OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Opencart.
Άβαταρ μέλους
Από Paris
Καλησπέρα.
Αν έχει ασχοληθεί κάποιος θα ήθελα να μου πει πως βγάζουμε το background της φωτογραφίας και φαίνεται λευκό.
ΔΕΝ εννοώ του box που έχει την φωτογραφία.
Άβαταρ μέλους
Από htwp
Καλησπέρα,

για να μην δείχνει το λευκό χρώμα στη φωτογραφία θα πρέπει να ανεβάζεις την φωτογραφία ακριβώς στις διαστάσεις που έχεις βάλλει να εμφανίζεται δηλαδή να τις έχεις επεξεργαστεί πριν το ανέβασμα. Εάν είναι μεγαλύτερες ή μικρότερες τότε γίνεται resize για αυτό δημιουργείται και το λευκό χρώμα. Transparent δεν μπορούν να έχουν σε μορφή οι jpg εικόνες αλλά μόνο σε μορφή png.. Επίσης στο αρχείο system/library/image.php υπάρχει κάπου στην γραμμή 107 έως 114 το παρακάτω:

if ($this->mime == 'image/png') {
imagealphablending($this->image, false);
imagesavealpha($this->image, true);
$background = imagecolorallocatealpha($this->image, 255, 255, 255, 127);
imagecolortransparent($this->image, $background);
} else {
$background = imagecolorallocate($this->image, 255, 255, 255);
}
εδώ ίσως χρειαστεί να κάνεις κάποιες αλλαγές ώστε να επιτύχεις αυτό που θέλεις να κάνεις...περισσότερο δεν το έχω ψάξει αλλά ελπίζω να σε κατατόπισα και να μπορείς να το υλοποιήσεις μόνος σου.
Άβαταρ μέλους
Από Paris
Καλημέρα και ευχαριστώ για την άμεση απαντησή σου.
Μάλλον εγώ δεν περιέγραψα ακριβώς τι εννοώ.
Αυτό που ζητάω είναι για το λευκό μέσα στην φωτογραφία, πχ
αν σώσεις αυτή τη φώτο
Εικόνα
θα δεις ότι έχει λευκό background, αυτό ζητάω, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν είναι προγραμματιστικό αλλά φωτοεπεξεργαστικό.
Άβαταρ μέλους
Από Alexandra
Καλημέρα,

Αν εννοείς πως αφαιρείται το υπάρχον background για να προσθέσεις λευκό όπως στην εικόνα σου:
Στο πρόγραμμα επεξεργασίας της επιλογής σου ανοίγεις την εικόνα και δημιουργείς ένα κενό layer πριν από αυτή και το γεμίζεις με λευκό. Μετά με τα εργαλεία Lasso / Magic Wand για Photoshop ή Free Select Tool / Fuzzy Select tool για Gimp αφαιρείς το background της εικόνας και μένει το λευκό. Αν θες προσθέτεις και σκιά. Όλα αυτά γίνονται χειροκίνητα, δεν υπάρχει αξιόπιστος τρόπος να αυτοματοποιήσεις την διαδικασία.
Άβαταρ μέλους
Από Paris
Δεν γίνεται σωστά ποτέ έτσι.
Το έχω δοκιμάσει και με corel paint shop για πιο επαγγελματική επεξεργασία.
Μάλλον θα κινηθώ σε κάποιο photo box που υπάρχουν στο εμπόριο
Άβαταρ μέλους
Από Alexandra
Αν δεν μπορείς να το κάνεις εσύ σωστά δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται. Δεν είμαι γραφίστας αλλά χρησιμοποιώ Photoshop από το 95 και συνεργάζομαι καθημερινά με επαγγελματίες γραφίστες. Πριν βγουν τα plugins αυτόματης αφαίρεσης background έτσι αφαιρούσαμε τα backgrounds και εξακολουθούμε να το κάνουμε με τον ίδιο τρόπο όταν χρειάζεται να δώσουμε σημασία στην λεπτομέρεια. Εξάλλου στον ήχο και στην εικόνα κανένα εργαλείο αυτοματισμού δεν μπορεί να υποκαταστήσει το ανθρώπινο αυτί / μάτι / χέρι. Στην πλειονότητα των εικόνων σαν αυτή που μας έδειξες είναι πανεύκολο να αφαιρεθεί το background με παραδοσιακές τεχνικές. Τα περισσότερα τεχνολογικά προϊόντα έχουν απλά μονόχρωμα φόντα ή έστω gradients που είναι εύκολο να αφαιρεθούν. Εξαίρεση αποτελούν εικόνες καταστημάτων με ρούχα που πρέπει να επεξεργαστούν μαζικά φωτογραφίες με ανθρώπους όπου τα μαλλιά σίγουρα μπορούν να κροπαριστούν ευκολότερα με εξειδικευμένα εργαλεία αφαίρεσης backgrounds σαν το background eraser που θα βρεις στο Photoshop.
Άβαταρ μέλους
Από Paris
Αυτή η φωτογραφία δεν έχει γίνει με τον τρόπο που λες.
Εικόνα

Πάντως να σαι καλά για τον χρόνο σου
Άβαταρ μέλους
Από Arthouros
Για να γίνει σωστή δουλειά πρέπει να κάτσεις και να κόψεις σιγά σιγά την εικόνα. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

Δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορείς να κάνεις σε μια εικόνα με το photoshop/gimp.

Η συγκεκριμένη εικόνα μπορώ να φανταστώ ότι την θεωρείς δύσκολη γιατί έχεις την σκιά.. σιγά σιγά με τον καιρό θα δεις ότι είναι πολύ εύκολο να κοπεί το background.

Εκτός θέματος τώρα, η όλη συζήτηση μου θύμισε έναν τύπο ο οποίος έκανε φοβερά Tutorials για το photoshop << You suck at photoshop >> είναι πολύ ενδιαφέρον οι τεχνικές που χρησιμοποιεί και είναι αρκετά κάφρος για να μην βαριέσαι. :)
https://www.youtube.com/watch?v=0EKAtO4Anxc

Ζητάω συγνώμη για το offtopic :mrgreen: :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
Από Paris
Επειδή δεν θέλω να κάνω επίδειξη γνώσης για κάτι που δεν είναι η δουλειά μου(για αυτό άλλωστε άνοιξα το θέμα ;) )
και επειδή θεώρησα σωστό να μιλήσω πρώτα με φωτογράφο πριν φτάσω στον γραφίστα, η λύση που μου έδωσε είναι να φωτογραφίζονται τα προϊόντα (μικρού μεγέθους) σε φωτογραφικό κουτί με φωτισμό led και μετά στο photoshop παίζεις με τα levels.
Παράδειγμα που έκανα
Εικόνα

Ευχαριστώ και πάλι όλους σας που ασχοληθήκατε...
Άβαταρ μέλους
Από Alexandra
Έτσι όπως ξεκίνησες το post μου έδωσες την εντύπωση ότι είχες κάποιες έτοιμες επαγγελματικές φωτογραφίες (πχ από προμηθευτές) και έπρεπε να τις φτιάξεις να έχουν ένα ομοιογενές φόντο πχ λευκό.

Αν δεν έχει γίνει σωστή φωτογράφιση τότε καμία μέθοδος cropping στο photoshop δεν βοηθάει την κατάσταση. Χρειάζεσαι επαγγελματική φωτογράφιση χωρίς σκληρές σκιές. Αν η φωτογράφιση γίνει σωστά με τις παραπάνω τεχνικές, τότε με τα βασικά εργαλεία cropping αφαιρείται σχετικά γρήγορα το φόντο. Ενίοτε δεν χρειάζεται καν να το αφαιρέσεις γιατί έχεις σωστό αποτέλεσμα λευκού φόντου με απαλή σκιά από την φωτογράφιση.

Εφόσον δεν έχεις έτοιμες φωτογραφίες και χρειάζεσαι φωτογράφιση επαγγελματικού επιπέδου χωρίς σκληρές σκιές, θα χρειαστεί να μελετήσεις λίγο τεχνικές φωτισμού και να φτιάξεις ένα lightbox για μικρά αντικείμενα ή για μεγάλα αντικείμενα τρία softboxes με λευκό φόντο κατάλληλο για φωτογράφιση.

Για το lightbox αν γκουγκλάρεις θα βρεις πολλά DIY βίντεο που δείχνουν πως πρέπει να γίνει η κατασκευή. Πρακτικά είναι ένα τετράγωνο χαρτοκούτι που τρυπάς τις πλευρές του και το τροποποιείς να είναι σαν σκελετός και καλύπτεις τις τρύπιες πλευρές με ρυζόχαρτο και τοποθετείς εξωτερικά από το ρυζόχαρτο φωτισμό για να υπάρχει μέσα διασπορά του φωτισμού και να μην δημιουργούνται σκληρές σκιές.

Για κατασκευή τριών μεγάλων softboxes για φωτογράφιση μεγάλων αντικειμένων μπορείς να φτιάξεις μεγάλα χαρτονένια κουτιά σχήματος τραπεζίου (σαν μία σκάφη). Κολλάς στο εσωτερικό σαν ταπετσαρία αλουμινόχαρτο για ανακλαστήρα και τοποθετείς μέσα daylight φωτισμό θερμοκρασίας 5300 ~ 6500 Kelvin όπως πχ οι λάμπες Philips Graphica, και καλύπτεις τα κουτιά με ρυζόχαρτο.

Η φωτογράφιση θέλει προσοχή στην σωστή ρύθμιση έκθεσης και white balance γιατί αν δεν γίνουν σωστές ρυθμίσεις, μετά θα τρως και επιπλέον χρόνο στο photoshop για διορθώσεις χρωμάτων. (Αυτή η εργασία μπορεί να αυτοματοποιηθεί για φωτογραφίες που τραβήχτηκαν υπό τις ίδιες συνθήκες ως μαζική τροποποίηση πολλών εικόνων στο photoshop)

Σε ευχαριστώ πολύ! Δεν έχω την γνώση.

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!