OpenCart-Hellas 

Η Ελληνική κοινότητα υποστήριξης του Opencart

Θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Opencart.
Καλησπέρα

Εχω τα xls και τις φωτογραφιες απο ένα αλλο site και θέλω να τα περασω στο OC 2.1.0.1 Που ετοιμαζω
Φανταζομαι οτι δεν ειναι τοσο ευκολο αλλα μηπως υπαρχει καποιος ευκολος τροπος δηλδη με κάποιο module?
Αν χρειάζεται γνωσεις database kai καποιος να είναι προγραμματιστης τοτε θελω βοήθεια

αν γνωριζει καποιος ή αν θεέλιε να βοηθηση για να το κανει κει φσικα αν χρειαστει να είμαι και γεναιοδωρος.

Ευχαρσιτω

ΥΓ εχω ανοιξει θεμα και στην Αναπτυξη εφαρμογων αλλα δυστηχως δεν πηρα καποια απαντηση
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mpolfo την 19 Φεβ 2016, 16:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Από billkou
Καλησπέρα φιλε.

Κατεβασε αυτο το extension
http://www.opencart.com/index.php?route ... sion_id=17

Ειναι δωρεαν και ειναι πολυ χρησιμο, ενω περιεχει σχεδον τα παντα για import/export προιοντων, εξτρα φωτογραφιων, options, attributes κλπ.

Εγω με αυτο εχω περασει κοντα 4000 προιοντα σε παρα πολλες κατηγοριες, με αρκετες εξτρα φωτογραφιες και μερικα απο αυτα με options οπως το μεγεθος.

Ειναι αρκετα ευκολο στη χρηση και αν κατσεις να το μελετησεις λιγο και να κανεις τις δοκιμες σου ωστε να το μαθεις, θα μπορεσεις να μεταφερεις τα προιοντα μαζικα χωρις προβληματα.

Συμβουλη : ΠΑΝΤΑ κρατας backup του site σου πριν προχωρησεις σε μεγαλα imports, ενω φυσικα μεχρι να καταλαβεις πληρως πως λειτουργει το προγραμμα και τι πρεπει να κανεις, προτεινω να κανεις import 5-10 προιοντων καθε φορα, η να ανανεωνεις τα ιδια ωστε να μην κανεις μαζικα λαθη και χαλας την οποια δουλεια εχεις χτισει μεχρι στιγμης.
Από mpolfo
Τελικα μετα απο πολλές προσπάθειες και ανεβοκατεσβασματα καταφερα και εμαθα πως ανεβαινουν τα αρχεια με το extension Που πρότεινε ο φιλος billkou
Να είσαι καλα φιλε με εσωσες
εχει λιγη δουλεια αλλα γινονται πολυ πιο γρήγορα απο οτι να τα ανέβαζα ενα ενα
επισης να ευχαριστησω τον φίλο htwp για την πολύτιμη βοήθεια και τις συμβουλές του

συνεχίζουμε να ανεβάζουμε προιοντα
Ευχαριστω
Από billkou
mpolfo έγραψε:Τελικα μετα απο πολλές προσπάθειες και ανεβοκατεσβασματα καταφερα και εμαθα πως ανεβαινουν τα αρχεια με το extension Που πρότεινε ο φιλος billkou
Να είσαι καλα φιλε με εσωσες
εχει λιγη δουλεια αλλα γινονται πολυ πιο γρήγορα απο οτι να τα ανέβαζα ενα ενα
επισης να ευχαριστησω τον φίλο htwp για την πολύτιμη βοήθεια και τις συμβουλές του

συνεχίζουμε να ανεβάζουμε προιοντα
Ευχαριστω
Αν ηδη εχεις τη λίστα με τα προϊόντα και πας να τα περάσεις ένα ένα είναι απλά σκότωμα!

Χαίρομαι που βοήθησα, το συγκεκριμένο plugin είναι πάρα πολύ καλό και δεν υπολείπεται άλλων που είναι επί πληρωμή.
Καλησπέρα
Έχω κατεβάσει αυτό το extension το οποίο και εγκατέστησα. Όμως δεν μπορώ να το βρω πουθενά στην καρτέλα διαχείρισης.
http://www.opencart.com/index.php?route ... _id=744851

Νωρίτερα είχα εγκαταστήσει αυτό το extension, αλλά ούτε αυτό μπορούσα να το βρώ
http://www.opencart.com/index.php?route ... search=XLS import&filter_license=0&filter_download_id=42

Τι πρόβλημα μπορεί να υπάρχει?
Καλησπέρα, το πρώτο plugin που έβαλες δεν εμφανίζεται γιατί έβαλες το link από το control panel σου.

Βάλε το link που είναι από το extensions store, όπως έβαλες το δεύτερο plugin.

Εφόσον έχεις κάνει όλα τα βήματα ( να ανανεώσεις τα user permissions, αν χρειάζεται κλπ ) που απαιτούνται για την εγκατάσταση του δεύτερου plugin, θα το βρεις εδώ :

System -> Tools -> Export/Import

Για το πρώτο, βάλε το link και θα το βρούμε και αυτό.
Δεν γνωρίζω τόσο καλά το opencart οπότε συγχώρεσε με για τις ερωτήσεις μου.

Αυτό το extension (tmdadvanceimportmodule2.x)
http://www.opencart.com/index.php?route ... n_id=19769
το κατέβασα και προσπάθησα να το περάσω από την Εγκατάσταση Επεκτάσεων (το control panel είναι στα Ελληνικά).

Κατά το ανέβασμα του αρχείου λέει ΜΗ ΕΓΚΥΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Έτσι το έκανα extract όπου μέσα σε ένα φάκελο (ocmod) έχει το αρχείο tmd_import.ocmod.xml

Αυτό το πέρασα από την Εγκατάσταση Επεκτάσεων και το ανέβασε κανονικά με επιτυχία.

Αν και το extension φαίνατε στη λίστα τροποποιήσεων, δεν φαίνεται στο System -> Tools -> Export/Import

Εν το μεταξύ ο δεύτερος φάκελος στο αρχικό extension RAR (upload) έχει μέσα 3 υποφακέλους, admin, image και system. Αυτούς μέσω του FileZilla τους αντιγράφω στο server;

Αν ναι, το έκανα και αυτό αλλά πουθενά το extension στο System -> Tools -> Export/Import!!!

Τι κάνω λάθος;
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Σύμφωνα με το documenation του extension, τα βήματα για την εγκατάσταση είναι τα εξής :

1) Ανεβάζεις όλα τα αρχεία στον φάκελο της εγκατάστασης σου. ( λογικά θα έχει έναν φάκελο που θα τον ονομάζει upload. Εσύ θα βάλεις στο root της εγκατάστασης σου ( στο public_html δηλαδή ) ό,τι είναι μέσα σε αυτόν τον φάκελο
2) Μετά, πας στην καρτέλα System - Users - User Groups και επιλέγεις Select All και στα δύο κουτάκια τα οποία βλέπεις
3) Μετά, θα πας στο μενού με τα extensions και θα ανεβάσεις το αρχείο με κατάληξη .ocmod
4) Θα πας στο Modifications και θα πατήσεις το κουμπί που βρίσκεται πάνω δεξιά και λέει Refresh Modifications

Κάνε τα παραπάνω αν δεν τα έχεις κάνει και αν δεν τα καταφέρεις εδώ είμαστε :)

Σε ευχαριστώ πολύ! Δεν έχω την γνώση.

Πριν ζητήσετε βοήθεια στο φόρουμ, παρακαλούμε ελέγξτε αν υπάρχει έτοιμη λύση στο OpenCart Extension Marketplace!