελληνικών OC.2.1.01.GR-Translation Open cart-Hellas-rev.1 και προσπαθώ να την εγκαταστήσω ανεπιτυχώς μέσω του extension installer.
Δοκίμασα και μέσω FTP αλλά δεν μπόρεσα να κάνω upload τον φάκελλο OC.2.1.0.1 κλπ.
Τι κάνω λάθος?
Ευχαριστώ
Καλησπέρα

Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις τον file manager του control panel σου.
Ξεζιπάρισε τη μετάφραση στον υπολογιστή σου και ζιπάρισε μόνο τους φακέλους admin και catalog. Ανέβασε το zip που έφτιαξες στον κεντρικό φάκελο του opencart και ξεζιπάρισε τον με τον file manager του control panel σου.
Από pavlos11
Καλημέρα!
Εξακολουθώ να έχω πρόβλημα. Έκανα τα εξής: Ξεζιπάρησα το αρχείο OC.2.1.0.1 κλπ.,
και ζιπάρησα τον Admin και cataloge.Ονόμασα το νέο ζιπάκι greek και με τον file manager to ξεζιπάρησα
στο κεντρικό φάκελλο του OCart, οπότε έχω εκεί μαζύ με το φάκελο English και φάκελο greek.
Τα σημαιάκια στο store front και στο Admin εμφανίζονται κανονικά. Όμως δεν μου σώζονται αρχεία στα
ελληνικά, ούτε εμφανίζονται ελληνικά στο store front.
Μήπως δεν έχω βάλει τα σωστά στοιχεία χαρακτήρων ? el-gr.UTF-18
Ευχαριστώ
Καλησπέρα, τι εννοείς "δεν σώζονται αρχεία στα ελληνικά" ;
Αν έχεις εμπορικό template διάβασε αυτό το άρθρο.
Από pavlos11
Καλησπέρα,
Οχι, δεν έχω εμπορικό template. Απλά, από το Admin όταν θέλω να δημιουργήσω και να κάνω save στα
ελληνικά για παράδειγμα μία νέα κατηγορία ή ένα προϊόν, δεν γίνεται save σε ότι πληκτρολόγησα και χάνεται.Επίσης δεν βλέπω ελληνική μετάφραση στο frontend.
Ευχαριστώ
Παραπάνω είδα ότι χρησιμοποιείς παύλα στο el_gr ενώ πρέπει να έχει underscore.
Καλησπέρα,
Τελικά φοβάμαι ότι δεν το έχω με τα Ελληνικά,έχω διπλοτσεκάρει τα πάντα, τι μπορεί να κάνω λάθος?
Μήπως να κάνω απεγκατάσταση και νέα εγκατάσταση?
Άβαταρ μέλους
Από GKASIOS
Η εγκατάσταση κάποιας γλώσσας είναι απλή υπόθεση και δεν μπορούμε να καταλάβουμε με τις πληροφορίες που μας δίνεις το πρόβλημα. Τα βήματα είναι τα εξής.
  1. Αντιγράφουμε τα αρχεία που υπάρχουν μέσα στον φάκελο upload εκεί που έχουμε εγκατεστημένο το opencart.
    Πηγαίνουμε στο menu (Γρανάζι) > localisation >language και κάνουμε προσθήκη νέας γλώσσας από το κουμπί πάνω δεξιά.
    Συμπληρώνουμε τα ακόλουθα
Language Name : Ελληνικά
Code : el
Locale : el_GR.UTF-8,el_GR
Image : gr.png
Directory : greek
Status : Enabled
και πατάμε αποθήκευση.

Τώρα έχουμε Ελληνικά. Αν θέλουμε τα Ελληνικά σαν πρώτη γλώσσα στο κατάστημα μας frontend ή backend τότε αλλάζουμε την ρύθμιση στο Settings > Όνομα καταστήματος (κουμπί Edit) > Local
Από pavlos11
Δεν θέλω να κάνω κατάχρηση της υπομονής σας με τις ερωτήσεις μου, αλλά προσπαθώ να γράψω στα ελληνικά και να δημιουργήσω κατηγορίες αλλά παρουσιάζεται κοκινισμένο το μήνυμα:Category name must be between 2 and 255 characters. Τι συμβαίνει? Μήπως ακόμα δεν είναι απόλυτα σωστή η εγκατάσταση των
ελληνικών?

Σε ευχαριστώ πολύ! Δεν έχω την γνώση.

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!